RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

«MPs» herlige revansje

Sist oppdatert:
ALFHEIM (TV 2 Nettavisen): Før helga fikk han beskjed om at klubben ikke vil tilby ham langtidskontrakt. Mot Ham-Kam svarte Morten Pedersen med å bli matchvinner.

TROMSØ - HAM-KAM 1-0: Interessekonflikten mellom klubb og spiller var likevel et ikke-tema i garderoben etter årets første seriekamp på Alfheim.

Sjekk TV 2 Nettavisens spillerbørs fra kampen.
Se alle målene fra runden her (gratis).

- At vi ikke er blitt enig om kontrakten er selvsagt ikke noe jeg tenker på nå. Jeg gleder meg over tre poeng - og over at jeg scoret mitt første eliteseriemål på ti år. Forrige gang det skjedde var i 1995. Det var på tide å pynte på statistikken nå, sier matchvinner «MP» til TV 2 Nettavisen.

Perle á la Gamsten
Scoringen - som i et hendelsesrikt oppgjør utrolig nok ble kampens eneste - var en perle: Et frispark fra langt hold som smøg seg inn i bakerste kryss - en variant tidligere Alfheim-yndling Morten Gamst Pedersen gjorde seg kjent for.

- Jo, det var en flott scoring, og noe vi øver på hele tiden. Derfor var det verken flaks eller tilfeldig. Vi scoret flere slike i fjor - og året før. Gamsten var ikke den eneste som gjorde slike mål, påminner han.

Mindre hyggelig er det at Pedersen måtte forlate banen med lyskestrekk - for andre kamp på rad.

- Den «river» skikkelig. Jeg har fått ei sprøyte nå, og håper jeg blir bedre, men jeg lyver om jeg sier at jeg ikke er bekymret, sier han.

Aalesund - Odd Grenland 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Fotballfesten fullkommen
- Fikk skikkelig Donald-kul
- Bedre enn naturgress
- Dette var som en drøm

Bodø/Glimt - Rosenborg 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Vi låste Nils Arne inne i ballbingen

Lillestrøm - Lyn 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Ordnet drømmegaven selv
- Derek rasende på lagkamerat

Molde - Start 0-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- Et helt angrep alene

Tromsø - Ham-Kam 1-0
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs
- «MPs» herlige revansje

Vålerenga - Brann 2-1
Kampen minutt for minutt
Høydepunktene på web-TV
Kampfakta og spillerbørs

Svak uttelling
Bekymret kan man også være over den svake uttellingsprosenten. Både Ham-Kam og Tromsø hadde flere «feite» scoringstilbud som under normale omstendigheter skulle være ensbetydende med scoring. Hjemmelaget hadde flest - og de aller største spolerte toppscorer Ole Martin Årst.

- Jeg var to ganger alene med keeper. Slike sjanser skal naturligvis være scoring, men i dag ville det seg ikke.

- Er du bekymret?

- Ser jeg bekymret ut? I så fall er det feil. Jeg er IKKE bekymret, smiler Årst - på vei mot flyplassen og landslagsoppdrag.

- Spilte du som en landslagsspiss i dag?

- Ja, det synes jeg! Jeg fikk lagt ned mye hardt arbeid, og var godt involvert i spillet. Selvsagt vil det bli fokusert på de sjansene som ikke går i mål, men dette blir en diskusjon om marginer. Neste gang vil det gå stang inn, sier han, og mener at den sikreste veien til langvarig måltørke er å bekymre seg for mye over spolerte sjanser.

En god offensiv
Filosofien får støtte hos TIL-trener Otto Ulseth. Trønderen kunne glede seg over seier i sin første hjemmekamp som hovedtrener, og kunne begeistret konstantere at laget hans leverte en sterk kamp.

- Jeg er veldig fornøyd - særlig med første omgang. Ved hjelp av gode bevegelser klarte vi å vise et godt og variert offensivt spill. Vi kom til en rekke gode sjanser, og det er ikke så lett mot et lag som Hamkam. Vi kom til sjanser i andre omgang også - da først og fremst på overganger. Eneste minuset er naturligvis at vi ikke evnet å ta vare på mulighetene og omsette dem i scoringer, sier Ulseth.

Like begeistret er ikke Ham-Kam-sjef Ståle Solbakken - som i møtet med Tromsø ikke lot noe stå uprøvd, og som avsluttet kampen med fire spisser.

- Jeg er skuffet over første omgang, og tålig fornøyd med det vi presterte etter pause. Vi produserte sjanser nok til å få med oss poeng, sier han, men nekter å se på nederlaget i Ishavsbyen som noe tegn på at laget hans er ustabilt.

- Snarere bekrefter de to første serierundene at årets eliteserie er så jevn som vi antok på forhånd, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere