RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SLÅR TILBAKE: Vitalij Mutko avviser dopingproblemer i russisk fotball.
SLÅR TILBAKE: Vitalij Mutko avviser dopingproblemer i russisk fotball. Foto: Dmitri Lovetsky (AP)

Russland avfeier dopingmistankene mot landets fotballandslag

Sist oppdatert:
Den russiske visestatsministeren, Vitalij Mutko, slår tilbake mot påstandene om at Russlands VM-tropp i 2014 er under etterforskning for dopingjuks.

Den britiske avisen The Mail on Sunday meldte tidligere søndag at hele det russiske VM-laget fra 2014 etterforskes av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Ifølge mistankene skal også fotballandslaget i Russland være involvert i det som blir omtalt som dopingmisbruk i regi av den russiske staten. Mutko, som også er formann i Russlands fotballforbund, sier at det hele er uriktig.

– Det har aldri vært, og det kommer aldri til å være, noe dopingproblem i vår fotball. Vårt landslag testes hele tiden, og det testes etter hver eneste kamp, sier Mutko til nyhetsbyrået TASS.

Ifølge The Mail on Sunday er de 23 russiske VM-spillerne med på en liste over 1000 idrettsutøvere som dopingetterforskerne ser nærmere på. Det skal ha vært uklarheter med urintester.

FIFA har ikke kommentert saken. Russland tok seg ikke videre fra gruppespillet. Flere av spillerne er med i årets prøve-VM. Neste år er Russland vertskap for fotball-VM.

Har du fått med deg Nettavisens dokumentarserieom hva som egentlig skjedde da Russland ble tildelt fotball-VM i 2018? Fra 24. juni til 1. juli vil det daglig komme nye saker i serien på Nettavisen. Følg med! Les alle sakene i serien her: Nettavisen-dokumentar: Slik kuppet Russland VM

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere