RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SCORER SELV: Luis Suárez er ikke med på at han heller sentrer til Lionel Messi enn å score selv. FOTO: NTB scanpix
SCORER SELV: Luis Suárez er ikke med på at han heller sentrer til Lionel Messi enn å score selv. FOTO: NTB scanpix Foto: Albert Gea (Reuters)

Suárez: - Det er ville påstander!

Sist oppdatert:
Luis Suárez slår tilbake mot ryktene om at Barcelona-spillerne heller spiller Lionel Messi enn å score selv.

De siste fem årene har La Liga handlet om to spillere: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Nivået de to holder sesong etter sesong har gjort det utenkelig at noen andre skulle klare å bli toppscorer i den spanske ligaen.

Siden 2009/10-sesongen har Messi vunnet toppscorertittelen, «Pichichi», tre ganger, mens Ronaldo har vunnet den to ganger.

For å banke inn vanvittige 50 mål som Messi gjorde i 2011/12-sesongen er du avhengig av å ha noen brukbare ballspillere rundt deg også.

Det har begge to, men i det siste har Barcelona-spillerne blitt anklaget for å heller servere Messi scoringer fremfor å prøve selv for å hjelpe argentineren til å slå Ronaldo i kampen om toppscorertittelen.

Luis Suárez er blant dem som flere hevder heller ser etter Messi fremfor å skyte selv.

Ved flere episoder i år har det nemlig sett ut som flere av spillerne på død og liv skal spille Messi på blankt mål.

Særlig for de som fulgte Suárez i Liverpool-tiden vil nok påstå at han har havnet i situasjoner der han aldri kunne drømt om å se etter en medspiller i Liverpool, men at han i Barcelona har gjort det.

SCORINGSREKORD I LA LIGA: Tidligere i år mottok Lionel Messi beviset på at han er det mestscorende spilleren i La Liga. FOTO: NTB scanpix

Suárez selv ler av disse påstandene ifølge ESPN.

- Det er ville påstander! Messi fortalte meg etter bare et par kamper at han trodde jeg skulle score ved flere anledninger, så han flyttet seg ikke oppover i banen. Vi unnskylder til hverandre hvis vi ikke spiller ballen, sier Suárez.

Det er ikke lenge siden Suárez slapp selvbiografien «Crossing the line» hvor han forteller at han er besatt av å score mål, og at grunnen til at han blant annet bet Giorgio Chiellini var fordi han hadde brent sjanser i forkant som gjorde han desperat etter å rette opp feilene.

- For å være helt ærlig. Angripere er egoister av natur, men når jeg ser Messi, (Andres) Iniesta eller Xavi i en bedre posisjon, så sentrer jeg. Og vi trenger ikke snakke om Neymars klasse, fortsetter han.

- Noe ganger burde vi kanskje utnytte ferdighetene våre sammen i enda større grad. Alle av oss vil score mål, men når vi teller opp til slutt, så har det ikke noe å si hvem som scoret målene, avslutter Barcelonas nummer ni.

I år som årene før er det Messi og Ronaldo det ser ut som skal stikke av med toppscorertittelen igjen.

Messi er i kjempeform og står med 32 scoringer, mens Ronaldo har 31. Bak der følger Neymar på tredjeplass med 17 scoringer.

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere