RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på dopingfritt VM

Fifas medisinske ansvarlige føler seg trygg på at årets VM-sluttspill er fritt for doping.

Professor Jiri Dvorak, sjef for Fifas medisinske panel, sier han ikke tror det vil bli noen dopingavsløringer i løpet av mesterskapet. Han bekrefter at organisasjonens dopingjegere har utført uannonserte dopingtester i forbindelse med 24 oppkjøringskamper i forkant av mesterskapet. Det er også gjennomført uanmeldte tester ved samtlige 32 lags spillerhoteller.

Hittil er 216 doptester utført. Uten noen funn av ulovlige preperater.

- Jeg er optimist med tanke på VM. Jeg tror ikke det vil bli avlagt positive tester, sier Dvorak.

- Resultatene av arbeidet vårt den siste tiden har vært veldig oppløftende. Jeg tror dette understreker at det ikke finnes dopingproblemer å snakke om i fotballen.

Fifa har utført 20 prosent flere tester i forkant av årets sluttspill enn hva tilfellet var for fire år siden.

- Det er ingen grunn til å tro at vi ved å teste flere flere spillere eller ved å teste spillere utenom mesterskapene ville avslørt mer doping, sier Dvorak.

- Fifa vil derfor fortsette å basere sin antidoping-strategi på tester, i tillegg til opplysnings- og forebyggende arbeid.

Fifa samarbeider med det tyske antidoping-byrået Nada under sommerens mesterskap.

I 2004 og 2005 ble det avlagt henholdsvis 88 og 78 positive dopingtester på verdensbasis. Så langt i år er ingen fotballspillere tatt for doping.

- Det har ikke vært ett eneste positivt resultat i hele år. Jeg er veldig trygg på at det ikke vil komme noen under VM heller.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere