RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
UTFORDRES: FIFA-president Sepp Blatter.
UTFORDRES: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: Abdeljalil Bounhar (Ap / NTB scanpix)

Utfordrer Blatter om FIFA-tronen

Ali Bin al-Hussein vil ha FIFA-jobb.

FIFAs visepresident prins Ali bin al-Hussein av Jordan sier han stiller som kandidat til president i Det internasjonale fotballforbundet FIFA.

Den sittende visepresidenten i mektige FIFA og nåværende leder av både Jordans og Den vestasiatiske fotballføderasjonen sier han er blitt oppfordret til å stille mot Blatter og utfordrer Jerome Champagne ved valget i mai.

- Jeg ønsker presidentvervet i FIFA fordi jeg mener det er på tide å rette oppmerksomheten bort fra administrative kontroverser og tilbake til sporten, sier al-Hussein i en uttalelse tirsdag.

- Dette var ingen enkel beslutning. Den ble tatt etter nøye overveielse og mange diskusjoner med respekterte FIFA-kolleger de siste månedene, sier han.

- Beskjeden jeg fikk igjen og igjen, var at det er på tide med en endring. Verdenssporten fortjener en organisasjon av høyeste klasse – en internasjonal føderasjon som både yter service og som er en rollemodell for etikk, gjennomsiktighet og god styring, sier han. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere