RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STÅTRIBUNER: I Skottland har Celtic fått lov til å åpne en trygg ståtribune for 2900 fans. Nå vil West Bromwich følge etter.
STÅTRIBUNER: I Skottland har Celtic fått lov til å åpne en trygg ståtribune for 2900 fans. Nå vil West Bromwich følge etter. Foto: Jane Barlow (Pa Photos)

West Brom åpner for å teste trygge ståtribuner

Sist oppdatert:
Ståtribuner kan være på vei tilbake i engelsk fotball. Nå er West Bromwich villig til å være med i et pilotprosjekt.

Ståtribuner ble forbudt i 1994. Kravet om kun sitteplasser på engelske baner kom i kjølvannet av Hillsborough-tragedien i 1989. Den gangen omkom 96 Liverpool-supportere i trengselen som oppsto på fotballstadionet i Sheffield.

Premier League har skrevet brev til de 20 lagene i Premier League.

– Vi er veldig interessert i å bli involvert, sier West Bromwichs arrangementssjef Mark Miles til BBC.

– Det er akkurat samme svar som jeg har gitt muntlig i tidligere møter, fortsetter Miles.

Lovendringer må til før fotballfansen igjen får stå på tribunene i England. I Skottland har Celtic fått lov til å åpne en trygg ståtribune for 2900 fans.

Celtic har en løsning på Celtic Park der setene vippes opp og en form for gjerder skiller de ulike radene, slik at trengselen ikke skal bli for stor.

– Det er ingen tvil om at det er ønsket velkommen av supporterne, for det skaper en unik atmosfære, sier Miles etter besøket på Celtics hjemmebane i Glasgow.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere