RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan vinne 8,4 millioner i dag

Sist oppdatert:
Svenske Henrik Stenson er ett skritt unna svensk herregolfs største prestasjon noen gang.

Stenson er klar for finalen i WGA Accenture Match Play Championship i Arizona. Der møter han regjerende mester Geoff Ogilvy.

Lørdag vant Stenson to tøffe kamper, og gjorde bare to bogeys på 34 hull. I semifinalen mot Trevor Immelmann ble det ingen i det hele tatt. I kvartfinalen holdt han hodet kaldt da han måtte droppe en ball etter et dårlig utslag på det 18. hullet. Han slo innspillet til en meter fra koppen, og senket parputten.

Det gjorde ikke Nick O'Hern, Tiger Woods' overmann.

- Jeg er helt ferdig, sa Stenson til Aftonbladet etter semifinaleseieren lørdag. I dag klokken 16, norsk tid, begynner finalen. Den går over 36 hull.

Blir det seier der, tar han med seg 8,4 millioner kroner hjem. Han går ikke tomhendt fra et finaletap heller. Fem millioner kroner er trøstepremien.

Samtidig er det på det rene at han kommer til å gjøre enda et hopp på verdensrankingen. Han kan være på topp fem etter helgens turnering. Tidligere i år har han slått spillere som Tiger Woods og Ernie Els i Dubai Desert Classic, en turnering der svensken gikk helt til topps. Det var hans femte seier på Europatouren.

Det kan med andre ord bli et skikkelig jubelår for svensk golf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere