RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tania Tare bergtar golfverdenen med sine elleville triks

Sist oppdatert:
Nå skal hun debutere på øverste nivå.

NEW YORK (Nettavisen): Det er 15 år siden nå, men mange husker nok fremdeles at Zlatan Ibrahimovic i en alder av 20 år fastslo overfor VG at «det John Carew kan gjøre med en fotball, kunne han gjøre med en appelsin».

Kommentaren var et svar på Carews uttalelse om at han ikke visste hva poenget var med fintene til Ibrahimovic. Den norske spissen konstaterte at han sluttet med slikt som 15-16-åring fordi «det lønner seg å gå rett på mål».

Denne artikkelen handler ikke om fotball, men uttalelsen til Zlatan Ibrahimovic er fristende å omskrive når man ser golfspilleren Tania Tare (28) briljere med sine triks. Det Zlatan gjør med en appelsin, klarer trolig Tare med en golfball.

Ble utfordret

Det ser ut som om 28-åringen fra Auckland i New Zealand har drevet med trickshots hele sitt liv, men overfor Nettavisen forteller hun at det faktisk er en ganske fersk hobby.

- Jeg begynte med dem for et par år siden, etter at folk tagget meg da de så trickshots på Facebook og spurte om jeg klarte å kopiere dem. Jeg klarte trikset samme dag som jeg prøvde meg, postet det, og det fikk mye oppmerksomhet. Etter at jeg ble tagget en stund, bestemte jeg meg for å gjøre mine egne trickshots, forteller Tare.

Flashy tricks in Puma kicks... 👟😉 @pumagolf @cobragolf

Et innlegg delt av Tania Tare (@taniatare63) søndag 09. Juli. 2017 PDT

Utviklingen skjøt fart da hun pådro seg en skade.

- Etter operasjonen var trickshots egentlig det eneste jeg kunne drive med. Det var nok sånn det startet. Det var i 2015. Så tok jeg en pause fram til slutten av fjoråret, og nå er det i gang igjen, sier Tare til Nettavisen.

Noen av triksene vitner om et solid fotballtalent i tillegg til golftalentet.

- Jeg spilte faktisk bare ett år med klubbfotball da jeg var 14. Jeg likte alltid å leke og trikse. Jeg vil ikke si at jeg er veldig god i det, men jeg kan det grunnleggende og liker å drive med det.

Debuterer på LPGA

Ambisjonene ligger likevel på golfbanen, ikke fotballbanen. Til høsten skal hun debutere på høyeste nivå, når LPGA-touren kommer til New Zealand.

- Jeg er ekstremt opprømt og føler meg heldig som har fått tilbud om plass. New Zealand er mitt hjem og å få lov til å spille min første LPGA-turnering foran hjemmepublikum betyr noe helt spesielt for meg. Mitt forhold til New Zealand er ganske sterkt, så dette kunne ikke ha vært bedre!

TRYLLEKUNSTNER: Tania Tare kan gjøre de utroligste ting med en gofball.

Målet til Tare er å få fast plass på LPGA-touren. Sponsorene har allerede meldt sin interesse – naturlig nok.

- Dette har åpnet dører som jeg ikke trodde var innenfor rekkevidde for meg ennå. Jeg er for eksempel så heldig at jeg er i Puma-stallen nå, sier Auckland-jenta til Nettavisen.

Hun forteller at hun fra sine motspillere så langt bare har fått positive reaksjoner på trickshotene.

- Alle jeg har snakket med har faktisk vært enormt positive og beundret triksene. Det har vært en veldig heldig opplevelse for meg.

- Hva liker du best og dårligst med oppmerksomheten du nå plutselig får?

- Jeg er generelt en ganske reservert person, så oppmerksomheten har det tatt litt tid å bli vant til. Samtidig hjelper det meg på abstrakte måter nærmere målene mine, så jeg kan absolutt ikke klage.

SMH 😒..... also, why am I wearing a thermal in socal?! #doubleSMH

Et innlegg delt av Tania Tare (@taniatare63) onsdag 07. Juni. 2017 PDT

NZ!! ❤️️ and thanks @golfgalaxy for the threads! #ad

Et innlegg delt av Tania Tare (@taniatare63) søndag 28. Mai. 2017 PDT

1001 ways to tee off... 🙃 #2strokepenalitiesforlife #TeamWWD

Et innlegg delt av Tania Tare (@taniatare63) onsdag 03. Mai. 2017 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere