Champions League-endring for norske lag

ENDRINGER: I fremtiden vil sluttspillmesteren havne i Champions League - ikke seriemesteren. Her er Haslums Håvard Bjørnskau Berens i aksjon mot Elverum.

ENDRINGER: I fremtiden vil sluttspillmesteren havne i Champions League - ikke seriemesteren. Her er Haslums Håvard Bjørnskau Berens i aksjon mot Elverum. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Nå er det ikke lenger seriemesteren som får delta i den gjeveste turneringen.

Norges Håndballforbund endrer hvem som får delta i herrenes mesterliga. Ut med seriemesteren, inn med sluttspillmesteren, skriver Aftenposten.

For å løfte herrenes sluttspill skal mesterligaplassen gå til sluttspillmesteren, ikke seriemesteren som i dag. Seriemesteren får kun plass i den mindre prestisjefylte EHF-cupen.

– Det er forbundsstyret som må beslutte dette, men vi har erfaring med at gode, sportslige forslag fra Norsk Topphåndball får tilslutning, så vi tror dette går gjennom, sier daglig leder i Norsk Topphåndball, Hein Bartold til Aftenposten.

Elverum og Bækkelaget er blant klubbene som er positive til endringen.

– Det er fordeler og ulemper med alt, men dette tror jeg blir en fordel for norsk håndball, sier Bækkelagets trener Jan Karlsson.

Sluttspilltoeren får plass i Challenge Cup sammen med cupmesteren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.