RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Montasje)

Han er større enn Ronaldo

Hjemme i Portugal er ikke Cristiano Ronaldo den største.

På fotballbanen herjer Cristiano Ronaldo vilt.

Portugiseren bøtter inn med mål for klubblaget Real Madrid og er toppscorer i både La Liga og Champions League.

28-åringen virker til å være i sin livs form, og er en av de aller største favorittene til å vinne Gullballen. Per dags dato virker han nemlig ustoppelig på gressmatten.

Syklist slo Ronaldo
Men hjemme i Portugal er han likevel ikke størst. For andre år på rad måtte han nemlig se seg slått av syklisten Rui Costa på hjemmebane.

Costa vant blant annet årets sykkel-VM, i Italia og Sveits rundt. Det var nok til at Movistar-rytteren ble kåret til årets mannlige utøver i hjemlandet.

Både mannen i gaten og gjestene på gallaen stemte frem 27-åringen.

Costa, som neste år sykler for Lampre, vant foran Ronaldo, padlerne Fernando Pimenta og Emanuel Silva, samt tennisspilleren João Sousa.

Fantastisk sesong
Syklisten Costa hadde en eventyrlig 2013-sesong. På strålende vis lurte han spanjolene Alejandro Valverde og Joaquin Rodriguez under VM i Firenze. Allerede på våren hadde han vært sterk i klassikerne.

Etter at han ble kjørt ut av sammenlagtkampen i Tour de France på sidevindsetappen, slo han sterkt tilbake med to sterke etappeseirer.

Ikke mange så på portugiseren som favoritt før VM-rittet, men til tross for få lagkamerater rundt seg, viste han seg som den sterkeste og lureste, og ble Portugals første sykkelverdensmester gjennom tidene. Det lar seg høre i Spanias naboland.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere