RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(scanpix)

Kan bli tvunget til vekt-hopp

Sist oppdatert:
Det internasjonale skiforbundet vurderer å innføre en vektregel for å stoppe slankeproblemet i skihopping. Hva synes du?

Hvis den nye regelen skulle bli innført, vil mange av dagens topphoppere komme langt under «minimumsvekten» - og må velge mellom å legge på seg eller hoppe med kortere ski enn konkurrentene, skriver VG.

Aalbu glad
- Jeg har virkemidlene klare og kan gjennomføre dem raskt. Hvis forbundene ser et latent problem og kommer til FIS, kan vi diskutere dette med hopperne etter sesongen, sa hoppdirektøren i FIS, Walter Hofer, til et tysk nyhetsbyrå.

Norges hoppsjef Jan Erik Aalbu er glad for at slankeproblematikken tas på alvor.

SI DIN MENING:
Bør det bli innført en egen vektregel i hopp?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat
- Jeg er glad for at FIS jobber for et rettferdig regelverk innen hoppsporten, men det kan jo ikke være slik at vi skal endre dette nå i løpet av kort tid, sier Aalbu til VG.

Hofers idé er at man tar utøverens kroppshøyde i centimeter, minus 100, minus 10 prosent. Har hopperen har en lavere vekt enn det tallet man så kommer fram til, må han hoppe med kortere ski - og dermed få mindre bæreflate.

Tvunget til slanking
Diskusjonen raser nå i Tyskland etter at den tidligere juniorverdensmesteren Frank Löffler i ukens utgave av nyhetsmagasinet Spiegel fortalte at han ble tvunget til å slanke seg.

Det tyske skiforbundet nekter for beskyldningene, og sier at det var helt andre årsaker til at Löffler i sommer fikk sparken fra landslaget.

(NTB)

Hva synes du? Bør det bli en vektregel for hopperne? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere