RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP PHOTO / JOE KLAMAR (Scanpix)

Mayos B-prøve positiv

Sist oppdatert:
Det spanske forbundet frikjente Iban Mayo. Nå må de gjennoppta saken

Den spanske sykkelrytteren Iban Mayo avla i sommer en positiv dopingprøve under Tour de France. Han ble senere frikjent av sitt eget nasjonale forbund som hevdet at B-prøven var negativ. Det melder AFP.

Men nå er Mayo ille ute. Et fransk dopinglaboratorium har nå bekreftet at B-prøven allikevel var positiv. Resultatet er nedslående både for forbundet og utøveren.

Det spanske forbundet har nå frist ut året til å gjennoppta saken. Hvis ikke det skjer vil saken trolig bli brakt videre til idrettens vodlgiftsrett (CAS) i Lausanne.

- Hvis B-prøven blir erklært positiv vil ikke Mayo godta det, og da blir det trolig en rettslig konflikt, sier eugenio Bermudez som er generalsekretær i det spanske sykkelforbundet til AFP.

UCI har hele tiden sagt at prøven ikke var frikjente rytteren, men ikke viste et entydig resultat. Den første analysen ble ikke foretatt i Chatenay-Malabry-laboratoriet i Paris som vanligvis brukes på grunn av ferie. Denne gang ble analysen foretatt på vanlig sted og denn gang stemte resultatene overens med den positive A-prøven.

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere