RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: hesteguiden.com

Millionærhoppa innfrir på Øvrevoll

Sist oppdatert:
Theatrical Award har et gaveløp på Øvrevoll i kveld. Sjekk våre galopptips.

Tipsene er utarbeidet av Hans Petter Eriksen og tilrettelag av Kurt Rune Leirvåg

Denne løpsdagen starter Øvrevoll opp allerede kl 17:50 med et løp for toåringene. Årsaken til dette er at det i tillegg til flotte løp også skal arrangeres Moods of Norway kolleksjonsvisning på Øvrevoll denne kvelden. Dette er en av de største motebegivenhetene i Norge og starter opp kl 22:00. Derfor er V5 spillet i kveld fra og med 4. løp til og med løp 8. Innleveringsfrist som vanlig kl 19:10.

Klikk her for å se våre V5-tips til Øvrevoll

Dagens banker finner vi i V5-2 Fearnleyløpet for norskoppdrettede hester. 2 Theatrical Award kan ikke tape dette løpet. Både distanse og banetype passer glimrende og hun er i en helt egen klasse. Hun har passert 3,5 millioner kroner innfridd og plusser ytterligere på med 115.000 kroner i dette løpet.

V5-1:
11 Ominsky får vinnertipset i dette oppgjøret. Han begynner å bli opp i årene men har i de siste to startene vist at formen er på plass. Katherine Harrison er fra Irland og er en meget rutinert rytter. 9 Fendi ble noe overraskende slått i siste start men gikk allikevel et godt løp. Gjentar hun prestasjonen kan det gå bra denne gangen. 5 Rambo’s Cinderella har kun vunnet en gang i karrieren men formen i år peker i riktig retning. 15 The Bishop’s Joy har god rytter på ryggen og vant over 2400 meter på Øvrevoll tidlig i juli. Kan gjenta bedriften.

V5-2:
2 Theatrical Award bør være årets sikreste vinner på Øvrevoll så langt i sesongen. Hun er i en helt annen klasse enn de andre i løpet og skal nå ut å spisse formen mot Marit Sveaas Minneløp på derbydagen, et løp hun vant i 2009. Uten tvil dagens banker.

V5-3:
6 Mikado får vinnertipset. Han har vunnet tidligere på Øvrevoll, Distansen er midt i blinken og formen er god selv om det så langt i år har blitt mange annenplasser. 7 Royal Power er god men har enda ikke vist sin beste form så langt i år. Vi regner med at trener Lindstøl har fått orden på hesten og da har han en stor mulighet. 5 Hot Wing er en hest som plutselig kan prestere. Klaffer alt med løpsopplegget må han ikke glemmes. 1 The Pirate er muligens over toppen men har vist skapelig form i de to siste startene. 4 Tumaco går stort sett alltid brukbare løp men har ikke vunnet siden 2008. 2 Lazy Lord har ikke vist sin vanlige jevne, gode form så langt i år.

V5-4:
2 Fair Flair imponerer stadig men fikk det litt tøft i siste start da det gikk veldig fort fra start. Kan ikke utelates. 8 Half Pint Bill er en flott hest som går jevnt som en klokke. Distansen er kanskje litt i lengste laget men han har vunnet over 2400 meter på Øvrevoll tidligere. 4 Vamp står hver meter av distansen og har liten vekt på ryggen. Er ikke uten en mulighet her. 9 Court Circle gikk bra over voksne 2830 meter sist. Er i form og har en god mulighet. 5 Big Master har myggvekt men møter bedre hester enn det han pleier - en luring ? 3 Vestano har vært veldig god i år men nå er det gress og det passer han ikke like bra.

Klikk her for å levere Sportspills eksperttips til Øvrevoll

V5-5:
7 Nosferatu er den beste hesten i feltet. Har vunnet de to siste hekkeløpene og blir min favoritt. Kan være løpsdagens andre banker men det kan skje ting i hekkeløp. 3 Calvados vant i siste start på Täby men da ble hekkeløpet omgjort til flatløp på dirt track pga. baneforholdene. Har vist at han hopper bra og skal ikke glemmes. 9 Monfalcone har blitt en dyktig hekkeløper samtidig som han viser gode prestasjoner også i flatløp. Har en annenplass og to tredjeplasser i hekkeløp så langt i år og blir derfor en outsider.

Tips øvrige løp

Løp 1:
Her kan det fort bli seier til trener Wido Neuroth. Han har to hester til start, 5 Vainqueur og 3 Funinthesand. Sistnevnte er første avkom etter den fantastiske Funny Legend og forhåpentligvis har han arvet noen av hennes egenskaper. 4 Rago har en gullkantet avstamming og eies i Irland. Han er en forholdsvis liten hest som kan være en toåring som er tidlig klar.

Løp 2:
Vi tror det står mellom 4 Alight og 6 Light The Fire. Sistnevnte skal normalt være best men en mykere gressbane kan være en ulempe. 5 Simian er en toppsprinter men 900 meter kan være et par hundre meter for kort for han. 2 Cavorting og 1 Cruikayke er habile sprintere men slår neppe de norske hestene.

Løp 3:
13 Palindromic har et godt startspor dersom banen blir noe tung. Han har vist gode prestasjoner i år må ha en stor mulighet her. 10 Imperial Skylight har ikke forsøkt seg på så kort distanse tidligere men har vist stor fart. Er en trippelkandidat sammen med 8 Liberty Cash.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere