RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistenkes for motor-juks

Sist oppdatert:
De offisielle resultatene fra Rally Kypros lar vente på seg. Holder mistankene om at Peugeot og Citröen har jukset med kjølesystemet i motorene stikk, kan Petter Solberg klatre helt opp på 2. plass.

Ryktene svirrer på Kypros etter at den offisielle resultatlista ennå ikke er lagt fram. Løpet ble avsluttet søndag med Pegeouts Marcus Grönholm på førsteplass. Subarus Petter Solberg kom på en sjetteplass med tre viktige poeng.

Mandag gikk det internasjonale motorsportforbundet FIA gjennom Peugeots biler, som ble kjørt av Marcus Grönholm og Harri Rovenperä, samt Citröens biler, som ble kjørt av Sebastien Loeb og Carlos Sainz.

Skal være like

FIA undersøkte bilene for å se om motorene var i henhold til regelverket. Citröen og Peugeot har originalt samme motor, derfor skal det heller ikke være vesentlige forskjeller under panseret på bilene Citröen og Peugeot benytter i Rally Kypros.

Ifølge teamsjef David Lapworth hos Subaru ble det funnet ulike vannpumper hos Citröen og Peugeot. Hvorvidt dette har en naturlig forklaring eller om det indikerer at et av teamene har jukset med kjølesystemet, gjenstår å se.

- Rart

Lapworth sier til TV 2 at han finner det rart at to motorer som skal være like, ikke er like. Han vil imidlertid ikke spekulere i hva slags konsekvenser det kan få dersom det blir slått fast at noen har jukset.

Petter Solberg vil kunne klatre helt opp på 2. plass i Kypros-rallyet, hvis det viser seg at Citröen og Peugeot har jukset.

– Det er en mulighet, men det er for tidlig å si, sier Subarus teamsjef David Lapwoth til TV 2 Nyhetene mandag kveld.

Citröen og Peugeot sikret seg flere av topplasseringene på Rally Kypros med sine kjørere. Skulle finske Marcus Grönholm eller andre fra Peugeot eller Citröen bli disket, kan det bli endringer på resultatlista, noe som vil få betydning for Petter Solberg.

Resultatet av den tekninske undersøkelsen vil ikke bli presentert før onsdag, melder FIA ifølge svenske Dagens Nyheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere