RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Chris Radburn / Pa Photos / NTB scanpix

Moyes: - Jeg må vinne for å overleve

Å være manager i Manchester United er en stor utfordring, medgir skotten.
Sist oppdatert:

David Moyes håper lykken snur for et kriserammet Manchester United.

For første gang siden 1932 har storklubben innledet et kalenderår med tre strake tap.

- Skal du overleve i denne jobben, må du vinne, og i de siste kampene har ikke jeg vunnet, medgir Moyes overfor Uniteds nettsted.

De regjerende ligamesterne innledet 2014 med hjemmetap mot Tottenham i Premier League. Deretter ble de slått ut av Swansea i FA-cupens 3. runde, igjen på hjemmebane. Og i midtuken tapte rødtrøyene første semifinalekamp mot Sunderland i ligacupen 1-2.

Ingen lett reise
- Slik er fotballen. Det er aldri en lett reise. Å være manager i Manchester United er en stor utfordring, uansett om du har en rekke med seirer eller tap, sier Moyes.

Fansen buet da United stupte ut av FA-cupen sist helg, men Moyes fikk støtte fra supporterne underveis i kampen mot Sunderland. Skotten omtaler United-fansen som «eksepsjonelle».

Den tidligere Everton-manageren har fått en lei start i jobben på Old Trafford. Etter drøyt 26 år valgte Alex Ferguson å tre til side. Moyes ble håndplukket av forgjengeren til jobben.

Ingen panikk
Moyes avviser at han er i ferd med å få panikk.

- Jeg har vært i denne situasjonen tidligere og kommet helberget gjennom det. Jeg føler at vi er i ferd med å snu det hele. Vi er i ferd med å bli litt bedre. Du trenger litt flaks på din vei, og for øyeblikket ser det ikke ut til at vi får nok av det, sier skotten.

- Men jeg merker at det i garderoben er en vilje til å kjempe oss ut av denne situasjonen (motgangen), fortsetter den tidligere Preston-manageren.

I helgen kommer Swansea tilbake til Old Trafford. En uke etter at de slo storklubben ut av FA-cupen, venter møte i Premier League, hvor United er hele elleve poeng bak serieleder Arsenal. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere