RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud/Scanpix

Nesten rekord for Ingebrigtsen

Sist oppdatert:
Nå vil han kjempe om VM-medalje.

Henrik Ingebrigtsen luktet på sin egen norske rekord da han løp inn til annenplass med 3.55,50 på mila (1609 meter) i Diamond League-stevnet i Eugene fredag.

Han ble så vidt slått av kenyaneren James Magut Kiplagat som løp inn til 3.55,24 i et løp der det ikke virket som om de beste var interessert i stor fart fra start.

– Det jeg har fått høre fra løpet er at flere av de beste ikke virket villige til å følge haren. Det gjorde at Henrik etter hvert kom seg forbi dem, og de siste 800 meterne han løp var veldig sterke, sa sportssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen til NTB lørdag morgen.

Ingebrigtsen har selv den norske rekorden på mila med 3.54,23 fra i fjor. At han løper bare et sekund dårligere allerede nå, så tidlig på sesongen, tyder på at han er i rute til å få en knallsesong.

VM-medalje er målet
Henrik Ingebrigtsen som kommer fra Sandnes, fikk sitt store internasjonale gjennombrudd i fjor med gull på 1500 meteren i EM i Helsingfors. Han fulgte opp med flott femteplass på 1500 meteren i OL i London, og i vinter ble han europeisk terrengmester.

– I Moskva-VM skal jeg være med å kjempe om medaljene, sa han etter femteplassen fra OL, og den sterke mila han løp fredag, tyder på at han ikke farer med tomt prat.

– Dette var en flott oppkjøring til Bislett Games, og jeg ser ikke bort fra at han kommer til å forbedre sin egen norske rekord på mila der, for han skal løpe en engelsk mil også på Bislett 13. juni, sa sportssjef Nilsen til NTB.

Godt løp
– Jeg vet ikke om løpet til Henrik i Eugene fredag var et løp med full klaff, men at det var et godt løp han presterte, hersker det ingen tvil om, mente Nilsen.

– Dette viser at det treningsarbeidet Henrik har lagt ned i løpet av vinteren har vært veldig solid og bra, og det er i alle fall helt sikkert at han aldri har løp så fort før så tidlig i sesongen, sa sportssjefen til NTB.

Fredag kastet også Andreas Thorkildsen i tyske Dessau. Han endte på fjerdeplass med 81,99 meter, noe han var fornøyd med. Thorkildsen gjennomførte konkurransen uten å kjenne noe til lyskekrampen som stoppet ham i Shanghai for 14 dager siden, så det virker også som om spydesset er på rett vei.

Det kan bety at Ronny Nilsen kan reise til Moskva-VM i august med to sterke norske medaljekandidater. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere