RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Nordmann satte rekord i Sverige

Sist oppdatert:
Per-Åge Skrøder er nå tidenes mestscorende utlending i svensk eliteserie.

Den 33 år gamle sarpingen scoret 4-0-målet til Modo mot Djurgården tirsdag kveld. Dette var hans 195. mål i den svenske eliteserien.

Før kampen delte han rekorden for mestscorende utlending med finnen Erkki Laine med 194 mål. Skrøder tangerte finnen mot Färjestad.

Nå eier han altså rekorden alene.

- Et bevis
- Det smaker bra, det, i hvert fall når vi vinner kampen. Det ble et viktig mål også, så da er det greit, sier Per-Åge Skrøder til Nettavisen.

- Har du tenkt mye på denne rekorden de siste ukene?

- Du blir jo påminnet om det, men det er ikke noe som hemmer deg når du spiller kamp.

- Den svenske eliteserien er en av Europas aller beste ligaer. Dette må være stort for deg?

- Det er klart det er stort. Jeg har vært her i mange år, og positive rekorder er alltid moro å ha. Det er jo et bevis på at det har gått bra lenge, erkjenner Skrøder.

Tett kamp
Rekordmålet kom fire minutter ut i andre periode. Skrøder assisterte på Niklas Sundströms 1-0-mål, mens Ole-Kristian Tollefsen bidro med assist da Rob Schremp gjorde 2-0.

Björn Svensson la på til 3-0.

Djurgården spilte seg inn i kampen igjen i andre periode. Etter at Skrøder scoret 4-0-målet, reduserte Jimmie Ölvestad til 1-4, Mathias Tjärnqvist til 2-4 og Kristofer Ottoson til 3-4.

Skrøder punkterte kampen da han satte inn sitt andre mål for kvelden. Nordmannens 196. mål i svensk eliteserie kom i tomt bur, ettersom Djurgården hadde tatt ut sin keeper i et forsøk på å få 4-4.

Modo ligger fortsatt utenfor sluttspillplass, men er ikke mer enn tre poeng unna å nå målet.

- Vi regnet ikke med at vi skulle være et topplag, men samtidig mener jeg at vi burde ligge bedre ann enn vi gjør. Vi har som mål å nå sluttspillet, sier Skrøder.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere