RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Norge mistenker juks

Sist oppdatert:
Mika Kojonkoski og den norske hoppledelsen er skeptisk til østerrikerne.

Østerrikeren Sepp Gratzer måler hoppernes dresser etter konkurranser i verdenscupen. Etter at Gregor Schlierenzauer vant nyttårsrennet i Garmisch-Partenkirchen, reagerte Norges landslagstrener Mika Kojonkoski på østerrikernes hoppdresser, som finnen mente var for store og dermed hjelper østerrikerne til å hoppe lenger.

Nå ønsker den norske lagledelsen å sette inn en uavhengig kontrollør sammen med Gratzer.

– Jeg mener ikke at han eller andre gjør noe med vilje her. Men vi ønsker en uavhengig kontrollør, i tillegg til Sepp. Slik unngår man mistanker, sier Kojonkoski til VG.

Schlierenzauer vant også det tredje rennet i hoppuka, på hjemmebane i Innsbruck, og nok en gang i en dress som Kojonkoski mener er altfor stor. Norges landslagstrener mener at også lederen i det internasjonale skiforbundets hoppkomité, finnen Jouko Törmänen, skal ha reagert på Schlierenzauers hoppdress.

Østerrikerne har gjort det svært godt i denne sesongens hoppuke. Andreas Kofler leder foran Gregor Schlierenzauer, mens Wolfgang Loitzl er nummer tre og Thomas Morgenstern nummer seks.

Hoppuka avsluttes med onsdagens renn i Bischofshofen.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere