RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norge skuffet i VM-starten

Sist oppdatert:
Norge klarte ikke å sette Ungarn på plass under B-VM i ishockey søndag. - Vi var klart bedre, men må begynne å score på sjansene våre, sa Morten Ask til TV 2 Nettavisen etter kampen.

Ungarn og Japan er Norges antatt sterkeste motstandere i kampen om opprykksplass til A-VM. Søndag møtte Norge vertsnasjonen i den viktige åpningskampen. Allerede i første periode kom den første skyllebøtten for Norge. Peter Erdosi sørget for ledelse til Ungarn etter snaue fire minutter. Like etterpå utliknet utenlandsproffen Martin Knold. Gabor Ocskay ordnet 2-1 til vertsnasjonen like før første periode var slutt.

Dårlig uttelling
I andre periode utliknet Norge til 2-2 etter en scoring av Morten Ask. Det ble også matchens siste mål, for tredje periode endte målløst. Til tross for få mål er Ask godt fornøyd med spillet.

- Vi gjør en veldig god kamp, men er helt klart ikke fornøyd med resultatet. Vi skaper mange sjanser, men klarer ikke å få pucken i mål, sier Morten Ask til TV 2 Nettavisen.

Og skuddstatistikken viste at Norge hadde et solid overtak med 47 mot Ungarns 27.

- De hadde en god keeper, men alt i alt var vi bedre enn dem. Men vi blir nødt til å glemme dette. Ungarn møter Japan i morgen, og det blir ingen lett match, tror Ask.

Må være mer sultne
Mandag spilles andre kamp, hvor Storbritannia er motstander.

- Vi er nødt til å tenke positivt, og vi kommer til å forsøke å spille mer disiplinert og være litt mer sultne på å få pucken i mål, sier Ask som selv skal forsøke å få i seg litt mat før han finner sengen for kvelden.

Øvrige resultater:
Storbritannia - Polen: 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Kina - Japan: 1-8 (0-2, 1-4, 0-2)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere