RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har bestemt seg for å gi gass mot OL i Beijing 2008.
Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed har bestemt seg for å gi gass mot OL i Beijing 2008. (SCANPIX)

Norges nye OL-håp

Sist oppdatert:
Siren Sundby har bestemt seg for å satse videre mot OL i Beijing 2008, og får med seg tre venninner.

Sundby hadde opprinnelig planer om å gi seg på toppnivå etter Aten-OL i 2004. Nå har OL-vinneren imidlertid gjort helomvending - og satser videre mot nye medaljer av det edleste metallet i OL neste år.

Sammen med Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed satser «Ynglingen» mot OL i 2008.

- På papiret er dette et «Dream-Team», sier sportsjef Espen Guttormsen.

Han blir trener og manager for laget. Satsingsplanen ble presentert i samarbeid med Olympiatoppen på en pressekonferanse på Sjøfartsmuseet mandag ettermiddag, opplyser Norges seilforbund på sine hjemmesider.

- Laget besitter allerede spesifikk Ynglingkompetanse ved Lise Birgitte og Alexandra. Båtfart og teknikk er derfor allerede på plass. I tillegg sitter Siren på spisskompetansen «å ta riktige valg», i tillegg til at hun er god på å vinne, forteller Guttormsen.

Første delmål for laget er å kvalifisere nasjonen til OL. Dette skjer under VM i Caicais, Portugal i juli 2007, hvor 15 båter deltar.

- Laget er ydmyke for den tiden de har til rådighet og ser at dette er deres største konkurrent. Likevel har de valgt å satse da de har stor tro på at kampen om medalje er realistisk, opplyser Norges seilforbund.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere