RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: SCANPIX)

Northug: - Jeg er til salgs

Sist oppdatert:
Petter Northug jr. kan bli Hamar-løper. Hvis betalinga er riktig.

Fredag morgen meldte Østlendingen at langrennstalentet fra Mosvika i Nord-Trøndelag åpner for en overgang fra Strindheim IL til Hamar skiklubb etter sesongen.

Overfor Nettavisen bekrefter han at det hele er et spørsmål om penger.

- Skal jeg gå for Hamar, kommer jeg til å ta meg godt betalt, fastslår 21-åringen.

- Du er altså til salgs?

- Jeg er til salgs, men selger meg ikke billig. Det blir som en overgang fra Manchester United til Chelsea, dette her, humrer Northug.

Hovedsponsor
Bakgrunnen for at tanken om en overgang i det hele tatt er kommet opp, er at mannen bak Hamar-baserte Haugan Hus AS, Terje Haugan, sponser både Northug og Hamar-løperne Jan Egil Andresen og John Anders Gaustad.

- Det var på et møte mellom Haugan, Jan Egil og John Anders tidligere i uka dette ble diskutert. Vi ville ha blitt et sterkt lag i NM, sier Northug.

Avtalen med Terje Haugan vil han imidlertid ikke si så mye om.

- Han ønsker ikke så mye oppmerksomhet rundt dette. Han har hjulpet meg siden jeg var 15 år og er en hovedsponsor, definitivt.

Stafett med brødrene
Petter Northug ble Strindheim-løper foran forrige sesong, og gikk umiddelbart til topps i NM-stafetten sammen med Stig Rune Kveen og Krister Trondsen. Tidligere har han gått for moderklubben Mosvik, Leksvik, Innerøy og Henning.

Om noen år er planen å returnere til moderklubben.

- Jeg har en drøm om å gå NM-stafett for Mosvik sammen med brødrene mine Even og Thomas. Men yngstemann Even fyller elleve i neste uke, så det vil vel ta noen år før det kan bli en realitet, poengterer Petter Northug.

- Står fritt til å velge klubb
Generalsekretær Kristin Felde i Norges skiforbund ønsker ikke å kommentere at Northug er klar til å «selge» seg.

- Denne saken kjenner jeg ikke til, så den vil jeg avstå helt fra å kommentere. Men på generelt grunnlag står alle løpere fritt til å velge klubb, og hvilke muntlige avtaler som ligger til grunn for et klubbskifte er vel ikke skiforbundets anliggende. Når det gjelder landslagsløpernes private sponsoravtaler, så må de alltid godkjennes av forbundet, sier Felde til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere