RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Scanpix)

Ny skalp for Skjelbred

Sist oppdatert:
Det gikk bedre for jegeren Per Ciljan Skjelbred enn sist han var i Spania.

MESTALLA (Nettavisen): VALENCIA-ROSENBORG 0-2:

Sist gang han var i Spania, ble utbyttet for trøyesamler Per Ciljan Skjelbred heller magert. På pressekonferansen på Bernabeu visste han ikke en gang hvem han hadde fått drakten til, men denne gangen er han sikker.

- Spiller nummer tre. Fernandes. God han, smiler den landslagsuttatte RBK-spilleren lurt.

God for 200 millioner
«God» er mildt sagt. Manuel Fernandes regnes som et svært stort fotballtalent. Han er kun 21 år, men det hindret ikke Valencia i å punge ut med mellom 150 og 200 millioner for portugiserens tjenester i sommer – blant annet i hard kamp med Everton. Den sentrale midtbanespilleren var en av svært få Valencia-spillere som fikk vist seg frem på en positiv måte i hjemmekampen mot Rosenborg, med flere lange, farlige løp i begynnelsen av kampen.

Øverst på drakt-/troféhyllen til Skjelbred vil likevel ikke Fernandes-trøya havne. I returkampen mot Real Madrid for to år siden fikk nemlig 20-åringen tak i drakta til José María Gutiérrez Hernández, bedre kjent som Guti.

- Den har en klar førsteplass blant draktene mine, innrømmer Skjelbred, som ikke har tall på hvor mange drakter det etter hvert har blitt.

- Det går over stokk og stein nå, flirer unggutten, som ikke overraskende var godt fornøyd med innsatsen mot Valencia tirsdag kveld.

Tviler på Tyrkia-start
Det betyr likevel ikke at han nå har siktet seg inn på noen landslagsplass mot Tyrkia.

- Å starte mot Tyrkia tenker jeg ikke på i det hele tatt – akkurat det tar jeg helt med ro.

- Nå holder jeg på å venne meg til de spillerne jeg møter på klubbnivå. Landslagsnivået er noe helt annet, mener Skjelbred.

- Men du møtte noen av verdens beste fotballspillere på Mestalla i kveld?

- Jo, men det er likevel et helt annet nivå når du kommer på landslaget. Det eneste jeg ønsker, er å få vist meg frem når landslagstreningene starter.

Om Åge Hareide er enig, gjenstår imidlertid å se. I 2-2-kampen borte mot Tyrkia for drøyt sju måneder siden ga han nemlig Per Ciljan Skjelbred sin debut.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere