RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rochette og Majdic fikk pris

Vancouver (NTB-DPA): Joannie Rochette og Petra Majdic ble lørdag tildelt den prestisjetunge Terry Fox-prisen for å ha vist inspirerende mot i OL.

Canadiske Rochette stilte opp og vant bronse i kunstløp bare noen dager etter at moren hennes døde plutselig av hjertesvikt.

Slovenske Majdic brøt smertegrensen da hun etter å ha brukket fire ribbein under oppvarmingen stilte opp i langrennssprinten og kjempet seg inn til bronse.

Terry Fox-prisen er oppkalt etter en ung gutt som etter å ha måttet amputere det ene beinet la ut på «håpets maraton» for å løpe tvers over Canada til inntekt for kreftforskning.

Fox døde året etter, i 1981, men siden den tid er en halv milliard dollar samlet inn i hans navn. Prisen som bærer hans navn gis til utøvere som viser samme type mot og besluttsomhet.

I år besluttet juryen å gi prisen til en OL-utøver, siden Fox selv var fra British Columbia. Egentlig skulle den gått til én utøver, men det ble for vanskelig å velge mellom Rochette og Majdic. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere