RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sensasjonsseier med åtte mann

Sist oppdatert:
Southend sto for helgens kanskje største prestasjon i engelsk fotball. Med bare åtte mann på banen slo de storfavoritten Swansea 3-2 på bortebane.

Southend befinner seg i sumpen i den nederste divisjonen i det engelske ligasystemet, mens Swansea ligger i motsatt ende av tabellen.

James Thomas ga vertene oppskriftsmessig ledelsen etter 14 minutter. Tre minutter senere utlignet imidlertid Leon Constantin for bortelaget.

Etter 20 minutter startet imidlertid dramaet på Vetch Field. Southens David McSweeney ble utvist for en stygg takling. Likevel klarte Mark Gower å gi gjestene ledelsen like før sidebytte.

Etter pausen jaget hjemmelaget utligning, men uten resultat. Da Southend fikk Jay Smith og Mark Gower utvist i sluttminuttene (85 og 87 minutter) trodde de fleste at hjemmelaget i hvert fall skulle sikre ett poeng. I stedet var det Mark Warren som punkterte kampen da han satte ballen i mål på overtid.

Da hjalp det lite at hjemmelaget rakk å score et trøstemål før dommeren blåste av kampen.

Southends vikar-manager Steve Tilson var naturlig nok strålende fornøyd med seieren.

- Vi har vært på bortebane og slått et lag som er i toppen av divisjonen. En kan ikke forlange mer enn det. Men samtaletema etter kampen var selvsagt at vi bare var åtte spillere på banen og like vel holdt unna, sier Tilson til Southends hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere