RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: ERLEND AAS/SCANPIX)

Skuffet uten Bjørndalen

Sist oppdatert:
Savnet av Ole Einar Bjørdalen var tydelig, men det var ett norsk lyspunkt på sprinten i Hochfiltzen.

En fin femteplass av Lars Berger var den norske beholdningen på sprinten i Hochfiltzen.

Det ble tysk seier på onsdagens sprint. Den tredobbelte OL-vinneren Michael Greis benyttet seg av fraværet til Ole Einar Bjørndalen og vant foran russiske Maxim Tchoudov, som passerte målstreken 3,5 bak vinneren.

Tredjeplassen gikk noe overraskende til svenske Bjørn Ferry, 6,1 sekunder bak tyskeren.

Seieren av Greis' andre verdenscupseier totalt og han kuttet dermed forspranget til Ole Einar Bjørndalen i verdenscupen sammenlagt til 20 poeng.

Ole Einar Bjørndalen har vunnet åtte verdenscuprenn på rad i skiskyting. Han vant de tre siste rennene sist vinter, og har innledet den nye sesongen med fem triumfer på rappen. I dagens renn i Hochfiltzen stod imidlertid verdenscuplederen over. Bjørndalen er nemlig på samling med langrennslandslaget og forbereder seg til lørdagens tremil fellesstart i La Clusaz.

Lars Berger har slitt stort i sesongåpningen, men slo til med en sterk femteplass onsdag. Han noterte seg for to bom totalt, en på hver av de to skytingene. Det var årsbeste av skiskytteren som også er aktuell for langrenn-VM i Sapporo neste år.

Halvard Hanevold ble nummer ni, mens Stian Eckhoff ble nummer 14.

De øvrige norske skuffet.

Frode Andresen ble nummer 28, + 1.04.9 bak vinneren med tre bom totalt. Hans Martin Gjedrem, (+1.12.8 med to bom) ble nummer 31, Alexander Os nummer 46 og stjerneskuddet Emil Hegle Svendsen endte på 54. plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere