RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Slik forklarer VIF-kometen supermålet

Sist oppdatert:
Sondre Olden (20) sikret Vålerenga viktige poeng i gullkampen.

VÅLERENGA - SARPSBORG 2-1:

JORDAL/GRØNLAND (Nettavisen): Sondre Olden har fått et skikkelig gjennombrudd i Vålerenga denne sesongen, og 20-åringen har imponert i den norske toppserien.

Unggutten har tidligere prøvd seg i Sverige og Canada på juniornivå, og ble draftet av KHL-klubben Dinamo Minsk i 2011, men har aldri spilt der.

I Norge har han tidligere spilt for Manglerud Star, og fikk sin debut for klubben tilbake i 2008. I 2012 kom han hjem til norsk hockey, og osloklubben Vålerenga.

Herlig scoring
20-åringen har fått bra med spilletid denne sesongen og tatt vare på sjansen. På 29 kamper står han bokført med fem scoringer og seks assists i GET-ligaen.

Ett av målene til Olden kom mot Sparta Sarpsborg tirsdag kveld. Målet var av det vakre slaget og sikret Vålerenga full pott i møtet med sarpingene.

Mike Ramsay sendte gjestene foran i første periode, før Morten Ask utlignet i andre periode. Drøye tre minutter inn i sluttperioden falt avgjørelsen.

- Vi vant droppen, men jeg måtte gå litt bakover for å få satt fart. Jeg så det var rom i midten, og da var det bare å skjære igjennom, sier Olden til Nettavisen.

- Da jeg så keeperen sette seg ned, var det bare å løfte pucken opp i mål, legger 20-åringen til.

Det ble et jevnt møte mellom de to storlagene i Jordal Amfi tirsdag, og målfattig. Det var gjestene som vant skuddstatistikken med 27-26, men hjemmelaget var best i målprotokollen.

Sparta-trener Roger Forsberg mener begge lag hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, og skulle nok sett sine gutter tatt vare på mulighetene.

- Det var en jevn match, og den kunne vippet begge veier. Begge lag hadde nok sjanser til å avgjøre kampen, sier Sparta-treneren til Nettavisen.

Brukte ett sekund
Om ledermålet til Mike Ramsay, som kom ett sekund før slutt i første periode, sier svensken følgende:

- Det bare viser at det lønner seg å legge pucken rett på kassa, ofte så går den inn, sier Forsberg.

Det er Stavanger Oilers som topper GET-ligaen med 75 poeng etter 33 kamper, mens Vålerenga, takket være tirsdagens seier, følger hakk i hæl med 73 poeng.

Sparta Sarpsborg har ikke hatt sin beste sesong, og ligger som nummer fem. Vålerenga og Sparta møtes til ny dyst allerede torsdag, da i Sarpsborg.

- Da burde vi være litt mer skjerpet enn vi var i dag, sier matchvinner Sondre Olden om neste oppgjør.

GET-ligaen torsdag:
Vålerenga - Sparta Sarpsborg, 2-1
Lillehammer - Stjernen, 4-3

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere