RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Babu / Reuters / NTB scanpix

Slik skal Carlsen unngå brakkesyken

Sist oppdatert:
Snublet under VM-kvalifiseringen. Det skal unngås nå.

CHENNAI/OSLO (Nettavisen): Utfordrer Magnus Carlsen og regjerende verdensmester Vishy Anand har spilt remis fire ganger i VM-finalen. Det står dermed 2-2 når åtte av tolv partier gjenstår.

Både tirsdag og onsdag jobbet duellantene seg igjennom lange partier. Det merker Magnus Carlsen nå.

- Jeg tror jeg trenger å slappe av litt. Et slikt parti tar mye energi, sier Magnus Carlsen på pressekonferansen etter det fjerde partiet, som varte i nesten seks timer.

Carlsen og de fleste av støttespillerne drar onsdag til det såkalte Fisherman Cove i Bengalbukta. Manager Espen Agdestein blir igjen på det strengt bevoktede femstjernershotellet Hyatt Regency midt i VM-byen.

- Det ender med brakkesyken hvis han er for mye på hotellet. Så resten av teamet drar til resorten onsdag, sier Agdestein til Nettavisen.

- Uforskammet frisk
Men Carlsens personlige lege, Brede Kvisvik, beroliger alle fans:

- Han er uforskammet frisk, sier Kvisvik, som har vært mer av en lekekamerat for pasienten i Chennai. De to har blant annet spilt bowling og ballspill sammen.

Carlsen har leid plass på luksushotellet utenfor Chennai. Det tar cirka en time å dra dit fra spillestedet. Fridagene på Fisherman Cove inngår i en plan om å unngå kollaps under VM-finalen som varer helt til 28. november.

Under kvalifiseringen i London snublet en sliten Carlsen flere ganger i innspurten, men han kunne prise seg lykkelig over at konkurrenten Vladimir Kramnik gjorde det samme. Under den første fridagen etter det andre partiet valgte Carlsen å bli på hotellet.

- Det er en spennende utvikling i matchen. Han fikk spillet i sin egen gate i det fjerde partiet. Det ble en uventet anledning til å presse med svart, sier Agdestein, som var svært optimistisk underveis, men som måtte se at seieren glapp. Dermed står det 2-2 når det gjenstår åtte partier.

Fredag er imidlertid Carlsen hvit.

Merkelig seanse
Garry Kasparov har nå forlatt VM-byen. Carlsen sa onsdag kveld at han ikke «rakk» å snakke med sin tidligere trener. Nettavisen har tidligere skrevet at den tidligere verdensmesteren var uønsket av alle parter i Chennai, og onsdag ble det avholdt to uvanlige pressekonferanser der først visepresident Georgios Makropoulos i sjakkforbundet Fide nektet for at de visste at Kasparov skulle komme.

Grekeren holdt på egen hånd en improvisert pressekonferanse der han havnet i munnhuggeri med journalistene, som ville vite hvorfor Kasparov ikke fikk adgang til pressesenteret og ble nektet å sitte på første rad i spillesalen. Senere prøvde Fide å avskjære spørsmål til VM-finalistene.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere