RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Martin Sidorjaik (Afp)

Slik skal Hattestad finne gullformen til VM

Sist oppdatert:
Vil kopiere bragden fra Liberec-VM i 2009.

HAMAR (Nettavisen): I 2009 ble Ola Vigen Hattestad fra Ørje i Østfold verdensmester i sprint i tsjekkiske Liberec. To år senere sto han klar på startstreken under VM i Holmenkollen som regjerende mester, men sprinteren måtte konstatere at både Marcus Hellner, Petter Northug og Emil Jönsson passerte målstreken før han.

Nå tar den tidligere sprintverdensmesteren grep for å kunne realisere drømmen om å ta et nytt VM-gull i sprint under VM i Val di Fiemme.

- Deilig å komme tilbake
- Jeg har kjøpt meg hus på Mesnali. Det er deilig å komme tilbake til trygge og kjente treningsomgivelser, forteller Hattestad til Nettavisen, da vi møtte han i Hamar i forbindelse med rulleskirennet Kirkebakken Grand Prix. Hattestad har bodd i Slovenia sammen med sin slovenske kjæreste, Katja Visnar, de siste to årene.

Nå er han imidlertid tilbake i kjente trakter, for sprinteren har nemlig bodd i området tidligere. Da han var 16 år gammel flyttet han til Lillehammer for å begynne på NTG. Hattestad ble boende i OL-byen i over ti år før han forlot byen, og forteller at han har savnet både treningsforholdene og treningsmiljøet rundt Sjusjøen.

- Jeg har savnet treningsmiljøet rundt Sjusjøen og det er godt å vite at treningsforholdene er optimale, spesielt om vinteren. De har også en av verdens beste rulleskibaner på Natrudstilen, sier Hattestad, som ikke har hatt like optimale snøforhold i Slovenia.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Jeg vil ta VM-gull
Med treningsforholdene lagt til rette ser nordmannen frem mot den kommende VM-sesongen.

- Jeg har fått trent veldig bra i sommer og holdt meg frisk. Jeg var litt syk på våren, men siden 17. mai har jeg fått trent optimalt. Jeg føler at jeg er i rute, forteller Hattestad til Nettavisen.

Han forteller samtidig at han har et klart mål for den kommende sesongen,

- Jeg vil nok ikke delta i Tour de Ski. VM er det store målet denne sesongen. Jeg vil ta et nytt VM-gull, forteller han.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere