RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: William West / AFP

Slo ut Nadals overmann

Sist oppdatert:
Andy Murray er klar for finalen i Australian Open.

David Ferrer slo verdensener Rafael Nadal 3-0 i sett i kvartfinalen av Australian Open, men røk selv ut i neste hinder.

Spanjolen vant 6-4 i det første settet mot Andy Murray, men deretter snudde skotten kampen og vant tre strake sett. Sifrene ble til slutt 4-6, 7-6 (2), 6-1 og 7-6 (2).

Utrolig nok gjorde Murray nesten 30 upressede feil mer enn Ferrer, 63 mot 34. Murray var imidlertid langt bedre når det gjaldt å treffe med vinnerslagene - han satte 60 mot spanjolens 34 i løpet av de nesten fire timene som kampen pågikk.

- Ferrer er en utrolig atlet og konkurransemann. Han jobber så hardt. Jeg ventet en utrolig tøff kamp og fikk det, sa Murray i seiersintervjuet.

- Han er så tøff å spille mot. Han dikterte kampen i begynnelsen og jeg måtte forsøke å gå for flere vinnere. Det lønte seg. Det er alltid en del nerver involvert i en Grand Slam-semifinale og det viste seg å være det også i dag, la han til.

Nå møter den 190 centimeter lange 23-åringen hardtservende Novak Djokovic i søndagens finale i Melbourne. Det blir britens tredje opptreden i en Grand Slam-finale og den andre på rad i Australian Open. I fjor tapte Murray for Roger Federer i finalen.

Det er 75 år siden en brite forrige gang vant en Grand Slam-turnering individuelt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere