RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Massimo Bettiol / Getty Images

Solberg lukter «pallen» i Frankrike

Sist oppdatert:
- Vi har kjempet jevt i toppen og det ser veldig bra ut nå.

Bare 0,7 sekund skiller Petter Solberg (37) fra topp tre-listen i Rally Frankrike-Alsace etter fredagens fartsprøver.

Ford-føreren startet VM-runden avventende og slet med å finne den gode følelsen på fransk asfalt. På fjerde prøve snudde lykken, og nordmannen fant seg omsider til rette med myk gummi i dekkene.

- Vi hadde et lite problem på de første to fartsprøvene, men det ble rettet opp, og vi har kjempet jevnt i toppen siden. Det ser veldig bra ut nå, sa Petter Solberg til NTB.

Fra sjetteplass avanserte Solberg med to nest beste og to tredje beste prøvetider, og 2003-verdensmesteren var firer før den siste og korte prøven på dagsetappen.

Åttedobbelt verdensmester Sebastien Loeb leker seg mot en niende tittel og er 13,1 sekunder foran Solberg-kollega Jari-Matti Latvala. Videre skiller 32,6 sekunder til Loeb-makker Mikko Hirvonen på tredjeplass.

- Det har vært tett kamp i alle de siste løpene. Loeb har bare det lille ekstra med bilen som gjør at han går seirende ut, mente Solberg som har fem tredjeplasser denne sesongen – inkludert siste løp i Storbritannia.

Petter Solberg er 33,3 sekunder bak Loeb, mens Mads Østberg holder sjuendeplass og er ett minutt bak franskmannen.

Vinner Loeb sesongens åttende VM-runde i rally og karrierens 75. triumf totalt, er han soleklar verdensmester når to runder gjenstår. Bare brutt løp holder i realiteten liv i rivalenes drøm om å tukte Loeb.

Andreas Mikkelsen i S2000-klassen er på 15.-plass totalt.

Rallyet fortsetter med åtte fartsprøver lørdag og avsluttes søndag ettermiddag. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere