RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Maja Suslin / NTB scanpix

Solli røk ut i VM-semifinalen

Mens det ble satt en overraskende verdensrekord i svømme-VM på lørdag.

Lavrans Solli leverte ellevte beste tid i kvalifiseringen og tok seg til semifinale på 50 meter rygg med 25,15 i svømme-VM i Barcelona lørdag. Der ble det stopp for nordmannen.

Etter en noe skuffende 100 meter, innfridde nordmannen forventningene på den halve distansen. 25,15 var både personlig og nordisk rekord.

LES OGSÅ: Rekord-Solli imponerte i VM

Brasilianeren Daniel Orzechowski var raskest i de innledende heatene med tiden 24,67. Det var 48 hundredels sekund bedre enn Sollis tid.

Å avansere fra semifinalen viste seg å bli svært vanskelig for nordmannen. Han svømte inn på 6.-plass i sin semifinale med tiden 25,18, tre hundredeler bak tiden fra kvalifiseringen. Det var 23 hundredeler bak tiden han måtte ha for å gå til finale.

Den franske duoen Camille Lacourt og Jeremy Stravius var raskest i heatet til Solli, mens Guy Barnea fra Israel var kjappest i det andre heatet.

For de norske jentene ble det som ventet for tøft under morgenøkten i Barcelona lørdag. Henriette Brekke ble nummer 31 på 50 meter bryst med 32,11. På 50 meter fri endte Susann Bjørnsen (26,09) på 34.-plass i kvalifiseringen.

På brystdistansen overrasket Julija Efimova med å sette verdensrekord allerede i det innledende heatet. Russeren ble klokket inn på 29,78, to hundredeler foran Jessica Hardys gamle rekord fra 2009. (©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere