RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/Scanpix

Sveitsisk klubb trukket 36 poeng

Sist oppdatert:
Dårlig nytt for Manchester United.

Det sveitsiske fotballforbundet besluttet fredag å trekke eliteserieklubben Sion 36 poeng som følge av bruk av uberettigede spillere.

Avgjørelsen kom to uker før Det internasjonale fotballforbundets (FIFA) frist om å straffe klubben løp ut.

Sio sto med 31 poeng fra 18 kamper i de sveitsiske toppserien før denne avgjørelsen. Nå er klubben nede på minus fem poeng.

Sveits' fotballforbund og alle dets medlemsklubber risikerte å bli utestengt fra all internasjonal fotball om ikke Sion hadde blitt fratatt poengene

Blant annet ville også Champions League-overraskelsen Basel stått i fare for å bli utestengt. Det har blitt spekulert i at Manchester United da ville få lagets plass i åttendedelsfinalen.

Nå er trolig ikke dette lenger noe tema.

Sion har vært i konflikt med FIFA siden i sommer. Bråket startet etter at klubben kjøpte seks spillere til tross for at sveitserne hadde et overgangsforbud hengende over seg.

Laget brukte fem av disse spillerne i kvalifiseringen til europaligaen mot Celtic i august og ble derfor kastet ut av turneringen.

Den sveitsiske eliteserieklubben beskylder på sin side FIFA for å drive uakseptabel utpressing. Sion har gått til rettens vei i saken (©NTB).

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere