RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svenskene unngikk fadese

Sist oppdatert:
USA hadde ingen problemer med å banke Slovenia i første VM-kamp i Østerrike. Svenskene, derimot, slet voldsomt. Sjekk resultatene her.

Sverige vant bare 3-2 over Ukraina, en motstander svenskene normalt sett slår enkelt. På stillingen 2-2 kunne Ukraina fort å ha gått opp i ledelsen, men en god Henrik Ljungquist i det svenske målet hindret fadesen. Isteden kunne Daniel Alfredsson banke inn seiersmålet for svenskene to minutter senere.

Overlegne amerikanere
Slovenia maktet ikke å stå imot et offensivt amerikansk lag i sin første kamp i hockey-VM. Boston Bruins Mike Knuble sørget for en tidlig ledelse til amerikanerne etter bare 31 sekunder av kampen. Adam Hall og Mark Parrish fortsatte med hver sin nettkjenning og det stod 3-0 til USA etter første periode.

Knuble og Jeff Halpern ordnet ytterlige to mål i andre periode, og i tredje periode puttet Yan Stastny og Brian Gionta pucken i mål. Kampen endte 7-0 til USA.

Storfavorittene innfridde
Tsjekkia som er en av storfavorittene ved siden av Canada, åpnet sterkt i kampen mot Sveits. Tsjekkerne ordnet to raske mål i starten av første periode. Men så utliknet Severin Blindenbacher for Sveits og det stod 2-1 til Tsjekkia etter første periode.

Tsjekkia dominerte spillet utover i kampen og Kaberle sørget for lagets tredje nettkjenning og seier 3-1.

GRUPPE A:
Slovenia - Hviterussland: 2-1 (kampen ble spilt lørdag)
Russland - Østerrike: 4-2 (kampen ble spilt lørdag)

GRUPPE B:
USA - Slovenia: 7-0
Latvia - Canada: 4-6 (kampen ble spilt lørdag)

GRUPPE C:
Finland - Danmark: 2-1
Ukraina - Sverige 2-3

GRUPPE D:
Sveits - Tsjekkia: 1-3
Tyskland - Kazakhstan 1-2

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere