RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd starter på scratch

Sist oppdatert:
Da sykkelsesongen var over i fjor, var Thor Hushovd ranket som verdens 20. beste syklist. Det er en plassering han får problemer med å oppnå i år.

Det gamle rankingsystemet er nemlig lagt ned, og alt er nullet ut. Ifølge Aftenposten skal det i 2005 bare gis poeng til proffene som er med i ProTour. Her kommer spurterne svært dårlig ut.

- Det er veldig dumt. Etter min mening er systemet urettferdig. En rytter må vinne 30 etapper for å få like mange poeng som en sammenlagtvinner, sier Hushovd til avisen.

Fredag reiser Hushovd til Frankrike for å møte lagkameratene i Credit Agricole. ProTour består av 19 lag, og alle lagene er pålagt å kjøre de store rittene Italia Rundt, Frankrike Rundt og Spania Rundt. Alle lagene har fått lisens i tre år.

Aldri tidligere har en nordmann vært ranket så høyt som Hushovd var i fjor.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere