RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Harald Fjelddalen (Mediehuset Nettavisen)

Tilbake der det begynte

Sist oppdatert:
Suzann Pettersen gleder seg over at LPGA-touren i 2012 er tilbake på en av hennes favorittbaner.

Oslo (ANB): I 2007 tok den norske golfstjernen sin første seier på den amerikanske LPGA-touren Kingsmill-banen i Williamsburg – etter å ha slått sørkoreanske Jee Young Lee i omspill. Den dagen glemmer naturligvis Tutta aldri.

De siste sesongene har imidlertid ikke Kingsmill stått på LPGA-programmet, men tirsdag ble klart at banen i Virginia igjen er med i det gode selskap.

- Kingsmill er soleklart en av mine favorittbaner. Og det var en av de turneringene du virkelig ønsket å vinne, sier Pettersen til USA Today – og tilføyer:

- Vi elsket å reise til Kingsmill, så dette er strålende nyheter.

Nedgangstider
LPGA-arrangøren lanserte tirsdag hele programmet for årets sesong. Det viste blant annet at Tutta kan belage seg på tur tilbake til Kingsmill i tidsrommet 6.-9. september.

Samtidig ble det klart at LPGA-touren i 2012 synes å være tilbake på offensiven – etter flere trøblete sesonger. Siden 2009 har blant annet antall turneringer gått ned som følge av mangel på sponsorer.

2012-kalenderen inneholder totalt 27 turneringer – fire flere enn i fjor. Totalt ligger det 47 millioner dollar, rundt 280 millioner kroner, i den samlede premiepotten.

- Dette ser endelig ut som et veldig fornuftig program, fastslår Suzann Pettersen.

På rett spor
Den norske golfproffen innrømmer gjerne at det er godt å se at pilene nå peker i riktig retning igjen.

- Skuta gikk i feil retning i 2009. Nå måtte vi stoppe skadene og få skuta på rett kjøl igjen. Jeg synes 2011 var et veldig positivt år på mange måter, sier hun.

- Nå må vi sørge for at LPGA-touren holder seg sunn og frisk, tilføyer Tutta.

Oslo-jenta sesongdebuterer 9. februar. Da skal det kjempes om heder og ære i australske Melbourne. Deretter går det slag i slag med turneringer gjennom hele 2012 – fram til sesongavslutningen andre uka i desember.

De to mest pengestinne turneringene i årets LPGA-sesong er Evian Masters og US Open. Begge har rundt 20 millioner kroner i premiepotten. (ANB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere