RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Topplasseringen uteble for nordmennene

Sist oppdatert:
Maktet ikke å følge de raskeste på temposykkelen.

Damien Howson, Australia, ble suveren verdensmester i tempoklassen for U23-rytterne. Han vant snaut ett minutt foran franske Yoann Paillot, som havnet trinnet over danske Lasse Norman Hansen.

Beste nordmann ble Amund Grøndahl Jansen, som endte som 31 på lista.

- Det var veldig hardt, og en er en av de lengste tempoene jeg har kjørt. På den andre siden føltes kroppen fin og det var gøy å kjøre tempoløpet i dag. Resultatmessig var det nok litt under pari, sier Grøndahl Jansen til procycling.no.

Manglet styrken
Truls Engen Korsæth var på forhånd Norges kanskje største håp etter blant annet en sterk fjerdeplass i NM i samme disiplin, men klarte ikke å levere på samme nivå i VM. Noe sykdom og et brudd i håndleddet i slutten av august gjorde at ikke har fått trent helt optimalt inn mot mesterskapet. Han endte til slutt opp som 41. mann.

- Beina og pusten fungerer bra, men jeg manglet noe på styrken. Jeg har ikke fått syklet så mye i det siste. Jeg har ikke noe å klage på. Jeg ser meg fornøyd, sier Korsæth til procycling.no

- Truls er bedre enn meg
Dagens beste nordmann, Grøndahl Jansen, sier mesterskapet ga mersmak, og han ser positivt på muligheten i mesterskapene fremover.

- Jeg har stort utviklingspotensial. For hvert år jeg sykler i U23-klassen, håper jeg å kjøre en løype som i dag rundt minuttet raskere. Da kjemper jeg i toppen om noen år, sier Grøndahl Jansen.

Han syns synd på landslagskameraten, som ikke klarte å hevde seg helt i toppen.

- Truls er egentlig bedre enn meg. Det viste han i NM. Og jeg tenker ikke på at jeg ble beste nordmann. Det viktigste i dag var å vise meg fram internasjonalt med tanke på karrieren fremover, sier Grøndahl Jansen.

Norske Solveig Edøy var også i aksjon i dag. Hun endte på som nummer 30 i klassen kvinner junior.

PS: Howson har allerede signert proffkontrakt med Orica GreenEDGE fra og med neste sesong

VM arrangeres i Italia. Sykkelfesten avsluttes ikke før neste søndag med VM fellestart. Alle øvelsene ser du på Viasat, og den beste dekningen får du på procycling.no.

Resultater:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere