RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO
KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Tour de France-vinner gir seg

Sist oppdatert:
Carlos Sastre tar farvel etter 15 års fartstid som proffsyklist.

Karrierens høydepunkt var åpenbart Tour de France-triumfen i 2008. Carlos Sastre ble også nummer to i Vuelta a España i 2005 og 2007.

Etter et skuffende 2011 i Geox-TMCs tjeneste, har spanjolen funnet ut at tiden er inne for å gjøre noe annet.

- Dette er tidspunktet å avslutte dette kapittelet på. Jeg var med på å vinne årets Vuelta a España, og å vinne lagkonkurransen der var en flott måte å avslutte karrieren min på. Nå starter en ny etappe, selv om jeg ikke vet hva jeg kommer til å gjøre ennå, lyder avskjedshilsningen fra Sastre ifølge biciciclismo.com.

Carlos Sastre syklet på samme lag som Thor Hushovd i 2009 og 2010. Før han ankom Cervélo TestTeam, vant han Tour de France sammen med Bjarne Riis og Team CSC-Saxo Bank.

Geox-rytteren avslørte onsdag at han ikke ville fortsette på laget etter sesongen, men at han skulle ta sin endelige beslutning i samråd med kona og familien. Den beslutningen endte altså med at rytteren gir seg på toppnivå etter sesongslutt.

- Avgjørelsen har blitt tatt underveis i sesongen. Jeg ser fram imot de siste konkurransene i år. I begynnelsen av sesongen var jeg plaget av mye sykdom. Det gjorde at jeg ikke var i slag på vårparten. Etter Slovenia rundt, det spanske mesterskapet og nå i vueltaen, har ting gradvis blitt bedre, og den siste tiden har vært en god periode for meg, oppsummerte Sastre på en pressekonferanse i Spania i dag.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere