RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trolig rett med gult til Rønningen

Sist oppdatert:
Ivar Rønningen mener selv han skulle hatt rødt kort da han stoppet Stig Johansens skudd med hendene utenfor 16-meteren. Men her er bildet som viser at Espen Berntsen trolig handlet korrekt da han ga gult. Se bildet og døm selv!


13 minutter ut i gårsdagens oppgjør mellom Brann og Bodø/Glimt stormet Rønningen ut av feltet for å klarere et langt Glimt-fremspill. Rønningens heading havnet i beina på Stig Johansen, som sendte i vei et skudd mot det tomme Brann-buret. Vertenes keeper kastet seg, og stoppet ballen med hendene. Hele Brann Stadion, Ivar Rønningen inkludert, ventet at kampens dommer Espen Berntsen skulle vise Branns keeper av banen.

- Jeg kastet meg på refleks, og håpet å redde ballen med brystkassen. Da jeg så at det ikke gikk, strakk jeg ut hendene og håpet på det beste. Jeg mener jeg skulle ha blitt utvist, sier Rønningen til TV 2 Nettavisen.

Se situasjonen på web-TV

- Åpenbart galt
Det er en oppfatning Bodø/Glimts trener deler.

- Reglene er helt klare på det punktet. Dersom en keeper redder med hendene utenfor feltet så skal han ut. Avgjørelsen var åpenbart gal og satte sitt preg på kampen, sier Gåre.

Ingen automatikk
Men der tar Gåre feil. Det er ingen automatikk i at en keeper som viljehandser utenfor feltet skal utvises. Det understreker dommersjef i NFF, Reidar Bjørnestad.

- Regelen sier at en hands utenfor 16-meteren i seg selv bare er frispark. Dersom handsen er usportslig eller fratar motstanderen en positiv angrepsmulighet, skal det idømmes gult kort, sier Bjørnestad til TV 2 Nettavisen.

Ifølge reglene er det først hvis keeper ved å handse fratar motstanderen en opplagt scoringsmulighet at det skal idømmes rødt kort.

- Det er opp til dommeren å vurdere situasjonen der og da. Ville Bodø/Glimt hatt en opplagt, eller «obvious» som det heter på regelenes originalspråk, scoring? Hvis ikke dommeren kan fastslå dette med størst mulig sannsynlighet, skal han heller ikke gi rødt kort, slår dommersjefen fast.

- Det er opp til dommeren å vurdere hvor opplagt det er at det ville blitt scoring. Jeg har full respekt og forståelse for Berntsens valg, tross alt er han den som er best plassert for å vurdere hva som ville skjedd hadde skuddet passert, understreker Bjørnestad.

Soma i ballbanen
Og ut fra bildet over tyder mye på at ballen ville truffet Branns Ragnvald Soma, som er plassert i skuddbanen seks meter foran målstreken.

Den som har minst forusetning for å vurdere om Soma kunne stoppet ballen, er faktisk Ivar Rønningen selv. Han står som bildet tydelig viser med ryggen mot mål...

PS! Gåre mente dommer Berntsen også gjorde feil da han ga Brann straffe på stillingen 1-0 25 minutter ut i andre omgang. Utfra tv-bildene er det vanskelig å se om Arve Walde ble felt eller ikke, men Glimt-treneren er ikke i tvil:

- Han falt utrolig lett. Godt skuespill kaller jeg det. Men ikke straffe, tordnet Glimts trener etter kampen.

Se straffesituasjonen på web-TV

Mener du det var korrekt med gult kort? Si din mening i feltet under!

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere