RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP/Scanpix)

United og Lyon skal gi penger i kassa

Sist oppdatert:
Vi tror Frankrikes fotballstolthet leverer varene i kveld. Sjekk oddstipsene her!

Les også: Lesernes oddstips tirsdag
Oddstips del 2: Tar Solbakken Europa med storm?

Oddstips del 3: I kveld taper Cardiff

Sportspill.no er i tipsform om dagen. Mandag ble den fjerde dagen på rad med pluss på våre forslag, da vårt hovedobjekt Os tilslutt gikk seirende utav en jevn batalje med Stabæk 2 (3-2).

Vi bretter opp ermene til en fantastisk fotballuke, der første runde av gruppespillet i Champions League (tirs-ons) og Europa League (tors) er den selvskrevne hovedretten. Men det spilles klubbfotball i England også, full runde i Championship, og antall spillobjekter er formidabelt. Norsk Tipping kjører to program nå i midtuken. Se tirsdagens langoddsprogram her eller nederst i artikkelen.

Stormakten Frankrike har vært preget av bråk, skandaler og utenomsportslig fokus denne sommeren, etter Frankrikes pinlige exit fra fotball-VM i Sør-Afrika. En svært etterlengtet opptur kom med den utrolig viktige 2-0-seieren borte mot Bosnia sist onsdag i EM-kvaliken, og kanskje kan franskmennene nå konsentrere seg mer om det de er blant de beste i verden på, å spille fotball.

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Strålende meritter
I Champions League har uansett franskmennene noe å være stolte av. Olympique Lyon har vært en gjenganger i Champions League (både gruppespill og sluttspill) hele dette tiåret. Lyon deltar i år for ellevte gang på rad i gruppespillet i CL og har gått videre derfra til sluttspillet sju år på rad. Det er sterke papirer. På de siste sju gruppespillene har Lyon knallsterke 13-6-2 på hjemmebane, og tapene er kommet når videre deltagelse allerede har vært klart.

Trener Claude Puels mannskap har altså en fantastisk merittliste i den gjeveste fotballturneringen det siste tiåret, og fjorårets semifinale er det lengste Lyon er kommet (røk da mot den senere mesteren Bayern Mïnchen). To ganger i denne perioden er det blitt kvartfinale (Milan 2005/2006) og Porto (2003/2004 - Porto vant for øvrig CL den sesongen).

Sesongstarten i hjemlig liga har vært godt under middels for Lyon (1-2-2), men i kveld er det dags for at Toulalan, Gourcuff, Lisandro og Bastos viser seg frem på Stade de Gerland.

Troliglagoppstilling i kveld: Lloris; Reveillere, Lovren, Diahkate, Kolodziejczak; Toulalan, Makoun; Briand, Gourcuff, Michel Bastos; Lisandro

Nå kan du tippe på Android-telefoner

Svak sesongstart
Motstander Schalke 04 kan selvfølgelige ikke vise til en lignende merittliste i fotballens formel1-konkurranse. Tre ganger det siste tiåret har Schalke kvalifisert seg til gruppespillet, og kun ved ett tilfelle har klubben gått videre til sluttspillet: Sesongen 2007/2008 i gruppe med vårt eget Rosenborg, men Schalke røk da ut på straffespark mot portugisiske Porto (1-0 hjemme og 0-1 borte da). 2-2-5 er fasiten på bortebane i gruppespillkampene for tyskerne.

Vant 22.000 i går – sjekk dagens travtips

Middels forsterkninger
Sesongstarten hjemme i Tyskland har vært forferdelig, tre kamper spilt og null poeng. Raul har som ventet ikke vært noen åpenbaring, og manager Magath har skiftet ut mange spillere i forsvarsrekken. Klas Jan Huntelaar er hentet inn etter å ha mislyktes i både Real Madrid og Milan, og forsvarskjempen Christoph Metzelder er ute på ubestemt tid. Magath har i tillegg en del andre skadebekymringer.

Trolig lagoppstilling i kveld: Neuer; Sarpei, Plestan, Hoewedes, Schmitz; Jones, Matip; Farfan, Raul, Rakitic - Huntelaar

Litt dårlig betalt
En perfekt anledning for Lyon til å "komme" i gang med sesongen i kveld, og franskmennene leverer alltid på dette nivået, det tror vi også de gjør i kveld. Dessverre så er hjemmeseier litt dårlig betalt i kveld med 1,75 i odds. Det synes vi er litt for lavt til å spille singel, og vi velger da å kombinere Lyon med Manchester United i sin hjemmekamp mot Glasgow Rangers, slik at vi får totaloddsen akkurat over 2 i odds.

United vinner lett
Manchester United på hjemmebane i Champions League mot et skotsk lag ser ut som rått parti, og Alex Fergusons menn roter seg aldri vekk i slike oppgjør. Wayne Rooney er garantert tilbake i startoppstillingen i kveld etter å ha blitt skjermet i bortekampen mot Everton lørdag og trolig er også stoppergiganten Rio Ferdinand tilbake.

Alex Ferguson sender trolig ut følgende elleve i kveld: Van der Sar, Rafael, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Fletcher, Gibson, Park; Rooney, Berbatov.

Ikke gode nok
Glasgow Rangers og Celtic har vært gjengangere fra Skottland i Champions League, men merittene er ikke store og det blir slett ikke enkelt for Rangers å avansere. Profilene står ikke i kø i dette Rangers-mannskapet, og fjorårets toppscorer Kris Boyd ble i sommer solgt til Middlesbrough. Walter Smith er en rutinert manager, men han vet nok at kveldens oppgave er umulig og Rangers er neppe gode nok til å forsvare seg til uavgjort.

Walter Smiths sender trolig utpå disse elleve i kveld: McGregor; Whittaker, Weir, Bougherra, Papac; Lafferty, Edu, McCulloch, Davis, Naismith; Miller

Norsk Tipping nøyer seg med 1,15 for hjemmeseier og tilbyr også handicapvarianter med både 0-1 og 0-2 som utgangspunkt, men vi nøyer oss med å spille Manchester United til å vinne kampen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Spilleforslaget vårt blir da
Kamp 23 Lyon - Schalke 04 1,75 3,20 3,75
Kamp 31 Manchester United - Glasgow Rangers 1,15 - 5,30 - 11,00
Vår innsats er kr 100 og totaloddsen er 2,01
Her kan du spille denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Trener Claude Puels mannskap har altså en fantastisk merittliste i den gjeveste fotballturneringen det siste tiåret, og fjorårets semifinale er det lengste Lyon er kommet (røk da mot den seneren mesteren Bayern Munchen). To ganger i denne perioden er det blitt kvartfinale (Milan 2005/2006) og Porto (2003/2004 - Porto vant for øvrig CL den sesongen).

Sesongstarten i hjemlig liga har vært godt under middels for Lyon (1-2-2), men i kveld er det dags for at Toulalan, Gourcuff, Lisandro og Bastos viser seg frem på Stade Gerland.

Dagens oddsprogram finner du her:

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere