Foto: Norsk Tipping

- Kan du rydde plass til 110 mill.?

Tidenes Lotto-pott i kveld. Dette skjer om du vinner.

Kommersielt

Klokken 2055 i dag vil én eller flere nordmenn, dansker, finner og islendinger være ufattelig mye rikere, skriver BA.

I trekningen i Viking Lotto er førstepremiepotten med lykketall på svimlende 110 millioner norske kroner. Du må ha seks riktige, pluss lykketallet, for å vinne hele beløpet.

Om du har «kun» seks riktige tall, vil førstepremiepotten ligge på rundt 20 millioner.

Telefon
Magne Vikøren i Norsk Tipping er en av dem som ringer til ferske Lotto-vinnere.

- Det er jo et lite spill. Jeg pleier først å forsikre meg om at det er riktig person. Så spør jeg om de har spilt Lotto på den og den datoen på det og det stedet, sier Vikøren til Bergensavisen.

Deretter ber han dem om å finne kupongen og får dem til å finne noen kontrollsiffer.

- All informasjonen er jo hos oss, men det er en del av måten å fortelle dem dette. De fleste skjønner jo hva det går i ganske raskt, og det er jo ikke slik at vi ringer til dem som har vunnet 40 kroner akkurat.

- Jeg pleier til slutt å spørre om de kan gjøre meg en tjeneste, ler han.

«Tjenesten» er noe de fleste kan si ja til.

- Jeg spør om de kan rydde plass til noen millioner på kontoen. Det kan de fleste, sier han.

Besøk sportspill.no - Nettavisens seksjon for tipping og trav her

Tirsdag
Får du telefonen fra Hamar i kveld og vinner hele potten alene, vil lønnskontoen din se ganske annerledes ut på tirsdag eller onsdag senest.

- Det tar to til tre virkedager før pengene er på kontoen du har registrert hos oss. Hver eneste kroner kommer inn. Du betaler ingen skatt av pengene, sier Vikøren.

Samtidig tilbyr Norsk Tipping økonomisk rådgivning.

- Vår mann er helt uavhengig og er ekspert på pengeplassering og økonomisk rådgivning. Han representerer ingen tjenester og skal ikke selge deg noe som helst.

De fleste vinnerne har minst et møte med eksperten. Mange har flere.

- Å få så mye penger er livsforandrende, og mange benytter seg av tjenestene hans i flere år. Det hele er opp til vinneren. Vil man ut i aksjemarkedet, vil man opprette fond, satse på obligasjoner, så kan han alle reglene og har rådene.

Lotto-Norge
Norge står for omtrent halvparten av omsetningen på Viking Lotto. De siste ukene har Norsk Tipping sett en økning i omsetningen. Den store potten i kveld kan vinnes i Finland, Island, Danmark og Norge.

Estland og Sverige er også med i Viking Lotto, men ikke på lykketallspotten.

- Vanligvis ligger den på rundt 30 millioner, men vi har sett både 40 og 50 millioner etter hvert som førstepremiepotten har økt. I Danmark har det vært en tredobling av omsetningen den siste tiden.

- Sist gang vi hadde så store tall, var det tre vinnere som delte den mellom seg i Danmark.

Om det blir norsk vinner, kan du regne med å bli invitert til Hamar den nærmeste tiden.

- Alle vinnerne blir invitert en tur opp hit, vi gir en omvisning, spiser kake, de får møte programlederne og være med på en trekning. Sånn at de kan få en feeling av hvordan det er på drømmefabrikken på Hamar, ler han.

Tilsyn
Også de ansatte i Norsk Tipping kan være med å spille Lotto.

- Ja, det er ingen sjanse å påvirke trekningen. Lotteritilsynet overvåker trekningen fysisk og har en speiling av vår database slik at man kan kontrollere alle data, sier han.

Også i kantinen på Hamar har praten gått høyt de siste ukene om hva man skulle ha gjort med 110 millioner.

- Det har ikke vært fritt for det, nei. Det er tidenes Lotto gevinst. Jeg har selv kupong til i kveld, sier Vikøren til BA.

Siste frist for å spille på rekordgevinsten er klokken 1800 i kveld om du spiller fra en kiosk. Skal du levere via nett eller mobil er fristen 1755.

Trekningen går klokken 2045.

Besøk sportspill.no - Nettavisens seksjon for tipping og trav her

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus