Foto: Morten Hvaal/NTB/Scanpix

Gammel Brann-helt tror på drømmen

Algerieren Redouane Drici (51) spilte fem sesonger for Brann på midten av 80-tallet. I dag tror han på seier mot USA.

Kommersielt

I 1984 var algerieren Redouane Drici på et tilfeldig ferieopphold i Bergen. Det endte med en korttidskontrakt i Brann våren 1984 og evig kjærlighet til byen mellom de sju fjell.

- Jeg gleder meg som en unge, og tror Algerie kan slå USA, sier Drici til sportspill.no.

- Bougherra avgjør
Han melder om skyhøye forventninger i hjemlandet Algerie som har drøye 30 millioner innbyggere. Algerie spilte på seg voldsomt med selvtillit med England, og Drici tror på nesten 50 prosent vinnersjanse i ettermiddag.

- Stoppergiganten Madjid Bougherra var enorm mot England, og jeg tror han avgjør på en dødball, sier den gamle Brann-helten og blir nesten religiøs i stemmen.

Drici måtte tilbake til Algerie etter vårsesongen i 1984, men gammel kjærlighet ruster som sagt ikke. I 1987 kom Redouane Drici tilbake for godt og spilte fire sesonger for bergensklubben. Drici spilte midstopper og spilte i hovedsak som makker med profilene Jan Halvor Halvorsen og Per Egil Ahlsen.

Her leser du oddstipsene fra Sportspills ekspert Andreas Faye

Skadet før 82-VM
To cupfinaler fikk Drici oppleve med Brann, men dessverre for ham endte begge med tap. i 1987 tapte Brann 0-1 for Bryne, og i 1998 ble Rosenborg for sterke i omkampen (2-2 i første finale) og vant 2-0.

Redouane Drici spilte seks landskamper for Algerie våren 1982. Algerie hadde i 1982 kvalifisert seg for et sluttspill i VM i fotball for første gang, og Drici hadde et berettiget håp om å få oppleve dette historiske øyeblikket, men en lei skade ødela VM-drømmen for den sympatiske midstopperen. Algerie ble for øvrig offer for den skandaleombruste kampen mellom Vest-Tyskland og Østerrike og kom seg derfor ikke videre fra gruppespillet.

Algerie deltok også i VM i fotball i 1986, heller ikke da avanserte de videre fra gruppespillet.Tips til 3,75 i odds
Redouane Drici har blitt værende i Bergen siden han kom tilbake i 1987. Han har giftet seg med en bergenskvinne, og jobber til daglig ved Bergen lufthavn. Men fotballinteressen er fortsatt glødende til stede, og 51-åringen er like forelsket i sitt kjære Algerie.

Han leverer gjerne en oddskupong nå under VM. Norsk Tipping betaler 3,75 ganger innsatsen på Algerie-seier over USA, og Drici mener det er verd å prøve en hundrelapp på hjemlandet i ettermiddag. Er du enig, kan du spille singelen her.

Stemningen var eventyrlig i stua hjemme hos familien Drici lørdag kveld da Algerie tok et sensajonelt og meget velfortjent poeng mot stormakten England. Dermed lever drømmen for Algerie.

Midtukekupongen: Her er tidenes tippekupong

Skal Algerie avansere fra gruppa, må de altså slå USA. I tillegg må kampen mellom Slovenia og England gå riktig vei. Dersom Algerie vinner mot USA, går Algerie videre uansett dersom Slovenia tar poeng. Vinner England ender både Algerie og Slovenia på fire poeng og målforskjell avgjør. Slik er tabellen før dagens kamper:

Slovenia 2 1 1 0 3-2 4
USA 2 0 2 0 3-3 2
England 2 0 2 0 1-1 2
Algerie 2 0 1 1 0-1 1

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus