Foto: Yttri, Tor (Scanpix)

Sogndal beholder tabelltoppen

Den nye, offensive spillestilen skal gi seier mot Hønefoss. Her er dagens første oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Ny RBK-serier
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Oversikt over skader og karantener

Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener
V5 Sørlandet: Mikkelsen innfrir igjen
V5 Harstad: Mer suksess for Bjerring

Langoddsen søndag byr på runde 2 i Tippeligaen, med flere spillobjekter til hver kamp. Dessuten finner vi fotball fra Spania, Frankrike, England, Sverige, Danmark og Italia og en rekke andre spennende objekter. Lillestrøm - Rosenborg er hovedkamp på TV 2 klokken 20.00.

I går satt begge spilleforslagene, en dobbel med Chelsea og Nottingham Forest til 4,77, og en uavgjort mellom Catania og Milan til 3,00. Også langskuddet Wolfsburg innfridde til 2,70, og vi legger lista like høyt i dag.

Dagens langskudd
70. Valencia - Levante B 5,10
Dette er byderbyet i Valencia, der kveldens hjemmelag Valencia tradisjonelt bestemmer. I dag stiller de uten Bruno, Jordi Alba, Soldado, Angel og Banega, og de har tapt sine tre siste spilte. Oddsen er satt meget skjevt, bare 1,45 for hjemmeseieren, og vi synes 5,10 for at Levante vinner derbyet denne gangen er et spennende langskudd.

Dagens avslag
68. Brøndby - OB
Etter litt grubling lander vi på at denne kampen ikke er egnet for innsatser. Brøndby viser fin form i vårsemesteret, men her får de besøk av et OB inne i en liten krise og med nye trener på desperat poengjakt. Hvordan dette utvikler seg er ikke mulig å gjette, det synes hvertfall ikke vi, og lar lagene spille i fred.

Dagens spill
Det er mye spennende i dag, og vi ser mulige vinnere i Italia (Lecce og Fiorentina), i Spania (Villarreal og Cordoba) og England (Newcastle), og ikke minst i vår egen Tippeliga, der vi henter to av tre objekter. Vi starter på Fosshaugane og avslutter på Åråsen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

60. Sogndal - Hønefoss BK
Sogndal berget plassen i Tippeligaen forrige sesong mye takket være en kjempeinnsats i det defensive, noe gamletrener Aabrekk var en forkjemper for. I tillegg hadde de enkeltspillere som var gode nok til å score de nødvendige målene. Når et par av de største profilene ble solgt og Sogndal begynte å slippe inn mange mål i treningskamper i vinter, kunne man begynne å lure på hvordan dette skulle gå. Svaret fikk vi i premieren forrige helg, da Sogndal overraskende spilte ut Odd i Skien og forlot en by i sjokk med 4-0 i bagasjen. På TV så vi IFK Göteborg-legenden Jonas Olsson, nå trener i Sogndal, forklare at Sogndal spiller offensiv fotball med høyt press på motstander. Dette er helt nye takter i Saftbygda, og det blir spennende å se hvor dette ender.

Per Egil Flo, Espen Næss Lund og Eivind Daniel Røed er ute med skader. Ahyee Aye Elvis (legg) og Eirik Bakke (ankel) er usikre.

Hønefoss spilte en god kamp mot Lillestrøm i premieren og kunne fort vunnet, men det ble 0-0. "Jeg synes vi gjennomfører en god kamp mot en god motstander. Vi klarer å legge press på dem og skaper nok av sjanser til å score mål", sier HBK-trener Leif Gunnar Smerud på klubbens nettside. Det skortet litt på presisjonen foran motstanders mål. Nykommerne Mora og Riski spilte fra start, mens Dahl og Kaland kom innpå og fikk sine første minutter i Tippeliagen.

Vegar Gjermunstad er eneste skadefravær.

Sogndal topper tabellen etter første runde, og vi har ingen vanskeligheter med å se dem på topp etter helgens runde også. Hjemmekampen mot Hønefoss skal i utgangspunktet vinnes, og med samme høy press og effektivitet foran motstanders mål, tror vi på 1-0 eller 2-0 på Fosshaugane Campus. 1,95 for denne hjemmeseieren klarer vi ikke holde oss unna.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

79. Cordoba - Hercules
Segunda Division. Disse er henholdsvis nummer 6 og 5, og innehar de to siste plassene som gir rett til opprykkskvalifisering. Cordoba er veldig sterke på eget gress, der de har 9-5-1 totalt. Formen er på det jevne, men to tøffe bortekamper på rad har bare gitt 1-1 mot Villarreal B og tap for ligaleder Deportivo La Coruna.

Vi har ikke hørt om andre fravær hos hjemmelaget enn at rutinerte Gaspar (f) trolig ikke risikeres. Ingen suspensjoner.

Hercules gikk på et hjemmetap forrige runde, 1-3 for bunnlaget Gimnastic de Tarragona. Forrige bortekamp ble også tapt, 0-1 for Alcoron. 3-0-3 på de seks siste spilte er middels, og prestasjonene svinger såpass mye at man går fra 5-0-seier mot god motstand, til tap hjemme mot bunnlaget.

Bortelaget svekkes av suspensjoner denne gangen. Mora (f) og Peña (f) er faste i forsvaret, Urko Vera (a) har spilt ni kamper fra start, og i alt vært på banen i 21 av 30 kamper. Alle tre er suspendert.

Vi tror hjemmesterke Cordoba er sultne på seier og lykkes mot et Hercules som har variert i det siste og svekkes av et par fravær på faste spillere. 1,90 på H kompletterer søndagens første oddstips, som gir 3,70 i samlet odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

60. Sogndal - Hønefoss 1,95 3,10 3,20
79. Cordoba - Hercules 1,90 2,60 2,95

Total odds 3,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør