Foto: Scanpix/Fredrik Varfjell

Tipperne undervurderer Haugesund

Det gjør ikke vi, og går for store premier på søndagskupongen. Her er dagens tippetips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Sogndal på topp
Oddstips 2: Ny RBK-serier

Premier League: Oversikt over skader og karantener
Tippeligaen: Oversikt over skader og karantener
V5 Sørlandet: Mikkelsen innfrir igjen
V5 Harstad: Mer suksess for Bjerring

Søndagskupongen består av fem oppgjør fra Tippeligaens 2. runde, samt kamper fra dansk Superliga, Primera Division, Segunda Division, Serie A og Ligue 1.

Bonuspotten holdt på å gå til en heldig alenevinner i går, men gjorde det til slutt ikke, og nå er den oppe i 1.700.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Lillestrøm - Rosenborg
"Hovedtrener Magnus Haglund synes ikke at LSK fikk ut potensialet mot Hønefoss i seriepremieren, men han var ok fornøyd etter 0-0 på AKA arena", leser vi på lsk.no. Stort mer er det egentlig ikke å si, annet enn at Lillestrøm var småfarlige på dødballer og at Vaagan Moen, trener Haglund og flere andre nå er kommet i gang. Vi forventer mer i fortsettelsen og gleder oss til å se mer av laget, vi fikk nok ikke se deres fulle potensiale på Hønefoss.

Fredrik Gulbrandsen (lår) kan være ute i åtte uker. Arild Sundgot er ute på ubestemt tid.

Rosenborg slo Brann 3-1 etter scoringer av Iversen, Larsen og Prica. Trønderne så skummelt gode ut til tider, men fikk også litt hjelp av Brann-forsvar som manglet oversikt. Uansett er det liten tvil om at Rosenborg viste klasse, Dockals frispark og cornere var ekstremt harde og presise, og lagets offensive styrke er stor når Chibuike, Prica og Iversen har dagen. Rosenborg så ut som en gullkandidat.

Stefan Strandberg (strekk) mister LSK-kampen. Michael Jamtfall er langtidsskadd. Peter Ankersen (Velje) har signert kontrakt.

Basert på det lille vi har sett hittil, blir Rosenborg ganske klare favoritter på Åråsen i våre øyne. De har flere matchvinnere i laget, som virket varme i trøya allerede. B i kamp 1.

2. Fredrikstad - Stabæk
Gutta fra Plankebyen måtte åpne sesongen i den nordnorske vinteren, og det man fikk inntrykk av gjennom snøfnuggene i Tromsø var et kampen ble jevnere enn antatt. I pausen ble banen brøytet og på grønt underlag endte det til slutt med 1-0 til Tromsø. Men FFK, som mange har tippet på nedrykk etter at stallen har blitt slanket en del, var best i første del av kampen, og nær scoring. Det lover godt, og på hjemmebane vil nok dette FFK-laget være sterke nok til å spille jevnt med de aller fleste.

Erik Ramberg (strekk) og Jørgen Horn er helt sikkert ute, mens Jon Knudsen er tvilsom.

Stabæk var tilbake på Nadderud Stadion, med slankere budsjett og Petter Belsvik som trener. Sportspill var meget spent på hvordan dette delvis nykomponerte og unge laget skulle klare seg, og vi fikk en positiv overraskelse. Rimelig solide defensivt, og farlig frempå ved flere anledninger mot et noe rufsete Aalesund. Stemningen på Nadderud var god og innsatsen på banen var stor, og alt i alt ble det en positiv premiere for Stabæk, selv om 0-0 ikke er et spennende resultat.

Skadefritt mannskap hos Stabæk.

Vi forventer at Fredrikstad klarer poeng foran sine egne. Stabæk viste gode tendenser i premieren, men det er ikke sikkert de får det like enkelt i Østfold. HU i kamp 2.

3. Haugesund - Molde
Haugesund ble ganske tidlig redusert til 10 mann på Ullevål i serieåpningen mot Vålerenga. Likevel tok de ledelsen, på straffe ved Djurdjic. Haugesund var mye sterkere enn VIF i første del av kampen, men Oslo-laget fikk tatt seg sammen og Haugesund måtte slippe inn to mål på tampen, sikkert ganske surt.

Haugesund hadde skadefri tropp fredag, men Martin Bjørbakk er suspendert i dag (rødt kort).

Molde vant 2-1 hjemme i premieren, uten at de på noen måte kjørte over Strømsgodset. 1. omgang var ganske rolig, og den regjerende seriemester gjorde jobben, ikke mer. Men at Molde har et godt lag og er blant favorittene til å vinne Tippeligaen, er det ingen grunn til å tvile på.

Børre Stenslid er eneste skadefravær. Pål Erik Ulvestad er utleid til Kristiansund.

Det er ikke helt enkelt å bedømme Haugesunds styrke utfra kampen mot VIF, men på hjemmebane går de alltid for seieren, og stort sett lykkes de. Vi tror ikke Molde får med seg mer en maksimalt det ene poenget fra Haugesund. HU i kamp 3.

4. Sogndal - Hønefoss BK
Sogndal berget plassen i Tippeligaen forrige sesong mye takket være en kjempeinnsats i det defensive, noe gamletrener Aabrekk var en forkjemper for. I tillegg hadde de enkeltspillere som var gode nok til å score de nødvendige målene. Når et par av de største profilene ble solgt og Sogndal begynte å slippe inn mange mål i treningskamper i vinter, kunne man begynne å lure på hvordan dette skulle gå. Svaret fikk vi i premieren forrige helg, da Sogndal overraskende spilte ut Odd i Skien og forlot en by i sjokk med 4-0 i bagasjen. På TV så vi IFK Göteborg-legenden Jonas Olsson, nå trener i Sogndal, forklare at Sogndal spiller offensiv fotball med høyt press på motstander. Dette er helt nye takter i Saftbygda, og det blir spennende å se hvor dette ender.

Per Egil Flo, Espen Næss Lund og Eivind Daniel Røed er ute med skader. Ahyee Aye Elvis (legg) og Eirik Bakke (ankel) er usikre.

Hønefoss spilte en god kamp mot Lillestrøm i premieren og kunne fort vunnet, men det ble 0-0. "Jeg synes vi gjennomfører en god kamp mot en god motstander. Vi klarer å legge press på dem og skaper nok av sjanser til å score mål", sier HBK-trener Leif Gunnar Smerud på klubbens nettside. Det skortet litt på presisjonen foran motstanders mål. Nykommerne Mora og Riski spilte fra start, mens Dahl og Kaland kom innpå og fikk sine første minutter i Tippeliagen.

Vegar Gjermunstad er eneste skadefravær.

Sogndal topper tabellen etter første runde, og vi har ingen vanskeligheter med å se dem på topp etter helgens runde også. Hjemmekampen mot Hønefoss skal i utgangspunktet vinnes, og med samme høy press og effektivitet foran motstanders mål, tror vi på 1-0 eller 2-0 på Fosshaugane Campus. H i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Viking - Odd
Viking åpnet med 2-2 borte mot Sandnes Ulf. Kampen ble jevnere enn vi hadde trodd på forhånd, og Viking havnet under både 0-1 og 1-2, men Nevland utlignet til 2-2 på corner og det var alt i alt et rettferdig resultat. Viking var ikke dårlige, det var Sandnes Ulf som var gode.

Nery Cardozo, Björn Andersson, Christian Landu Landu og Patrik Ingelsten er uaktuelle for Viking.

Odd fikk en mareritt-aktig start da det ble 0-4 hjemme for Sogndal sist helg. Det sier seg selv at det var lite som fungerte, det var noe nervøst over spillet og motstander var dødelig effektiv. Men det verste var nok at Odd fikk skader på sentrale spillere allerede i premieren.

Magnus Lekven (strekk) og Fredrik Semb ser ut til å miste vårsesongen. Mattias Andersson er tilbake i full trening og kan rekke Viking-kampen. Lars Kristian Eriksen er suspendert (rødt kort siste serierunde 2011).

Odd kan selvsagt mye mer enn de fikk vist i serieåpningen. Bortekamp i Stavanger er likevel ikke den enkleste anledningen til å slå tilbake, og her kan Odd få det tungt igjen. Vi tror mest på hjemmelaget, men utelukker ikke at telemarkingene legger an en defensiv stil og kriger med seg ett poeng. HU i kamp 5.

6. Brøndby - OB
Dansk Superliga. Brøndby gjorde ingen god første halvdel av sesongen, da det delvis unge og urutinerte mannskapet stort sett feilet. Men etter vinterpausen har de 3-1-0 på fire spilte. Hjemme er SønderjyskE og Lyngby slått 1-0 og 2-1. Dette ser lovende ut for hovedstadslaget, men noen topp-plassering kan de glemme etter en svak høst. 5-4-3 på hjemmebane er blant de bedre, og det blir spennende å se hvor lenge de kan holde den gode formen oppe.

Femi Ajilore (m) er tilbake fra suspensjon og Falkesgaard (k) er tilbake etter ryggproblemer. Dette er bruttotroppen på 20 mann, som kuttes til 18 nærmere kampstart:

Tørnes, Falkesgaard, Randrup, Frederiksen, Ajilore, Goodson, Nilsson, Makienok, Rommedahl, Thygesen, Larsen, Agger, Stenderup, Gehrt, Krohn-Dehli, Jensen, Kristiansen, Norouzi, Dumic, Semou.

OB dummet seg ut igjen da det ble tap 2-4 hjemme for bunnlaget Køge forrige runde. Reginiussen reduserte til 2-4 for OB i det 83. minutt, men da var det for sent. Mange reagerte på at trener Clausen tok ut Traore midtveis i 2. omgang, Traore er klubbens beste spiller i manges øyne. Påfølgende mandag fikk Clausen sparken, og sportsdirektør Poul Hansen tar over treneransvaret inntil en fast erstatter er funnet. OB har spilt 2-2 mot Silkeborg og tapt for Nordsjælland, samt begge bunnlagene Lyngby og Køge, etter vinterpausen.

Til sin trenerdebut har Poul Hansen valg ut følgende tropp, der Jesper Christiansen, Jacob Schoop og Rasmus Falk mangler, og Mads Toppel (k) er med, men såpass usikker at han må testes nærmere kampstart:

Ruud, Andreasen, Møller Christensen, Reginiussen, Johansson, Skoubo, K. Larsen, Toppel, Traore, Djemba-Djemba, Johansen, Gislason, Mendy, O. Larsen, Kadrii, Sørensen, Høegh, Krog, Wessels.

Sett i lys av hva lagene har fått til denne våren, skal dette være en hjemmeseier. Men vi vet at Poulsen er meget sulten på poeng i sin første kamp som OB-trener, og hva OB finner på i dag er veldig vanskelig å spå. Nervøs H i kamp 6.

7. Valencia - Levante
Primera Division. Dette er vårens store derby i Valencia by. Valencia spilte kvartfinale i Europa League borte mot AZ Alkmaar på torsdag, og den tapte de 1-2. Resultatet føyer seg inn i rekken av svake prestasjoner den siste tiden. Valencia har tapt 1-2 hjemme for Zaragoza og 1-3 borte for Getafe, siden de slo til med 3-0-seier i Bilbao. 3. plassen i La Liga så ganske sikker ut en stund, men nå kreves det seier for å holde Malaga og dagens motstander unna. 7-3-4 på hjemmebane for Valencia, og mystisk form.

Bruno (f), Jordi Alba (f) og den definitive toppscoreren Soldado (a) er alle ute med suspensjoner. Angel (f) og Banega (m) er to av flere navn på skadelisten.

Levante er med i kampen om en 4. plass i La Liga. Etter en flott start på sesongen, er det nå vanskeligere å stole på dem, da resultatene varierer mer. Det blir likevel feil å si at de er ute av form, for 4-0-2 på de seks siste er blant de bedre på formtabellen. Forrige helg ble det tap 0-2 hjemme for Osasuna, som til da bare hadde vunnet én bortekamp.

Utfra det vi leser på Marca.com er reservekeeper Keylor Navas eneste bekreftede fravær i troppen.

Innbyrdes oppgjør viser 7-3-1 fordel Valencia, og det er liten tvil om at Valencia er storebror i byen. Likevel, når vi ser på resultatene den siste tiden, og fraværene til hjemmelaget, mener vi Levantes sjanser øker en god del. Mye mer enn folkerekkas prosentvise tegnfordeling 67-18-15 indikerer. Vi helgarderer denne og krysser fingrene for poeng til bortelaget. HUB i kamp 7.

8. Villarreal - Espanyol
Primera Division. Villarreal har nå seks poeng ned til de tre lagene på nedrykk, og etter tre strake tap viste de mye positivt da de spilte 1-1 hjemme mot Real Madrid i Lotina sin trener-debut, og da de vant 2-0 borte mot Rayo Vallecano forrige runde. Forhåpentligvis er de nå på vei opp fra den dype formduppen de har vært nede i, mye tyder på at Lotina får den gule ubåten på rett kurs. Nilmar spilte en drøy omgang, Ruben Marcos og innbytter Angel scoret målene sist.

Nilmar (a) var tilbake etter et lengre skadefravær, men er igjen ute etter en skade mot Ryao Vallecano sist. Trener Lotina må stokke om i angrepet, kanskje spiller Angel fra start denne gangen. Rossi (a) er ikke noe alternativ, han er stadig ute.

Espanyol kan ikke være fornøyd med 1-1 mot Real Betis og tap 1-2 hjemme for Malaga i sine to siste. De er nummer 7 på tabellen og har fortsatt brukbare sjanser på en plass som gir EL-kvalifisering, mens de i kampen om 4. plassen, som gir CL-kvalifisering, fikk et alvorlig skudd for baugen med tapet for Malaga. 3-5-6 på bortebane er ikke spesielt godt, og nå må vi sette spørsmåltegn ved formen.

Lite nytt på skadefronten hos Espanyol, ser det ut til. Fonte (m) er stadig ute, mens det er usikkerhet rundt Albin (m).

Her skal Espanyol kjempe for muligheten til spill i Europa neste sesong. Vi tror ikke de vinner på El Madrigal, for de gule har vist mye positivt i de to siste kampene, og selv uten Nilmar skal de kunne ta sesongens sjette hjemmeseier. Vi stoler på Ruben Marcos og Angel og ikke minst trener Lotina, og markerer ren H i kamp 8.

9. Real Sociedad - Rayo Vallecano
Primera Division. Sociedad vant hjemmekampen mot Zaragoza i begynnelsen av mars, men bortsett fra det har det vært lite å glede seg over den siste tiden. Det har blitt tap mot Getafe, Levante og Real Madrid, og ni baklengs på disse tre. Sociedad holder en 14. plass og de skal klare å styre unna nedrykk, men de trenger poeng snart, og de bør komme i dag. 6-4-4 på hjemmebane.

Eneste eventuelle fravær vi kan se hos hjemmelaget er Mikel Gonzalez (f), som måtte ut med en skade sist. Han betegnes som usikker i dag.

Rayo Vallecano måtte gi tapt for Villarreal forrige runde, men sesongen sett under ett, så har opprykkerne klart seg ganske bra. 37 poeng gir en plass midt på tabellen, og så jevnt som det er mellom plass 3 og 17, er de fortsatt med i kampen om en spennende plassering. Sterke 5-3-6 på bortebane, og de er et lag som har spilt seg opp i løpet av sesongen, så det er farlig å utelukke dem.

Vi kjenner ikke til nye skader hos bortelaget.

Vi heller mot hjemmeseieren, men Rayo Vallecano har overrasket på bortebane tidligere, og når de ikke har mer enn 21 prosent på folkerekka i skrivende stund garderer vi for en lite avkrysset borteseier. HB i kamp 9.

10. Cordoba - Hercules
Segunda Division. Disse er henholdsvis nummer 6 og 5, og innehar de to siste plassene som gir rett til opprykkskvalifisering. Cordoba er veldig sterke på eget gress, der de har 9-5-1 totalt. Formen er på det jevne, men to tøffe bortekamper på rad har bare gitt 1-1 mot Villarreal B og tap for ligaleder Deportivo La Coruna.

Vi har ikke hørt om andre fravær hos hjemmelaget enn at rutinerte Gaspar (f) trolig ikke risikeres. Ingen suspensjoner.

Hercules gikk på et hjemmetap forrige runde, 1-3 for bunnlaget Gimnastic de Tarragona. Forrige bortekamp ble også tapt, 0-1 for Alcoron. 3-0-3 på de seks siste spilte er middels, og prestasjonene svinger såpass mye at man går fra 5-0-seier mot god motstand, til tap hjemme mot bunnlaget.

Bortelaget svekkes av suspensjoner denne gangen. Mora (f) og Peña (f) er faste i forsvaret, Urko Vera (a) har spilt ni kamper fra start, og i alt vært på banen i 21 av 30 kamper. Alle tre er suspendert.

Vi tror hjemmesterke Cordoba er sultne på seier og lykkes mot et Hercules som har variert i det siste og svekkes av et par fravær på faste spillere. H i kamp 10.

11. Juventus - Napoli
Serie A. Juventus har fire poeng opp til Milan og tabelltopp i Italia. Etter et par kamper der de ikke var skarpe nok foran motstanders mål, har det blitt storseier 5-0 mot Fiorentina og forrige runde 2-0 mot et Inter-lag som ikke bød på all verdens motstand utover i kampen. Finaleplass i Coppa Italia mot dagens motstander ble sikret i ekstraomganger mot Milan. Juventus har 9-5-0 på eget gress, og nå handler det om å ta igjen Milan i kampen om seriegull, og klarer man ikke det, så har 2. plassen også verdi i form av direkte kvalifisering til Champions League. I så måte er kveldens kamp en nøkkelkamp, da Napoli på 4. plass, 11 poeng bak Juve, også jakter en CL-plass.

Lichtsteiner (m) returnerer fra suspensjon og trener Conte har de aller fleste klare til spill.

Napoli er ute av Champions League, de klarte ikke slå ut Chelsea selv om de hadde 3-1 å gå på fra det første oppgjøret i Napoli. Nå er det full fokus på cupfinalen mot Juventus, som spilles 20. mai, og Serie A, der de kjemper om en 3. plass, kanskje bedre også dersom Milan eller Juventus stagnerer, men først og fremst en 3. plass konkurranse med Lazio og Udinese. Napoli har 5-6-3 på bortebane, og formen er brukbar. Dog bare 2-2 hjemme mot bortesvake Catania forrige runde, der man ledet 2-0 da det gjensto 15 minutter og helt klart burde tatt alle poengene.

Campagnaro (f) og Maggio (m) er tilbake og Hamsik (m) er klar for spill. Napoli kan stille sterkt.

Juventus har ikke tapt ennå denne sesongen, men det har blitt en del uavgjort. Napoli, med sine ekstremt giftige offensive spillere, er en kandidat til å score i Torino, men et hardtarbeidende hjemmelag blir likevel våre favoritter. Spennende oppgjør, og vi tror HU skal holde i kamp 11.

12. Stade Rennes - Lyon
Ligue 1. Rennes kommer fra tap hjemme mot Toulouse og tap borte mot Valenciennes i serien. I mellomtiden har de slått samme Valenciennes 3-1 i kvartfinale i cupen. Her fikk de fordelen av å spille 11 mot 10 i over en omgang. Nå venter semifinale mot 3. divisjonslaget Quevilly 11. april. I ligaen er de nummer 7, seks poeng unna en plass som gir mulighet for spill i Europa. 5-7-2 på hjemmebane er ikke blant de beste.

Mulige fravær i kveld ser ut til å være Mangane (f) og Pajot (m).

Lyon imponerte ingen da de røk ut av Champions League på straffespark i Nicosia, men siden har de slått Lille, St. Etienne, Paris SG og Sochaux i serien. Dette er sterk motstand og Lyon viser god form. De er oppe på 5. plass på tabellen, med kun få poeng opp til Lille og Toulouse.

Det ser ut til at Lyon kan stille likt som sist. Cris (f) og Gourcuff (m) er stadig ute.

Lyon viser gode takter og kan fort få til noe på Stade de la Route de Lorient. Rennes har en høy frekvens av uavgjorte kamper på hjemmebane, og tre av de fem siste innbyrdes har endt 1-1. Dette lukter uavgjort lang vei, selv om Lyon ser sterkere ut enn tidligere i sesongen. U i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Her kan du levere det store systemet til redusert pris via TippSt@tion, et program som reduserer prisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Vi har skrudd ned 432-rekkeren til en innleveringspris på 96 kroner.

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 01.04.2012 17:55
1. Lillestrøm - Rosenborg B
2. Fredrikstad - Stabæk H U
3. Haugesund - Molde H U
4. Sogndal - Hønefoss BK H
5. Viking - Odd H U
6. Brøndby - OB H
7. Valencia - Levante H U B
8. Villarreal - Espanyol H
9. Real Sociedad - Rayo Vallecano H B
10. Cordoba - Hercules H
11. Juventus - Napoli H U
12. Stade Rennes - Lyon U

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 01.04.2012 17:55
1. Lillestrøm - Rosenborg B
2. Fredrikstad - Stabæk H U
3. Haugesund - Molde H U B
4. Sogndal - Hønefoss BK H
5. Viking - Odd H U
6. Brøndby - OB H U
7. Valencia - Levante H U B
8. Villarreal - Espanyol H
9. Real Sociedad - Rayo Vallecano H U B
10. Cordoba - Hercules H
11. Juventus - Napoli H U
12. Stade Rennes - Lyon U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør