Foto: Henrik Færevåg

Fra Øystese til Tyskland

Det er store sprang på lørdagens tippekupong med både norsk 3.divisjon og EM i fotball på kupongen. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: van Persie kan bli EM-helt
Oddstips 2: Se opp for Portugal
V75 Bergen: Fortsatt gedigne penger å spille om

Lørdagens tippekupong er ensalig blanding av topp internasjonal fotball og kamper fra norsk 2. divisjon og norsk 3. divisjon. To høyinteressante EM-oppgjør mellom Nederland-Danmark og mellom Tyskland og Portugal blir komplettert av "eksotiske" lag som Øystese, Sandnessjøen og Alvdal blant annet.

En heldig spiller utløste bonuspotten på fredagens midtukekupong og kunne innkassere drøye 2,8 millioner kroner. Dermed er bonuspotten nede i 240 000 kroner igjen denne lørdagen og den utløses som kjent kun ved en eventuell alenevinner etter full tid.

1. Nederland - Danmark
Åpningskamp i gruppe 3 der Nederland naturlig nok er stor favoritt. Nederland er av de store outsiderne i dette EM, og mange av dem som var med laget spilte VM-finale mot Spania i 2010 er fortsatt med.

Danmark er ikke levnet store sjanser i den såkalte dødens gruppe. Men rutinerte Morten Olsen vet nok hva dette dreier seg og er garantert svært godt forberedt.

Uansett hvordan vi snur og vender på dette, det vil være en kjempeoverraskelse om Danmark vinner denne. Nederland er som vi vet ikke blant de mest effektive lagene (triller ball i det uendelige) og en viss mulighet for uavgjort er det nok for Danmark. Åpningskampene er vanskelig å vurdere, men normalt vinner Nederland dette. H.

2. Tyskland - Portugal
Tyskland er ved siden av Spania den store favoritten til å ta hjem årets europamesterskap. Det er veldig mye kvalitet i den tyske troppen og landslagstrener Joachim Löw har flere alternativer stort sett på alle plasser. Det at Tyskland har tapt et par betydningsfulle treningskamper legger vi ingen vekt på.

Portugal er som alltid Portugal. Veldig lekre å se på, men effektiviteten er nesten alltid mangelvare. Foran dette EM synes vi Portugal er blant de vanskeligste nasjonene å plassere. I de tre foregående mesterskapene har alltid Portugal blitt hausset opp på forhånd, så er ikke tilfelle i år.

På maksnivå og med uttelling er neppe Portugal noe særlig bak Tyskland, men vinnerkulturen til tyskerne har ikke Portugal. Det en knalltøff gruppe dette og mer enn noe annet er det viktig å unngå tap i åpningskampen, derfor er faren for poengdeling overhengende. HU.

3. Valdres FK - FK Tønsberg
Etter fem strake seire innledningsvis i årets serie, har Valdres kun tatt ett poeng på de tre siste seriekampene og dermed mistet serieledelsen. Det var ikke så uventet all den tid Valdres møtte svært overkommelig motstand i starten. Etter 1-3 borte mot Elverum tredje sist og fæle 1-5 hjemme for Birkebeineren, måtte Valdres nøye seg med 2-2 borte mot Lillehammer sist helg. Hjemme på Fagernes står laget med 3-0-1

FK Tønsberg har tatt full pott på fire forsøk hjemme i Vestfold, men på fremmed gress går det betydelig tyngre. Etter å ha vunnet åpningskampen borte mot Brumunddal, er det blitt tre strake bortetap, senest 0-3 mot Vålerenga sitt andrelag.

Hjemmelaget har altså falt kraftig av etter en bra start, mens FK Tønsberg sliter på bortebane. Normalt er det to jevngode lag dette, der hjemmebanefordel kan avgjøre, men vi dekker med alle tegn. HUB.

4. Buvik - Træff
Bunnoppgjør i avdeling 2, der hjemmelaget står med ett fattig poeng etter åtte serierunder. Det poenget kom hjemme mot Skeid i siste hjemmekamp, de sju øvrige seriekampene er alle tapt.

Molde-laget Træff har karret til seg fem poeng, fire av disse er tatt på eget gress hjemme i Molde. På bortebane er det kun blitt ett poeng på fire forsøk.

Hjemmelaget klarte altså poeng mot brukbare Skeid i sin siste hjemmekamp, og motstanden synes enklere lørdag. Træff vil ta sine poeng hjemme, men dette er blant kampene laget kan vinne. Vi tror hjemmelaget er i ferd med å finne nivået nå og tror ikke Buvik taper denne. HU.

5. KFUM Oslo - Fana
Hjemmelaget kommer til å bli en av lørdagens største favoritter og er markert på ca 60 prosent fredag ettermiddag. Ikke så rart all den tid KFUM står med full pott (4-0-0) og 11-3 i målforskjell på de fire første hjemmekampene. Som mange andre lag i 2.divisjon, sliter Oslo-laget på bortebane. Der er en kamp vunnet, de tre øvrige tapt og derfor er det allerede ni poeng opp til serieleder Kristiansund som står med full pott.

Breddeklubben Fana sliter fortsatt med sitt elitelag. Kun fem poeng er det blitt etter åtte serierunder og fire av disse er kommet hjemme på Nesttun idrettsplass. Gjorde en bra bortekamp nest sist mot Byåsen, men sliter med å finne nettmaskene på bortebane (kun tre scoringer hittil).

Det ligner en hjemmeseier dette, selv om Fana garantert er bedre enn det tabellplasseringen i øyeblikket indikerer. H.

6. Mo - Lørenskog
Det er rekordjevnt i avdeling fire, og det skiller kun tre poeng mellom ledende Senja (16 poeng) og Mo på sjuendeplas med tretten poeng. Faktisk er det hele fem lag på tretten poeng i øyeblikket og begge disse lagene er blant dem.

Mo er nederst av disse grunnet målforskjellen og har tatt noenlunde likt antall poeng hjemme (2-0-2) som borte (2-1-1). Vi gikk mot laget i forrige hjemmemøte med Senja med rette (1-3), men Mo slo tilbake direkte med 3-1 seier hjemme mot Stabæk 2 tirsdag.

Vi trodde på Lørenskog hjemme mot Frigg forrige helg, men da skuffet laget med kun å klare 2-2. Ni av Lørenskogs tretten poeng er tatt hjemme, borte er det blitt tre tap på de fire første.

Det er en jevn avdeling dette og dette oppgjøret er ikke lett å forutsi. HUB.

7. Askim - Sprint Jeløy
De seks nederste kampene er alle hentet fra 3. divisjon. Ni serierunder er spilt i avdeling 1 og begge disse lagene har plassert seg midt på tabellen. Askim har variable 4-1-4 på sine ni første seriekamper og poengene er tatt noenlunde jevnt hjemme og borte. Men etter å ha tapt de fire første seriekampene, står Askim nå med fire strake seire og formen er på topp.

Sprint Jeløy er ubeseiret på fremmed gress hittil (2-2-0) og har tatt to poeng mer enn Askim. Formen er brukbar med 3-1-0 på de fire siste seriekampene.

Hjemmelaget er i knallform, men møter altså et lag som er ubeseiret på bortebane. Vi tror ikke hjemmelaget taper, men poengdeling er neppe langt unna. HU.

8. Alvdal - Tiller
Så er det over til avdeling 4 (Sør-Trøndelag) i ett oppgjør der bortelaget har kommet klart best i gang. Alvdal ligger på 9. plass med sine 10 poeng, mens Tiller er oppe på tredje plass med 18 poeng.

Alvdal står faktisk med fire poengdelinger på sine fem siste seriekamper, det er uvanlig på dette nivået. Kun to kamper er vunnet og det var de to første seriekampene. Hjemmetallene viser 1-1-2.

Tiller har sju poeng opp til lederlaget Eidsvold Turn som kun har avgitt to poeng foreløpig. Med 39 scorede mål er bydelslaget fra Trondheim det suverent mestscorende laget i avdelingen. 17 baklengs er blant det svakeste av topp seks-lagene, så Tiller vet å underholde. To av de tre siste bortekampene er tapt, men det er mot topplag.

Selv om Alvdal har hjemmebane, tror vi ikke laget vinner denne. Poengdeling er derimot ikke usannsynlig nå heller. UB.

9. Eidsvold Turn - Ottestad
Toppkamp i avdeling fire. Eidsvold Turn har fått en pangstart på sesongen og står med sterke 8-1-0 på de ni første seriekampene. Det har gitt laget fire poeng ned til Stjørdals Blink på andreplass og sju poeng ned til Ottestad på fjerdeplass. Hjemme er det blitt full pott og fem strake seire (19-4 i målforskjell).

Lørdagens motstander Ottestad har faktisk kun spilt tre bortekamper hittil og seks hjemmekamper. Har ikke møtt noen av topplagene borte enda og selv om laget er ubeseiret på sine tre bortekamper hittil (2-10), er det opp til bevis lørdag.

Hjemmelaget virker knallsterke og vi ser foreløpig ingen grunn til å gardere Eidsvold Turn på eget gress. H.

10. Øystese - Tornado Måløy
Så er det over til Hordaland/Sogn og Fjordane og avdeling åtte. Øystese med Brann-profilen Cato Guntveit som en av forgrunnsfiguerene var tippet i toppen i denne avdelingen, men er faktisk helt nede på 10.plass med sine 10 poeng etter svake 3-1-5 på de ni første seriekampene. Men hjemme er det blitt brakseire i de to siste. 5-2 over gode Florø ble etterfulgt av 7-0 mot Eid.

Det svinger heller ikke av Tornado-Måløy som står med sju poeng etter ni serierunder og svake 12-22 i målforskjell. Laget vant riktignok borte mot Bergen Nord i seriepremieren (2-1), men har ellers vært svake.

Øystese skal ha en svært god sjanse til tre poeng i dette oppgjøret og ser ut som en klar sikkerkandidat hos oss. H.

11. Årdal - Saga
Undertegnede var til stede å så Årdalk borte mot Førde for to uker siden i et antatt toppoppgjør. Selv om Årdal tok ledelsen 1-0 i det oppgjøret (gikk på Førde stadion) ble det 1-4 tap og tung hjemreise. Dog var ikke Årdal tre mål svakere og hjemme i Årdal er laget svært vrient å få has på. 5-0-0 er tallene på Jotun stadion etter fem forsøk. Det er kun tre poeng opp til serieleder Førde.

Saga som også kommer fra Førde ligger på 9.plass med tolv poeng. Ni av de poengene er kommet hjemme i Førde. Borte er det blitt 1-0-3.

Hjemmesterke og scoringskåte Årdal skal ha en topp sjanse mot Førdes nest beste lag her og vi ser ingen grunn til å gardere. H.

12. Sandnessjøen - Harstad
En toppkamp i avdeling 11 dette. Sandnessjøen innehar femteplassen i øyeblikket med 12 poeng etter sju spilte seriekamper, mens Harstad er på tredjeplass med femten poeng.

Sandnessjøen har levert bra på eget gress hittil (3-0-1), mens det kun er blitt tre poeng borte (1-0-2). Hjemmetapet kom mot Bodø/Glimts andrelag som er oppe på andreplass i øyeblikket.

Harstad står med full pott hjemme i harstad (4-0-0), men borte er to av de tre første tapt. Tapene er kommet mot Tverlandet og Mosjøen som begge er blant de bedre i denne avdelingen.

Hjemmebanefordelen er stor i denne divisjonen også og vi tror Harstad skal slite for poengene lørdag. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 09.06.2012 15:55
1.Nederland - DanmarkH
2.Tyskland - PortugalHU
3.Valdres FK - FK TønsbergHUB
4.Buvik - TræffHU
5.KFUM Oslo - FanaH
6.Mo IL - LørenskogH
7.Askim FK - Sprint-JeløyHU
8.Alvdal IL - TillerUB
9.Eidsvold Turn - OttestadH
10.Øystese - Tornado Måløy FH
11.Årdal FK - SagaH
12.Sandnessjøen - HarstadHB

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 09.06.2012 15:55
1.Nederland - DanmarkH
2.Tyskland - PortugalHU
3.Valdres FK - FK TønsbergHUB
4.Buvik - TræffHU
5.KFUM Oslo - FanaH
6.Mo IL - LørenskogHUB
7.Askim FK - Sprint-JeløyHU
8.Alvdal IL - TillerUB
9.Eidsvold Turn - OttestadH
10.Øystese - Tornado Måløy FH
11.Årdal FK - SagaH
12.Sandnessjøen - HarstadHUB

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


Tabell for Tippeligaen

  Lag S V U T   P
1 Strømsgodset 4 3 1 0 9 - 3 10
2 Molde 4 3 0 1 10 - 3 9
3 Viking 4 2 2 0 5 - 2 8
4 Vålerenga 4 2 1 1 7 - 4 7
5 Start 4 2 1 1 8 - 7 7
6 Odd 4 2 1 1 5 - 5 7
7 Rosenborg 4 1 3 0 7 - 5 6
8 Stabæk 4 2 0 2 6 - 5 6
9 Bodø/Glimt 4 1 2 1 8 - 8 5
10 Sarpsborg 08 4 1 2 1 6 - 7 5
11 Lillestrøm 4 1 1 2 5 - 5 4
12 Brann 4 1 1 2 4 - 6 4
13 Aalesund 4 0 2 2 3 - 6 2
14 Haugesund 4 0 2 2 3 - 7 2
15 Sandnes Ulf 4 0 2 2 3 - 9 2
16 Sogndal 4 0 1 3 4 - 11 1

Tabell for Premier League

  Lag S V U T   P
1 Liverpool 35 25 5 5 96 - 44 80
2 Chelsea 35 23 6 6 67 - 26 75
3 Manchester City 34 23 5 6 91 - 35 74
4 Arsenal 35 21 7 7 62 - 41 70
5 Everton 35 20 9 6 57 - 34 69
6 Tottenham 35 19 6 10 51 - 49 63
7 Manchester United 34 17 6 11 56 - 40 57
8 Southampton 35 13 10 12 50 - 45 49
9 Newcastle 35 14 4 17 39 - 54 46
10 Stoke 35 11 11 13 39 - 49 44
11 Crystal Palace 35 13 4 18 28 - 41 43
12 West Ham 35 10 7 18 38 - 48 37
13 Swansea 35 9 9 17 47 - 51 36
14 Hull 34 10 6 18 34 - 43 36
15 Aston Villa 34 9 8 17 35 - 49 35
16 West Bromwich 34 6 15 13 41 - 54 33
17 Norwich 35 8 8 19 28 - 56 32
18 Cardiff 35 7 9 19 31 - 65 30
19 Fulham 35 9 3 23 35 - 77 30
20 Sunderland 34 7 8 19 33 - 57 29

Tabell for Primera Division

  Lag S V U T   P
1 Atlético Madrid 34 27 4 3 74 - 22 85
2 Barcelona 34 26 3 5 94 - 28 81
3 Real Madrid 33 25 4 4 94 - 32 79
4 Athletic Bilbao 34 18 8 8 59 - 37 62
5 Sevilla 34 17 8 9 65 - 47 59
6 Real Sociedad 34 15 9 10 58 - 51 54
7 Villarreal 34 15 7 12 52 - 40 52
8 Valencia 34 12 9 13 47 - 47 45
9 Levante 34 10 11 13 30 - 41 41
10 Espanyol 34 11 8 15 38 - 44 41
11 Málaga 34 11 8 15 37 - 43 41
12 Rayo Vallecano 34 12 4 18 42 - 71 40
13 Celta Vigo 34 11 7 16 40 - 51 40
14 Granada 34 11 4 19 30 - 50 37
15 Osasuna 34 9 8 17 29 - 54 35
16 Elche 34 8 11 15 27 - 46 35
17 Real Valladolid 33 6 14 13 32 - 50 32
18 Getafe 34 8 8 18 29 - 51 32
19 Almería 34 8 6 20 36 - 68 30
20 Real Betis 34 5 7 22 29 - 69 22

Tabell for Bundesliga

  Lag S V U T   P
1 Bayern München 31 26 3 2 84 - 20 81
2 Borussia Dortmund 31 20 4 7 71 - 34 64
3 Schalke 04 31 17 7 7 57 - 41 58
4 Bayer Leverkusen 31 17 3 11 54 - 38 54
5 Wolfsburg 31 16 5 10 56 - 46 53
6 Borussia Mönchengladbach 31 14 7 10 54 - 39 49
7 Mainz 05 31 14 5 12 46 - 49 47
8 Augsburg 31 12 7 12 41 - 45 43
9 1899 Hoffenheim 31 10 10 11 67 - 66 40
10 Hertha Berlin 31 10 8 13 38 - 42 38
11 Werder Bremen 31 9 9 13 37 - 59 36
12 Eintracht Frankfurt 31 9 8 14 39 - 53 35
13 Freiburg 31 9 8 14 39 - 54 35
14 Hannover 96 31 10 5 16 41 - 57 35
15 Stuttgart 31 8 7 16 48 - 59 31
16 Hamburg 31 7 6 18 47 - 65 27
17 Nürnberg 31 5 11 15 36 - 62 26
18 Eintracht Braunschweig 31 6 7 18 28 - 54 25