Foto: PA Photos/Scanpix

Ipswich mot stupet

Ipswich er i trøbbel og lørdag venter bortemøte med formsterke Barnsley.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Lillestrøm må levere

Tippetips: Liverpool taper ikke
V75 Sørlandet: Over 56 000 kroner innspilt fredag. Ny suksess i ettermiddag?
Premier League: Skader og karantener

Lørdagens langoddsprogram er spekket med høydepunktet, men dessverre er det en av disse lørdagene der favorittoddsene jevnt over er kjipe og lite attraktive. Åtte kamper spilles i Premier League, det er full runde i Championship og norsk eliteserie i ishockey. Både i Ligue 1 og Bundesliga spilles det en rekke kamper og fra Spania får vi godbiten Sevilla - Barcelona til kvelds. For øvrig er det også kamper fra Toppserien for kvinner (høyinteressant toppoppgjør mellom Arna-Bjørnar - LSK blant annet) og en rekke kamper fra bingopregede Oddsenligaen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Arna-Bjørnar - LSK H 2,60
Toppserien for kvinner. Seks serierunder gjenstår i Toppserien og bergenslaget Arna-Bjørnar har fem poeng opp til serieleder LSK. 11-0 for Arna-Bjørnar sist helg borte mot Fart, mens LSK vant det svært viktige toppoppgjøret hjemme mot Stabæk med 2-1. Det var ikke en fortjent seier, men også i damefotballen er det målene som teller. 5-1-1 har Arna-Bjørnar hjemme, mens LSK står med 5-2-1 borte. Vi kan ikke begripe hvordan hjemmelaget skal stå til 2,60 i odds, mens LSK betales med 1,80. Med tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende, må 2,60 for hjemmeseier her være et soleklart langskudd.

Sevilla - Barcelona H 5,60
Toppoppgjør i Spania og vi lot oss imponere av hjemmelaget da de slo Real Madrid her for fjorten dager siden. 1-0 endte den kampen og det var en fullt fortjent hjemmeseier for et meget aggresivt og hardtkjempende hjemmelag som kan få en flott sesong i år. Barcelona gjør jobben og ikke så mye mer enn det i øyeblikket. Hadde tur som vant sin første bortekamp mot Osasuna og er neppe på maksnivå i øyeblikket. Det er kanskje langsøkt å tro at Sevilla skal ta skalpen til både Real Madrid og Barcelona i løpet av to uker, men oddsene er fryktelige skjeve her. 5,60 for at Sevilla lykkes må uansett prøves som et langskudd.

Dagens avslag
Rosenborg IHK - Vålerenga
Norsk eliteserie ishockey. Espen Shampo Knutsen og Vålerenga har feid all motstand til side og trykkes ned til 1,50 i odds i ettermiddag. Rosenborg kan være i stand til litt av hvert på hjemmeis og dette er et oppgjør som ser farlig ut. Styr unna.

Fulham - Manchester City
Bortsett fra en svak kamp borte mot West Ham (0-3) har Brede Hangeland og Fulham levert solide saker så langt. Flere spennende tilvekster har gitt laget en ny dimensjon og et Manchester City-lag som fortsatt ikke har funnet stilen og rytmen, kan få mer problemer enn de ønsker seg i London i ettermiddag. Denne kampen kan vippe alle veier. Styr unna eller prøv noen småkroner på Fulham.

Dagens spill
Barnsley - Ipswich
Craig Davies scoret fire mål i løpet av nitten minutter midtveis i andre omgang da Barnsley smalt til med 5-0 borte mot sterke Birmingham sist lørdag. Da stod det 0-0 til pause, men Barnsley gjorde altså en praktfull andreomgang. Det sendte laget opp på 13. plass, alle de tre foregående bortekampene var tapt. Men motstanderne har vært sterke lag som Wolverhampton, Brighton og Blackburn. Hjemme er det blitt 2-1-0, poengdelingen kom mot sterke Blackpool, så det er ingen tvil om at Barnsley har møtt tøff motstand i innledningen.

Ipswich startet med fire poeng på sine to første seriekamper, men deretter har det vært natta for Paul Jewells mannskap. Kun ett poeng er tatt på de fem siste seriekampene, til tross for at tre av disse er spilt hjemme på Portman Road. Ipswich er dermed nest nederst på tabellen med magre fem poeng, kun poengløse Peterborough ligger bak. Det er ingen tvil om at Paul Jewell sitter utrygt i øyeblikket, Ipswich hadde ingen god sesong i fjor heller.

Det står 2-1-2 på fem siste tilsvarende og Championship er alt annet enn matematikk. Barnsley gjorde en kanonmatch borte mot Birmingham sist helg og har levert bra mot god motstand ellers denne sesongen. 2,25 for hjemmeseieren er sprek og fin odds og denne skal spilles lørdag. Kampen kan ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Stoke - Swansea
Stoke hadde spillefri i midtuken og står med 0-4-1 i serien etter 0-1-tapet for Chelsea for en uke siden. Der holdt laget stand i over 80 minutter og merk at Stoke har møtt Arsenal og Manchester City i sine to første hjemmekamper. Andy Wilkinson er ute med karantene, mens Mamady Sidibe er eneste skadefravær. Troppen: Begovic, Sørensen, Huth, Shawcross, Cameron, Upson, Shotton, Wilson, Whelan, Etherington, Pennant, Delap, Palacios, Jones, Jerome, Crouch, Walters, Kightly, Whitehead, Adam, Edu, Nzonzi, Owen, Ness.

Swansea startet sesongen forrykende, men har falt ned til midten av tabellen etter tap for Aston Villa og Everton. Slo Crawley 3-2 i ligacupen tirsdag etter scoring på overtid. Kemy Agustien, Kyle Bartley og Andrea Orlandi er ute med skader. Jonathan de Guzman, Ashley Williams og Pablo Hernandez blir trolig klare. Troppen: Vorm, Flores, Tate, Williams, Britton, Michu, Graham, Hernandez, Dyer, Routledge, Shechter, Moore, De Guzman, Rangel, Tiendalli, Ki, Tremmel, Gower, Richards, Davies.

Stoke vant det tilsvarende oppgjøret forrige sesong 2-0, jakter sin første seier for sesongen. Stoke er normalt til å stole på i denne type oppgjør og er svært flinke til å vinne kampene de "skal vinne". Og laget har altså møtt sterk motstand hittil. Swansea var svake på bortebane i fjor, og viste i bortemøtet med Aston Villa i forrige bortekamp at det kan bli strevsomt på fremmed gress også denne sesongen. 1,75 for hjemmeseieren her er ikke mye å rope hurra for, men siden oddsen på Barnsley er sprek lar vi det stå til.

Vi får da en dobbel til 3,94 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag (spillefrist kl 15.55):
Kamp 45 Stoke - Swansea 1,75 3,20 3,75
Kamp 56 Barnsley - Ipswich 2,25 2,80 2,65
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør