Foto: Scanpix/Svein Ove Ekornesvåg

Hødd kan vinne cupfinalen

Vi var aldri i tvil om å helgardere søndagens cupfinale mellom Hødd og Tromsø på søndagskupongen. Merk at innleveringsfristen er allerede kl 13.10.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Det mørkner for Newcastle
Oddstips 2: Umiddelbar suksess for Benitez
V64 Solvalla: Over 1,5 mill kroner ekstra i sekserpotten
V5 Sørlandet: Siv svikter oss ikke
Oddsinfo: Mandag skjer en oddsrevolusjon

Søndagens tippekupong har innleveringsfrist allerede kl 13.10 på grunn av Norsk Tippings omlegging til nytt Oddsen-program mandag morgen. Søndagskupongen består avda naturligvis den norske cupfinalen. Fire kamper er hentet fra Premier League, en kamp fra spanske Primera, en kamp fra tyske Bundesliga og avsluttes med fem kamper fra italiensk Serie A. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 1,7 mill kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen.

Så lett spiller du tipping på mobilen!

1. Hødd – Tromsø
Hødd reddet plassen i Adeccoligaen med et nødskrik (bedre målforskjell enn Tromsdalen), men har slått ut Tippeliga-lag som Brann og Haugesund på veien til cupfinalen. Har stort sett spilt med kniven på strupen gjennom hele høstsesongen og det er åpenbart at cupen har frigjort energi for Lars Arne Nilssens elever. Etter å ha sett laget i kvartfinaleoppgjøret borte mot Haugesund (fullt fortjent seier eeo) og i hjemmemøtet med Brann i semifinalen (undertegnede var på Høddvoll) er det ingen grunn til ikke å tro at Hødd også kan vinne selve finalen.

Tromsø sikret cupfinalebilletten med 1-0 mot Molde i semifinalen. Tromsø så ut til å ha denne cupfinalen i hodet tidlig. Hadde ihvertfall en meget svak avslutning på Tippeligaen med 1-1-3 på de fem siste kampene og avsluttet serien med å tape 0-1 hjemme mot Odd og endte til slutt på fjerdeplass, 12 poeng bak vinner Molde. Har som kjent sin styrke hjemme på Alfheim, men en cupfinale er selvsagt noe annet.

Hødd har vist seg mer enn kapable til å banke Tippeligalag og et Tromsø-lag med svært usikker form er ingen uoverkommelig oppgave. Vi gir utgangstipset til outsideren Hødd, men bruker selvsagt alle tegn. HUB.

2. Swansea – Liverpool
Swansea beseiret (ikke overraskende) Newcastle 2-1 borte sist helg og klatret til 10. plass med 16 poeng. Michael Laudrups lag åpnet sesongen som kjent strålende med 5-0 borte mot QPR i sesongåpningen og 3-0 hjemme mot West HAm i den neste matchen og deretter 2-2 hjemme mot Sunderland. De fire neste seriekampene ga kun ett poeng, og det begynte å murre litt i korridorene. Med 2-2-1 på de fem siste er det foreløpig slutt på murringen. Viktige Ki Sung-Yueng er tilbake i trening, men det er usikkert om midtbanespilleren rekker søndagens kamp. Kyle Bartley er et annet usikkerhetsmoment. Førstekeeper Michel Vorm er fortsatt ute.

Liverpool tok også et hopp oppover tabellen med 3-0-seieren over Wigan og ligger ett poeng bak dagens motstander. Ledet to ganger mot Young Boys i Europa League torsdag, men måtte til slutt nøye seg med 2-2. Må dermed trolig vinne over Udinese på bortebane i siste kamp for å gå videre. Lucas Leiva er tilbake i full trening, men det vil nok ta litt tid før vi ser midtbanespilleren på førstelaget. Martin Kelly og Fabio Borini er fortsatt ute.

Swansea vant 1-0 i tilsvarende møte sist sesong og og sterke hjemme. Brendan Rodgers Liverpool-prosjekt kommer til å ta tid og Luis Suarez kan ikke berge laget hver gang. Vi tror ikke hjemmelaget taper denne. HU.

3. Southampton – Newcastle
Southampton tok sesongens andre seriesseier borte mot Queens Park Rangers sist lørdag og var svært uheldige som ikke fikk med seg tre poeng i hjemmemøtet med Swansea (1-1) helgen før , og ligger fortsatt nest sist med sine åtte poeng. Uansett er det mye som tyder på at Nigel Adkins elever er i ferd med å finne seg til rette i Premier League og "ta" nivået. Det skiller heller ikke mer enn ett poeng opp til Reading på sikker plass nå og defensivt er det tegn til bedring. Frazer Richardson er ute, og det ser heller ikke ut til at Richard Chaplow blir klar. Ellers ingen skadeproblemer.

Newcastle skuffet med 1-2 hjemme mot Swansea sist og falt ned til 12. plass. Har ikke bedre enn 1-2-3 på de siste 6 kampene og undertegnede var tidlig skeptisk til at Alan Pardew fikk langtidskontrakt til 2020 tidligere i høst. Pardew skal få kjempetrøbbel til å ta Newcastle tilbake til fjorårets sesong som nok var veldig flatterende. Ledet lenge mot Maritimo i Europa League torsdag, men oppgjøret endte 1-1. Er likevel sikret en plass i sluttspillet. Viktige spillere som Ben Arfa og Yohan Cabaye mister denne kampen grunnet skader, og Ryan Taylor, Dan Gosling, Haris Vuckic er også uaktuelle. Shola Ameobi er usikker, men det ser ut til at Papiss Cisse og Jonas Gutierrez blir klare. Fabricio Coloccini soner karantene.

Søndagens beste spill i Premier League dette og vi nøler ikke med å utrope hjemmelaget til sikker, ikke minst siden Newcastle har tunge fravær. H.

4. Chelsea – Manchester City
Chelsea har bare plukket to poeng på sine fire siste ligakamper og står i tillegg i fare for å ryke ut av Champions League allerede i gruppespillet, etter tirsdagens 0-3-tap for Juventus i Torino. Onsdag fikk Roberto Di Matteo sparken og Raphael Benitez har overtatt som manager. John Terry og John Lampard er fortsatt ute, mens Daniel Sturridge betegnes som usikker.

Manchester City gjenerobret tabellteten etter 5-0 over Aston Villa forrige runde. Har enda ikke tapt en seriekamp denne sesongen (8-4-0), men har bare vunnet to av fem bortekamper. Er ute av Champions League etter 1-1 mot Real Madrid tidligere i uken. Kaptein Vincent Kompany betegnes som usikker. Litt smårusk også for Mario Balotelli, men italieneren blir trolig klar. Jack Rodwell og Micah Richards er fortsatt uaktuelle.

To lag som ikke presterer som best for tiden dette og vi får tro at Bentiez kommer til å jobbe med det defensive denne uken. Roberto Mancini må nok føle presset etterhvert og så ikke komfortabel ut under pressekonferansen etter kampen mot Real Madrid onsdag.

3-0-1 på de fire siste tilsvarende møtene på Stamford Bridge. Vi tror ikke hjemmelaget taper søndag. H.

5. Tottenham – West Ham
Tottenham var klart best borte i starten av kampen mot Arsenal sist lørdag og tok da også fortjent ledelsen 1-0. Så ble Adebayor utvist og kampen endret karakter og det endte med 5-2 til Arsenal. Har dermed tapt tre av de siste fire seriekampene og ligger nå på 8. plass med 17 poeng. Spilte 0-0 borte mot Lazio i Europa League torsdag og har dermed fine muligheter til å gå videre. Emmanuel Adebayor er ute med karantene, men Mousa Dembele er tilgjengelig igjen. Scott Parker er tilbake i trening og kan være aktuell for troppen.

West Ham skuffet litt med 1-1 hjemme mot Stoke sist (men var klart nærmest seieren), etter borteseier over Newcastle og uavgjort mot Manchester City rundene før. Ligger på 7. plass, to poeng foran dagens motstander. Matt Jarvis rekker heller ikke denne kampen, og det er lite trolig at vi får se Yossi Benayoun fra start.

6-5-0 på de siste elleve tilsvarende møtene på White Hart Lane. Det er stadig rusk i maskineriet til Tottenham og West Ham er kapable. HU.

6. Athletic Bilbao – Deportivo La Coruna
Athletic Bilbao ble et par nummer for små mot Real Madrid forrige runde og tapte 1-5. Vant imidlertid de to kampene før det og ligger på 14. plass med 14 poeng på 12 kamper. Har vært veldig mye bråk hos baskerne denne sesongen og det har naturligvis gått ut over prestasjonene. Torsdagens bortekamp mot israelske Ironi Kiryat Shmona ble utsatt grunnet den spente situasjonen i Israel. Om ikke annet har resultatene vært brukbare hjemme (3-1-2).

Nyopprykkede Deportivo La Corun ligger nest sist med ti poeng har beskjedne 1-1-4 på de siste seks seriekampene. 0-3-3 borte skremmer ikke mange. Daniel Aranzubia ble utvist i hjemmemøtet med Levante sist helg og soner følgelig karantene.

Det står faktisk 1-2-4 på de sju siste tilsvarende og det er verd å merke seg. Vi må bruke alle tegn. HUB.

7. Freiburg – Stuttgart
Freiburg med sterk og helt fortjent borte mot Hannover sist lørdag og laget har faktisk sterke 3-2-1 på sine seks siste seriekamper. Det har ført laget opp på 12. plass på tabellen med 16 poeng. Men Freiburg har faktisk ikke bedre enn 2-2-2 på hjemmebane.

4-2-1 på de sju siste for godtgående Stuttgart. Tapet kom pussig nok for fjorten dager siden hjemme mot HAnnover når vi lanserte laget i vårt ene oddstips. Til tross for 2-0 ledelse til pause endte det med 2-4 tap. Slo direkte tilbake med 2-1 seier borte mot Borussia Mönchengladbach forrige helg og vant hele 5-1 borte mot Steaua Bucuresti i Europa League torsdag. Har dermed gode muligheter til å gå videre fra Moldes gruppe. Meget sterke 3-2-1 på bortebane, tapet kom mot serieleder Bayern München.

Tross fin form på hjemmelaget, merker vi oss at laget ikke har møtt den tøffeste motstanden på slutten. Det står 4-0-5 på de ni siste tilsvarende og vi tror oppturen fortsetter for Stuttgart. B.

8. Pescara – Roma
Trener Giovanni Stroppa sa takk for seg i Pescara etter 0-1 tapet borte mot Siena sist helg. Nyopprykkede Pescara har falt ned til 17. plass etter null poeng og 1-7 målforskjell på de to siste kampene. Kun målforskjellen skiller ned til Palermo på nedrykksplass. Hele tre spillere soner karantene søndag og i tillegg trøbler fem-seks andre spillere med skade.

"Alle" var forberedt på at det kom til å svinge av Roma denne sesongen all den fargerike Zeman ble ansatt som trener. Det forholdsvis unge Roma-mannskapet står med 6-2-5 totalt og 3-0-3 på bortebane og de tallene forteller det meste. Gjorde en bra match hjemme mot Torino mandag og vant meget fortjent 2-0. Men tre av de fire siste borte er tapt. Daniele De Rossi soner fortsatt karantene, mens spissen LAmela er havnet på skadelisten.

Det er neppe noen tvil om at Roma har den beste kapasiteten av disse to lagene og Pescara har ikke bedre enn 2-1-4 på hjemmebane. Men kan vi stole på Roma? Vi sier ja på søndag. B.

9. Torino – Fiorentina
1-3-3 på de sju siste for Torino, som tapte fortjent 0-2 borte for Roma mandag og laget ligger dermed på 13. plass med 14 poeng. Scoret utrolig nok fem mål borte mot Atalanta 30. september (vant 5-1), men har i de øvrige tolv kampene kun scoret åtte mål. 2-1-3 på hjemmebane. lagene som er slått er bunnlaget Pescara og meget bortesvake Bologna (1-0-6.

Den gamle Roma-helten Vincenco Montella har fått en drømmestart med Fiorentina som er helt oppe på tredjeplass etter å ha tatt 16 av 18 mulige poeng på de siste seks seriekampene.Det skiller kun fem poeng opp til serieleder Juventus. David Pizzaro har vært strålende etter sin ankomst, men dessverre må playmakeren sone karantene søndag. Talentfulle Alberto Aqualani er i ferd med å slå ut i full blomst og sammen med nye Borja Valero (fra Villareal) er det masse kvalitet på midten, og jaggu har også Montello fått ristet liv i Luca Toni. Spissen Jovetic er fortsatt skadet. Borte er det dog ikke blitt bedre enn 2-2-2 foreløpig.

Målfattige Torino opp mot formsterke Fiorentina. Foreløpig har Viola vist seg mer menneskelige på fremmed gress, men vi tror ikke laget taper. UB.

10. Atalanta – Genoa
Etter meget sterke 4-1-0 (tok knekken på Inters ubeseirede rekke blant annet) tapte Atalanta 1-4 borte for formlaget Fiorentina sist søndagog tapte dermed for første gang siden 5. oktober. Ligger på 7. plass med 20 poeng. Har flotte 4-0-2 på hjemmebane.

Tabelljumbo Genoa fikk en ny nedtur søndag kveld da laget tapet byderbyet mot Sampdoria 1-3. Har dermed ni seriekamper på rad uten seier og seks strake tap. Triste 1-1-4 på bortebane, men det er kun to poeng opp til sikker plass.

Til tross for nedturen sist helg for Atalanta er det vanskelig å tro på annet enn hjemmeseier i Bergamo. H.

11. ChievoVerona – Siena
Som ventet ble det tap for Chievo sist søndag borte mot meget hjemmesterke Catania (en av våre utvalgte på oddsen den søndagen). Ligger på en utsatt 15. plass med 11 poeng, der bare målforskjellen skiller ned til Palermo på nedrykksplass. På hjemmebane går det dog mye bedre, der står laget med 2-2-0 på de fire siste og 3-2-2 totalt. Perparim Hetemaj (m) og Gennaro Sardo (f) soner begge karantene.

Siena har våknet med sju poeng på de tre siste seriekampene og har klatret opp til nest siste plass. Det er imidlertid bare ett poeng opp til dagens motstander. Og vi skal heller ikke glemme at laget startet sesongen med seks minuspoeng. Dog er det verd å merke seg at seirene er kommet mot bunnlagene Pescara og Genoa. Borte skremmer ikke Siena mange (1-1-4).

Hjemmebanefordel er nesten alltid avgjørende i slike kamper, men poengdeling er neppe langt unna. HU.

12. Sampdoria – Bologna
Endelig opptur for Sampdoria sist søndag da byrival Genoa ble slått 3-1 i det meget viktige bunnoppgjøret. Klatret dermed opp til 14. plass med 13 poeng. Det var første seier siden 16. september og legendariske Samp stod med sju strake tap før seieren sist helg. 2-1-3 er tallene på hjemmebane.

Heller ikke Bologna har vist form på slutten. Men etter 0-1-5 på de seks siste seriekampene, ble det endelig opptur sist helg med 3-0 seier hjemme mot meget bortesvake PAlermo. Fire lag står med 11 poeng i Serie A og Bologna ligger øverst av dem pga målforskjellen. Men det er altså bare den som skiller laget fra å ligge på nedrykk.

Farlig kamp dette og Bologna har fått dårlig betalt i flere kamper denne høsten. Vi går helt ut. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 25.11.2012 13:10
1. Hødd - Tromsø H U B
2. Swansea - Liverpool H U
3. Southampton - Newcastle H
4. Chelsea - Manchester City H
5. Tottenham - West Ham H U
6. Athletic Bilbao - Deportivo La Co H
7. Freiburg - Stuttgart B
8. Pescara - Roma B
9. Torino - Fiorentina U B
10. Atalanta - Genoa H
11. ChievoVerona - Siena H U
12. Sampdoria - Bologna H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 25.11.2012 13:10
1. Hødd - Tromsø H U B
2. Swansea - Liverpool H U
3. Southampton - Newcastle H
4. Chelsea - Manchester City H
5. Tottenham - West Ham H U
6. Athletic Bilbao - Deportivo La Co H U B
7. Freiburg - Stuttgart B
8. Pescara - Roma B
9. Torino - Fiorentina U B
10. Atalanta - Genoa H
11. ChievoVerona - Siena H U
12. Sampdoria - Bologna H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus