Foto: Scanpix

Deportivo La Coruna kan overraske

Den nedrykkstruede klubben skal ha gode sjanser, selv borte mot Real Betis.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag
V4 Solänget: Tok nesten halve premiepotten

Lunstrav Jarlsberg: Hamre svikter?
V65 Färjestad: Siktet innstilt
Premier League: Skader og karantener

langoddsen finner vi norsk fotball fra Adeccoligaen og nedover, vi finner dansk, finsk og svensk fotball, og mandagskampene fra portugisisk liga og Ligue 2. I Premier League ligger det an til bikkjeslagsmål mellom Aston Villa og Sunderland, mens Real Betis og Deportivo La Coruna runder av dagen med sen-kamp i La Liga.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
242. FC Midtjylland - AaB B 2,70

Dansk Superliga. FCM har variert etter vinterpausen, men med seire over Sønderjyske, Horsens og Esbjerg i de tre siste har de tatt et langt klyv oppover tabellen, og langt på vei sikret plassen. AaB har sett friske ut den siste tiden, det ble riktignok bare 1-1 hjemme mot FCK, men innsatsen var upåklagelig. Runden før gjorde de en god kamp i Odense som de vant 4-3, etter at de slo Silkeborg 1-0 runden før. 6-2-6 borte totalt, og AaB er oppe på en fin 4. plass. Den gir Europa League-kvalifisering, noe som henger veldig høyt for de danske klubbene. Vi tror kveldens kamp blir jevn, men ser slett ikke bort fra at bortelaget kan ta en seier, slik de gjorde forrige gang de spilte her (3-1). Vi skyter langt etter en B til fine 2,70.

Dagens avslag
248. Maritimo - Benfica (1-0) B 2,00

Portugisisk Primeira Division. Maritimo ligger rundt midten av tabellen og har spesielle 3-8-2 på eget gress ute på Madeira. Det både scores og slippes inn få mål. De er ubeseirede hjemme på de ni siste rundene, forrige tap i ligaen kom for Braga i oktober i fjor. Porto måtte nøye seg med 1-1 her for noen uker siden. Benfica topper tabellen, ett poeng foran Porto og med denne kampen til gode. De har ekstremt sterke 11-2-0 borte totalt og formen er enestående god. Benfica har normalt slitt seg til 1-0 i tilsvarende kamper mot Maritimo, men denne gangen kommer kampen i et spesielt lys. Benfica røk 0-1 borte for Fenerbahce i semifinalen i Europa League, de kunne fort tapt mer også, men torsdag spilles uansett den svært viktige returkampen, som Benfica må vinne for å nå finalen. Det kan påvirke laget som drar på langtur ut i Atlanterhavet, og vi står over innsatser på Benfica akkurat i dag, og spesielt handicapspillet til 2,00 der borteseieren må komme med to mål eller mer, er uaktuelt. Dette kan fort bli en slitekamp, som ender uavgjort eller med en knapp borteseier, tror vi.

Dagens spill
Vi satser på AaB som dagens langskudd, og akkurat i dag skal vi satse enda friskere i dagens spill. Mandagskampen i La Liga inviterer til et outsider-spill. OBS: Vi går mot strømmen og trenden i oddsmarkedet i dag, så det er ikke helt umulig at dagens spill vil gi høyere odds nærmere kampstart.

Norsk Tipping

249. Real Betis - Deportivo La Coruna
Primera Division. Det handler om Europa League for Real Betis, som ligger like bak topp 6-lagene når seks runder gjenstår. 5. og 6. plass gir i utgangspunktet rett til spill i Europa League, og opp til femteplassen er det fem poeng etter at Malaga vant i går. Betis-formen er middels, 1-2-2 på de fem siste rundene inkluderer tap i de tøffe bortekampene mot Real Madrid og Valencia, og uavgjort hjemme mot rivalen Sevilla, og Getafe. Seieren kom med 5-1 borte mot svakt plasserte Granada. 7-4-5 hjemme totalt, og vi må tilbake til 22. desember for å finne forrige tap på dagens bane (1-2 for Mallorca).

Paulao (f) har pådratt seg en muskelskade og mister denne kampen. Amaya (f) og Benat (m) har imidlertid kommet seg raskt etter mindre skader og kan spille. Slik kan hjemmelaget starte, tror Marca:

Adrian - Chica, Mario, Amaya, Martinez - Canas, Benat - Campbell, Pabon, Carlos - Castro

Deportivo La Coruna har lagt inn en skikkelig sluttspurt og har klatret fra sisteplass og opp som øverste lag over streken etter 4-1-0 på de fem siste. Det startet med en glimrende kamp hjemme mot Celta Vigo som de vant 3-1, der Deportivo så ut til å ha fått nye krefter med Riki, Pizzi og Silvio til rors. Siden vant de nøkkelkampene mot Mallorca og Zaragoza, og 4-0 borte mot Levante. 1-1 hjemme mot AC Bilbao forrige runde. Deportivo har bare vunnet to bortekamper, men det er altså de to siste.

Marchena (f) og Laure (f) er ute hos bortelaget, ellers ser alle viktige brikker ut til å være med i troppen klubben har offentliggjort:

Aranzubia, Manuel Pablo, Alex, Ze Castro, Aythami, Pizzi, Juan Domínguez, Riki, Assunçao, Lux, Abel Aguilar, Bruno Gama, Ayoze, Camuñas, Silvio, Valerón, Kaká, Nelson Oliveira.

Mulig oppstilling:

Aranzubia - Silvio, Kaka, Aythami, Pablo - Dominguez, Aguilar - Pizzi, Valeron, Gama - Riki

Real Betis kan være glitrende på sitt beste, og de stiller bortimot toppet her. Men de er også et lag som kan falle ned flere hakk, og de fem hjemmekampene de har tapt er ikke bare for topplag, det er for Rayo, Granada og Mallorca også. Derfor øyner vi sjansen for en liten overraskelse når et godtgående og topp motivert La Coruna kommer på besøk. Slik bortelaget har spilt den siste tiden kan de fint vinne her også, og 3,50 på borteseier kunne vært høyere, men frister likevel. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 21.55.

249. Real Betis - Deportivo La Coruna 1,85 3,20 3,50

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør