Foto: Getty Images/All Over Press

Jevnt på Goodison Park

Everton er på søken etter årets første seier når de tar i mot Chelsea på Goodison Park. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
V75 Lørdag: Voldsomme penger i sving
V4 Karlstad: Moroa starter tidlig
Oddstips: Villa vinner hjemme
Tippetips: Harde takter i Rogaland

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Premier League, Primera Division, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, Allsvenskan, Superettan og dansk Superliga.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
AFC Bournemouth - Blackpool
Nykommeren AFC Bournemouth har fått en godkjent start på sesongen med 3-0-2 og ligger som nummer seks etter fem runder. Slo Doncaster 1-0 sist og fikk dermed en søt hevn mot fjorårets League One vinner som passerte vertene i siste serierunde. Gått seirende ut oppgjørene mot Wigan og Charlton i sine to første på Seward Stadium i år, men tapte hele 6-1 og 5-1 i bortemøtene mot Watford og Huddersfield.

Blackpool har noe overraskende inntatt tabelltoppen i Championship med 4-1-0. Har tatt seks poeng i sine to siste mot Wigan og Watford. Var nære ved å få med seg alle tre i bortemøtet mot Middlesbrough også, men vertene utlignet på overtid. Gode Tom Ince har slitt med en lyskeskade over lengre tid, men er forventet å få sin første starte på over en måned. Bradly Orr, Nathan Tyson og Marvin Zeegelaar, som ble hentet på overgangsvinduets siste dag, er klar for spill og kan debutere.

Bournemouth er ubeseiret på hjemmebane, men resultatene tyder på at prestasjonsnivået kan svinge voldsomt med stortap i begge bortekampene. Blackpool har levert godt spill i samtlige av sine kamper og viser i tillegg evnen til å avgjøre jevne oppgjør. Vi tror lagene kommer til å følge hverandre tett, men med formen Blackpool innehar tror vi mest på borteseier. 2.75 i odds er greit betalt og blir dagens langskudd.

Dagens avslag
Stoke City – Manchester City B 1.58
Stoke tok en sterk 1-0-seier borte over West Ham sist og befinner seg nå på 5. plass med seks poeng. Kampen ble avgjort med et nydelig frispark av Jermaine Pennant. Stoke forsvarte seg godt og tok dermed en relativt fortjent seier i en eller ganske kjedelig kamp. Slo Crystal Palace borte i forrige runde, mens seriepremieren endte med 0-1 tap for Liverpool. Manchester City vant 2-0 hjemme over Hull sist, men gjestene spilte seg frem til flere store sjanser og spesielt før pausen var Hull det førende laget. City viste imidlertid klasse ved å vinne på en dårlig dag. Innbytter Negredo scoret det første målet, før Yaya Toure doblet ledelsen like før slutt. Åpnet sesongen med en overbevisende 4-0-seier over Newcastle, men gikk på et overraskende 2-3 tap mot Cardiff helgen etter. Richards, Kompany, Demichelis er ute. City har det beste mannskapet, men 1.58 på borteseier synes likevel lavt. Vi tror vertene er kapable til å ta poeng og melder pass på objektet.

Norsk Tipping

Dagens spill
Everton – Chelsea
Everton er fremdeles på søken etter sin første seier for sesongen etter tre poengdelinger på rad. Roberto Martinez har satt sammen en solid tropp etter hans ankomst, men mistet en viktig brikke i Maroune Fellaini som forsvant til Manchester United. Greide ikke å avgjøre til sin fordel tross et spillemessig overtak i sine to seneste mot West Brom og Cardiff. Viste gode offensive takter og scoret to mål i seirepremieren Norwich, men med to baklengs ble det nok en poengdeling. Alcaraz og Lukaku spiller ikke, mens Gibson, Coleman og McCarthy er usikre.

Chelsea gjorde en god jobb med å begrense Manchester Uniteds sjanser i forrige rundes toppkamp på Old Trafford, men fremover hadde London-laget lite å by på og oppgjøret endte målløst. Vant sine to første, mot Hull og Aston Villa, men sistnevnte skapte flere gode sjanser til å få med seg poeng fra Stamford Bridge. Alt i alt må det sies å være en godkjent start for Jose Mourinho. Både Hazard, Oscar og Eto'o er usikre til dagens kamp.

Begge oppgjørene mellom lagene i fjor var jevnspilte, men Chelsea trakk til slutt det lengste strået med 2-1-seier både hjemme og borte. Vi tror årets også kommer til å en jevn affære og mener det er stor sannynlighet for at lagene er like langt til pause. Samtlige av Evertons kamper og Chelseas to siste har endt uavgjort til pause. Både Martinez og Mourinho er dyktige taktikere og kommer til å gjøre sitt ytterste for å nøytralisere hverandre. Vi tror på en rolig åpning av kampen og prøver oss på akseptable 2.00 i odds på uavgjort til pause.

Objektet må kombineres.

Queens Park Rangers—Birmingham City
QPR har startet sesongen meget lovende med 4-1-0. Har på de to siste vunnet vanskelige bortekamper mot Leeds og Bolton, og har kun tapt poeng i 1-1-kampen mot Huddersfield. Mistet en rekke av profilene sine etter nedrykket i fjor, men viser innledningsvis at de har kvalitet nok i troppen til å kjempe om snarlig retur.

Ikke like god stemning i Birmingham som har startet sesongen med 1-1-3. Sikret sesongen første poeng på hjemmebane i 1-1-kampen mot Ipswich sist, men det var gjestene som var nærmest seieren. Årets to første på St. Andrew's endte med tap mot Watford og Brighton & Hove, og deres eneste seier kom mot nyopprykkede Yeovil Town.

Etter fem runder har QPR innkasert ni poeng mer enn Birmingham, og det er ikke uten grunn. Hjemmelaget stiller med en klart bedre tropp og bør ta seg greit av et Birmingham-lag som har sett svake ut så langt. 1.47 på hjemmeseier er i det minste laget, men kan brukes til å kombinere.

Queens Park Rangers—Birmingham City 1.47 3.70 5.40
Everton – Chelsea pause 3.35 2.00 2.65

Total odds 2.94

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør