Foto: Gareth Copley / Getty Images / All Over Press

Norsk Tipping "gir" bort millioner

Bonuspotten skal ut 2. juledag og det betyr ca fem friske millioner ekstra i tolverpotten

Kommersielt

Sportspills meny 2. juledag:
Oddstips 1: Liverpool ned fra toppen

Oddstips 2: Villa slår tilbake

V65 Bjerke: Internasjonalt schwung på Bjerke
V75 Solvalla: Du kan vinne 32 millioner

Fortsatt god jul fra Sportspillredaksjonen i det vi retter blikket mot 2. juledag (torsdag 26. desember) og har en strålende juledag foran oss. Med full pakke fra Premier League og resten av ligasystemet i England, er det en pangdag både på Langoddsen og på fotballtippingen og på hestene er det også en kanondag med både V75 fra Solvalla og internasjonal V65 fra Bjerke.

2. juledag er som kjent ensbetydende med den såkalte Boxing Day i England og det er full runde i alle ligaer på balløya, når England nå går inn i det legendariske juleprogrammet.

Bonuspotten har passert 5 millioner kroner nå og de millionene skal dermed til alle som har 12 rette på dagens kupong. Det betyr strålende betingelser og forutsetninger for de som leverer tippekupong i dag . Med ni kamper fra Premier League og tre kamper fra Championship, er det i tillegg en tippekupong slik vi nordmenn gjerne vil ha dem og kveldskampen (kamp nummer en på tippekupongen) mellom Manchester City og Liverpool er naturligvis det store høydepunktet i dag.

Følg dagens Premier League-kamper live på Nettavisen

1. Manchester City – Liverpool
City er formlaget i serien med formutvikling på 5-1-0 og ligger på 3.plass med 35 poeng, kun ett bak Liverpool. Er som eneste lag fremdeles uten poengtap på hjemmebane, hvor de nedsablet Arsenal 6-3 sist. Opparbeidet seg upåklagelige 8-0-0 og 35-5 i målforskjell på Ethiad så langt denne sesongen, og har kun tapt to seriekamper på eget gress siden januar 2011. Må klare seg uten lagets toppscorer Aguero som er ute med skade, sammen med forsvarstrioen Matija Nastasic, Pablo Zabaleta og Micah Richards. Stevan Jovetic testes før kampstart.

Liverpool kunne feire jul på toppen av tabellen med 3-1-seieren over Cardiff hjemme sist. Vunnet fire strake og har 36 poeng. Rødtrøyene nyter godt av Luis Suarez sin fantastiske form, stjernespissen leder skytterligaen med utrolige 19 mål på 12 tolv kamper. Variabel uttelling på bortebane så langt med 3-3-2. Var uten seier hjemmefra siden september før de valset over Tottenham med 5-0 sist, men tapte 1-3 mot Hull i starten av desember. Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jose Enrique og Sebastian Coates er ute med skader en god stund fremover. Høyrebacken Jon Flanagan betegnes som usikker. H

2. West Ham – Arsenal
West Ham fikk en liten opptur med en noe heldig 2-1-seier over Tottenham i ligacupen forrige uke, men kom raskt ned på jorden etter 1-3-tapet borte mot Manchester United i serien. Har kun tatt ett poeng på de fire siste, og kun vunnet én av de ti siste (1-3-6). Er nummer 17 med 14 poeng, kun ett over streken. Spilte 0-0 mot Sunderland i forrige match på Boleyn Ground og har med få unntak tatt poengene sine mot lag fra nedre halvdel. Står med 2-2-4 hjemme, hvor de har slått Cardiff og nedrykksplasserte Fulham. Må stadig klare seg uten Carroll, Vaz Te, Reid, Petric og Downing.

Etter å ha tronet på topp mesteparten av sesongen falt Arsenal ned til annenplassen etter 0-0-oppgjøret mot rivalen Chelsea mandag. The Gunners hadde to store sjanser ved Oliver Giroud til å ta ledelsen, men Chelsea var også farlig frempå med et stolpeskudd i første omgang. Dermed har Wengers utvalgte tatt to poeng på de tre siste med 3-6-tap mot Manchester City i forrige bortekamp og 1-1 hjemme mot Everton. Samlet opp 36 poeng og kun målforskjell skiller til Liverpool. Tross tapet mot City sist har The Gunners vært et av seriens beste på bortebane hvor de har 5-1-2. Ellers kun gått poengløse av banen mot Manchester United. Jack Wilshere soner karantene, mens Koscielny er skadet. Lukas Podolski er kampklar igjen og kan få sine første minutter siden august. Ellers ingen nye navn på skadelisten. B

3. Chelsea – Swansea City
Chelsea var nære ved å ta ledelsen mot Arsenal sist, men var likefult fornøyd med det ene poenget de fikk med seg. Kampen endte 0-0 og Chelsea innehar 4.plassen med 34 poeng. Kan skilte med svært gode 7-1-0 på Stamford Bridge, hvor kun West Bromwich har kommet seg unna med poeng. Jose Mourinho kan glede seg over en nær skadefri tropp, bare van Ginkel og Bertrand er ute.

Swansea tapte 1-2 hjemme mot Everton sist og falt dermed ned til 11.plassen med 20 poeng. Kun vunnet én av de fem siste - hjemme mot Newcastle – og må klare seg uten Michu, førstekeeper Vorm og vingen Nathen Dyer. Står med 3-1-4 borte, hvor de delte poeng mot Norwich sist og har kun slått Fulham siden september. H

4. Everton – Sunderland
Everton har noe overraskende bitt seg fast i gullkampen og ligger på femteplass med 34 poeng. Vist seg svært vanskelig å slå under Roberto Martinez og har som eneste lag kun tapt én kamp hittil (borte mot Manchester City). Slo Swansea 2-1 i Wales sist og har formutvikling på 4-1-0. Vært svært målrike oppgjør i de tre siste på Goodison Park som har endt med 3-3 mot Liverpool, 4-1 over Stoke og nå sist 4-1-seieren mot Fulham. Står med 5-3-0 hjemme. Spissen Jelavic er klarert for spill og kan være tilbake sammen med backen Leighton Baines. Steven Pienaar og Sylvain Distin skal også være kampklare.

Sunderland befinner seg stadig i bunnen av tabellen etter 0-0-kampen mot Norwich sist, og er seiersløse på de seks siste (0-3-3). De svarte kattene har tatt steg i riktig retning etter Gustavo Poyets inntreden i oktober, men hvis plassen skal reddes må lag som nevnte Norwich slåes på hjemmebane. Delt poeng i de to siste på tur - mot West Ham og Aston Villa – og har som eneste lag fremdeles til gode å vinne på bortebane hvor de står med 0-3-5 og begredelige 2-14 i målforskjell. Midtstopper Wes Brown soner karantene, mens John O’Shea er usikker med en skulderskade. Carlos Cuellar og keeper Keiren Westwood spiller definitvit ikke. H

5. Tottenham—West Bromwich Albion
Tottenham kom seg tilbake på vinnersporet sist helg etter det horrible 0-5-tapet mot Liverpool og cup-exiten mot West Ham på White Hart Lane. Tim Sherwood seriedebuterte med 2-1-seier i en vanskelig bortekamp mot Southampton, og det ble denne uke klart at den tidligere Spurs-spilleren skal lede laget til ut sesongen. Har fremdeles kontakt med teten fra 7.plassen med 30 poeng. Så langt plukket langt flere poeng borte (6-1-2) enn hjemme hvor de står med svake 3-2-3. Tatt ett poeng på de tre siste (mot Manchester United) på White Hart Lane, hvor de kun har slått Hull siden september. Aaron Lennon, Younes Kaboul, Paulinho, Andros Townsend og Jan Vertonghen er ute. Mousa Dembele betegnes som usikker, men blir trolig klar.

West Bromwich Albion så seg i likhet med vertene nødt til å forta et trenerbytte og nyansatte Keith Downing debuterte med 1-1 hjemme mot Hull sist. Greide dermed å stoppe tapsrekken på fire kamper for laget som kun har vunnet én av de elleve siste (1-5-5). Er nummer 16 med like mange poeng. Kun tatt en trepoenger hjemmefra så langt, mot Manchester United, og står med 1-4-3 på tur. Målvakten Ben Foster er kampklar igjen og kun spissen Victor Anichebe befinner seg på skadelisten. HU

6. Newcastle United – Stoke City
Newcastle United har klatret taktfast på tabellen de siste månedene og skaffet seg kontakt med teten etter 3-0-seieren over Crystal Palace borte sist. Kun tapt én av de åtte siste (6-1-1) og ligger på 6.plass med 30 poeng. Står med 4-3-1 hjemme, hvor de delte poeng med Southampton sist. Feilskjæret kom i et ufortjent 2-3-tap mot Hull i august. Midtbanespiller Cheick Tiote soner karantene, mens Jonas Gutierrez testes før kampstart.

Etter å ha blitt sendt hjem med hele 0-4-tap i bagasjen mot Everton for litt over tre uker siden er Stoke ubeseiret i desember med 2-2-0. Vunnet de to siste på Britannia Stadium over Chelsea og nå sist Aston Villa, i en match hvor de scoret på sine to eneste skudd på mål og vant 2-1. Delte poeng mot Hull i forrige på bortebane hvor de står med svake 1-2-5. Seieren kom mot West Ham i august. Robert Huth (f) må stå over med skade. H

7. Cardiff City—Southampton
Det går lenge mellom seierne til nykommeren Cardiff som tapte 1-3 borte mot Liverpool sist. Var på vei til å bli latterliggjort på Anfield og lå under 0-3 til pausen, men til walisernes kredit hevet de seg etter hvilen og leverte en grei 2.omgang. Er nummer femten med 17 poeng, og er nødt til å holde et øye med streken fire poeng ned. Manager Mackay leder laget fremdeles, tross gjentatte krangler med klubbeieren og trusler om at han er på vei ut. Naturligvis ingen ideell situasjon. Slo West Brom 1-0 i forrige hjemmekamp, deres eneste seier på de syv siste (1-2-4) Står med variable 3-2-3 i Cardiff. Ser lyst ut på skadefronten til vertene, kun Craig Bellemy forventes å måtte stå over.

Southampton så ut til å være tilbake på rett spor etter to strake poengdelinger mot Newcastle (borte) og Manchester City (hjemme), men forrige runde bød på et skuffende 2-3-tap hjemme mot Tottenham. Har dermed kun tatt to poeng på de seks siste og falt ned til 9.plassen med 24 poeng. Ikke vunnet på bortebane siden 1-0-seier over Liverpool i september og har 2-3-3 på fremmed gress. Jose Fonte og Maya Yoshida kan være tilbake etter mindre skader, mens Artur Boruc og Victor Wanyama er ute. HUB

8. Norwich City—Fulham
Ifølge ryktene var Norwich-manager Chris Hughton farlig nære å miste jobben etter høstens magre poengfangst, men med formutvikling 2-2-1 sitter iren fremdeles i sjefsstolen. Spilte 0-0 borte mot tabelljumbo Sunderland sist; lagene kjempet hardt, men kvaliteten var laber og sluttresultatet var rettferdig nok. Delte poeng også i forrige hjemmekamp mot Swansea og har 3-3-2 på Carrow Road. Midtbanmannen Jonny Howson sliter med ryggen og er usikker, men spissen Ricky van Wolfswinkel kan være tilbake i startoppstillingen.

Nyansatte Rene Meulensteen fikk sin første seier med 2-0 over Aston Villa for litt over to uker siden, mens både Everton (1-4 borte) og Manchester City (2-4 hjemme) ble som forventet hakket for vasse for hvittrøyene. Åtte baklengs gjenspeiler en av mange åpenbare svakheter hos London-laget som har 34 baklengs, flest av alle i serien. Tapt åtte av de ni siste og ligger nest sist på tabellen med 13 poeng. Står med 2-0-6 borte, hvor de har slått tabellnaboene Sunderland og Crystal Palace. Forsvarsduoen Brede Hangeland og Philippe Senderos er skadet og må stå over. HU

9. Aston Villa—Crystal Palace
Etter å ha tatt poeng i fem strake (2-3-0) i november/desember har Villa tapt tre på rad, hjemme mot Manchester United, samt borte mot Fulham og nå sist Stoke. Har så langt hatt mer suksess borte (3-3-3) enn hjemme på Villa Park, hvor de står med svake 2-1-5. Kun tatt poeng mot Sunderland (0-0) og Cardiff (2-0) på eget gress siden september. Spissen Christian Benteke måtte stå over sist og blir heller ikke klar til dagens. Ron Vlaar er usikker, Ashley Westwood soner karantene, mens Gabby Agbonlahor er tilbake fra karantene.

2-0-3 i formutvikling er status for Crystal Palace etter Tony Pulis tok over styringen for en måned siden. Debuterte med tap borte mot Norwich, men waliseren fikk full pott i de to neste hjemme mot West Ham og Cardiff. Ble som forventet ikke noen poeng i forrige bortekamp mot Chelsea, og laget gikk på sitt første hjemmetap under Pulis med 0-3 mot Newcastle sist. Befinner seg fremdeles på nedrykksplass – som de har gjort stort sett hele sesongen – men har nå kun ett poeng opp til sikker plass. Spissen Marouane Chamakh soner karantene, mens midtbaneduoen Kagisho Dikgacoi og Stuart O'Keefe må stå over med skader. HU

10. Middlesbrough—Burnley
De tre siste kampene er hentet fra Championship. Middlesbrough skaffet seg et pusterom til nedrykksjaget med 2-0-seieren over Millwall borte og har nå seks poeng klarering ned til streken. Ligger 17.plass med 23 poeng fra 21 kamper. Går lenge mellom seierne til vertene som har vunnet fem kamper i år, samtlige mot lag fra nedre halvdel. Var uten hjemmetap siden seriepremieren mot Leicester før de røk 0-1 mot Brighton (8.) sist, og har nå 3-5-2 på Riverside Stadium. Muzzy Carayol (a), Jonathan Woodgate (f) og Grant Leadbitter (m) testes før kampstart. Rhys Williams (f), samt midstopperparet Frazer Richardson og Andy Halliday er også usikre.

Burnley gjenerobret tabelltoppen med 2-1-seieren over Blackpool forrige runde. Har 43 poeng, men det er jevnt i toppen og kun tre poeng skiller ned til fjerdeplassen. Startet sesongen forrykende og vant ni av ti kamper innledningsvis, men formen viste seg vanskelig å opprettholde og laget gikk seiersløse gjennom november (0-3-1). Fikk med seg ett poeng i en vanskelig bortekamp mot opprykksrivalen Leicester (2.) sist og har 5-3-2 borte. Eneste mann på skadelisten er Ross Wallace (m). HUB

11. Leicester City—Reading FC
Leicester fikk en svak start på måneden med bortetap mot Brighton og bunnlaget Sheffield Wednesday, og falt dermed ned fra tabelltoppen. Er nummer tre med 42 poeng. Fikk med seg alle tre i en noe heldig borteseier over QPR (2.) i forrige rundes toppkamp, og ble dermed det første laget til å vinne på Loftus Road denne sesongen. Står med solide 7-2-1 hjemme, hvor de altså delte poeng med serieleder Burnley sist. Manager Nigel Pearson har ingen nye skadebekymringer. Chris Wood, Tom Hopper og Sean St Ledger er stadig ute.

Reading har ukarakteristisk nok tapt de to siste hjemmekampene, men vunnet to strake på tur. Var ubeseiret på Madejski Stadium før nederlagene mot AFC Bournemouth (15.) og nå sist Wigan (12.). Holder seg likevel i playoff-sonen på sin 6.plass med 34 poeng. Står med 4-3-3 borte, hvor de slo Nottingham Forest og Huddersfield i de to siste. Wayne Bridge, Sean Morrison og Jason Roberts er fremdeles skadet. HU

12. Blackpool—Leeds United
Blackpool knivet lenge i toppen av tabellen, men etter fire strake tap har ‘Pool falt ned 10.plassen med 31 poeng. Kun vunnet én av de syv siste – hjemme mot bunnlaget Sheffield Wednesday – men har også møtt vanskelig motstand i desember med oppgjør mot formlaget Derby, Burnley og QPR. Tapet mot nykommeren Yeovil er derimot mer bekymringsverdig. Røk 0-2 mot nevnte QPR i forrige på Bloomfield Road hvor de står med 5-3-2. Spissen Ricardo Fuller er tilbake fra karantene, men kan gå glipp av kampen med en lårskade. Gary MacKenzie (f) er også usikker.

Leeds burde tatt en tidlig ledelse i forrige rundes hjemmeoppgjør mot Barnsley, men tabelljumboen greide å holde unna og fikk med seg ett poeng. Skuffende resultat for hvittrøyene, som er nummer fem med 34 poeng. Har hevet seg utover sesongen, godt hjulpet av spissen Ross McCormack som leder skytterligaen med 16 mål. Står med 4-1-5 borte, hvor de slo Doncaster 3-0 sist. Luke Murphy (m) soner karantene, mens Marius Zaliukas (f) testes før kampstart. HUB

96-rekker
1. Manchester City – Liverpool H

2. West Ham – Arsenal B

3. Chelsea – Swansea City H

4. Everton – Sunderland H

5. Tottenham—West Bromwich Albion HU

6. Newcastle United – Stoke City H

7. Cardiff City—Southampton HB

8. Norwich City—Fulham HU

9. Aston Villa—Crystal Palace H

10. Middlesbrough—Burnley UB

11. Leicester City—Reading FC HU

12. Blackpool—Leeds United HUB

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Manchester City – Liverpool H

2. West Ham – Arsenal B

3. Chelsea – Swansea City H

4. Everton – Sunderland H

5. Tottenham—West Bromwich Albion HU

6. Newcastle United – Stoke City H

7. Cardiff City—Southampton HUB

8. Norwich City—Fulham HU

9. Aston Villa—Crystal Palace HU

10. Middlesbrough—Burnley HUB

11. Leicester City—Reading FC HU

12. Blackpool—Leeds United HUB

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus