OPPRYKKSFAVORITTER: Derby er en av opprykksfavorittene denne sesongen.
OPPRYKKSFAVORITTER: Derby er en av opprykksfavorittene denne sesongen. Foto: Dave Thompson (Pa Photos)

7 millioner bonuskroner på tippekupongen!

Championship er endelig tilbake på tippekupongen, og med en bonuspott på hele 7 millioner kroner, ligger det an til en høyst spennende lørdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagstips:
Dagens singel:Fagermo og Odd på gulljakt
Dagens oddstips: Husker du Chippen?
Dagens dobbel: Rösler kan gå hele veien
V5A Klosterskogen: Treårstalentet som må tape
V75 Klosterskogen: Byr på 34 millioner
V65 Bodø: Sikker som banken

Vi har en vidunderlig lørdag foran oss på fotballfronten. I England braker det løs i både Championship, League One og League Two og ellers gleder vi oss til toppoppgjøret mellom Odd og Strømsgodset. På tippekupongen skal bonuspotten fordeles og det betyr ca 7 millioner i tolverpotten, ettersom det ligger godt og vel 5 millioner kroner i selve bonuspotten.

Lørdagens langoddsprogram er bedre enn på mange måneder og består naturligvis av kamper fra England og en rekke kamper fra Norge i både 2 og 3. divisjon, i tillegg til kamper fra serieåpningen i fransk Ligue 1 og nederlandsk Eresdivise.

Vi kommer med tre oddstips i dag og lanserer Odd som dagens kanskje mest interessante objekt.

1, Odd - Strømsgodset
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo jamrer seg jevnt og trutt over pengelagene i Tippeligaen og av at han ikke har penger til rådighet. Likefullt må det kalles et realt varp for Skiensklubben å signere Adrian Gashi fra Helsingborg denne uken. Gashi som hadde kontrakt med Helsingborg ut denne sesongen, er en strålende signering for Odd, og selv om han kanskje ikke starter kveldens toppkamp er det en gedigen forsterkning.

Odd avanserte til andreplass i Tippeligaen sist helg ettersom kveldens motstander Strømsgodset kun fikk med seg ett poeng fra sin hjemmekamp mot Sogndal sist helg med med seier i kveld vil Odd uansett utfall av resten av kampene i Tippeligaen få en luke på fire poeng ned til tredjeplassen og sette ørlite press på serieleder Molde og kun være fem poeng før Moldes hjemmekamp mot Stabæk søndag kveld. Bortsett fra Fredrik Oldrup Jensen (litt usikker) er det ingen skader eller karantener for Odd.

David Nielsen skrev trenerkontrakt med Strømsgodset ut 2017 denne uken, men forøvrig er det ingen tvil om at Strømsgodset har skuffet litt denne sesongen, til tross for tredjeplass i øyeblikket. Jørgen Horn, Kim Andre Madsen og Martin Rønning Ovenstad er fortsatt fraværende, mens gode Mohammed Abu må sone karantene. Borteformen har ikke vært veldig imponerende denne sesongen og 3-2-3 er litt for svakt. Formen viser ellers 3-1-2 på de seks siste.

Et fullsatt Odd stadion vil gi hjemmelaget voldsom støtte i kveld og formsterke (4-2-0 på de seks siste) og hjemmesterke (5-3-1)

Odd er vår singel på oddsen, og blir også krysset på tippekupongen, men vi slenger ved en gardering. HU

2, Ipswich Town - Fulham
Ipswich hadde en positiv utvikling forrige sesong, og deres entusiastiske trener Mick McCarthy, tok laget fra å være et bunnlag til å nesten klare playoff. Det holdt dog ikke helt inn, men optimisimen foran årets sesong er stor, og mange spår laget nærme toppen også i år.

Var blant ligaens beste hjemmelag forrige sesong med 12-6-5.

Gjort et godt kjøp av den norske landslagsbacken Jonathan Parr, som virkelig trenger en oppsving karrieremessig etter et trøblete år i Crystal Palace.

Fulham var en sportslig katastrofe sist sesong, og nedrykk ble til slutt uungåelig. Har kvittet seg med en drøss av spillere i sommer, og Felix Magath ser ut til å ville satse på unge og friske krefter denne sesongen.

Blant de 21 spillerne som har forlatt klubben, finner vi blant annet Brede Hangeland og John Arne Riise.

Har et ungt og spennende mannskap, men det spørs om laget klarer å prestere på øverste hylle allerede fra start av. Skulle det virkelig klaffe for Magaths gutter kan turen ned til Championship ha vært kortvarig.

Første serierunde gir oss en god pekepinn på hvor disse lagene står, men per nå er dette et svært åpent oppgjør. HUB

3, Wigan Athletic - Reading FC
Wigan ble på mange måter alles kjæledegge sist sesong, med flere imponerende kamper, og med en entusiastisk og dyktig trener i Uwe Rösler. Den tidligere Molde-treneren erstattet Owen Coyle i desember, da klubben lå nede på en skuffende fjortendeplass, men snudde raskt på skuta, og klubben sikret både en playoff-plass til Premier League og semifinale i FA-cupen, blant annet ved å slå Manchester City på bortebane.

Var et solid hjemmelag forrige sesong, med kun fire tap på tjuetre kamper. 12-7-4.

Har også fått inn en solid forsterkning i spissen Oriol Riera fra Osasuna. En spiller som fort kan bøtte inn et tosifret antall mål denne sesongen.

Reading FC falt noe overraskende ut av playoff forrige sesong, noe som var en stor skuffelse for den tidligere Premier League-klubben. Hadde playoff-plassen i lommen før siste serierunde, men det holdt altså ikke helt inn.

Har grunnet oppkjøp av klubben ikke maktet å forsterke laget inn mot inneværende sesongen, og spørsmålstegnene er mange. Har en svært dyktig trener i Nigel Adkins, mannen som gjorde en fantastisk innsats med Southampton, før han noe overraskende fikk fyken.

Reading viste seg som et solid bortelag sist sesong, men her må Uwe Röslers menn være favoritter. H

4, Millwall - Leeds
Millwall berget plassen med fire poeng sist sesong, og berget på mange måter plassen med en fantastisk sluttspurt. 4-4-0 på de siste åtte i serien var rett og slett meget imponerende fra The Lions.

Hjemmeformen gjennom sesongen var svak, og med bare seks seire på The Den, var dette den største akilleshælen for klubben i 2013/14-sesongen.

Har en karismatisk trener i Ian Holloway på benken denne sesongen, og hans engasjement og entusiasme må smitte over på spillerne skal dette bli en god sesong for laget.

Det meste gikk på tverke for Leeds sist sesong, og splittelser blant spillere og trenere, oppkjøp og rare spillekjøp var bare noe av sirkuset som herjet i den tradisjonsrike klubben. I tillegg skal visstnok Brian McDermott ha blitt sparket, men ansatt igjen samme helg. McDermott forlot likevel klubben ved sesongslutt.

Har mistet sin store stjerne, Ross McCormack til Fulham før denne sesongen, og mange lurer på hvordan de skal klare seg uten sin kaptein og hærfører.

Bor en del kvalitet i laget, men skal sesongen bli vellykket trenger de en klubb som drar i samme retning. Åpent. HB

5, Watford - Bolton Wanderers
Watford gjorde en brukbar figur forrige sesong, og lå lenge med i playoff-kampen, men kollapset regelrett i de siste kampene. Fire strake tap sendte laget ned på en trettendeplass.

Hadde en dårlig start på fjorårsesongen, men løftet spillet sitt drastisk, og ble etterhvert et meget solid hjemmelag. 7-2-1 på de siste ti hjemmekampene. Scoret også imponerende 74 mål sist sesong, noe som var fjerde mest i ligaen.

Har fått beholde stammen i laget, og får også deres beste spiller tilbake fra skade denne sesongen, midtbanemannen Almen Abdi.

Bolton kommer inn i denne sesongen vel vitende om at fjorårsesongen var høyst variabel. Lå lenge i sumpen, men hevet seg mot slutten, og hadde blant annet kun ett tap på de ti siste. 5-4-1. Det holdt til en fjortendeplass, og med god avstand ned til nedryksstreken.

Har ikke klart å styrke stallen veldig foran sesongen, men Dean Moxey fra Crystal Palace er en brukbar signering. Har mistet den fysiske sterke spissen Marvin Sordell til Burnley, og nå er det først og fremst Jermain Beckford som må gjøre målene for The Trotters.

Har på papiret en meget sterk tropp, og sørkoreaneren Lee Chung-Yong er en virkelig klassespiller.

Klarer ikke å skille lagene så tidlig, og helgardering anbefales. HUB

6, Brighton - Sheffield Wednesday
Brighton sikret seg playoff-plass i siste serierunde forrige sesong etter en flott avslutning på sesongen, men ble for svake mot Derby i semifinalen. Tapte der 6-2 sammenlagt. 

Har fått inn den tidligere Liverpool-legenden Sami Hyypiä som trener denne sesongen, men treningskampene hittil har vært overraskende svake. 0-1-3.

Har mistet noen viktigte spillere i sommer, som blant annet Tomasz Kuszczak og Leonardo Ulloa. Sistnevnte med 14 scoringer på 33 kamper sist sesong.

Sheffield Wednesday endte fjorårssesongen på en 16. plass, men etter en fryktelig start, var det mange som trodde sesongen skulle ende med nedrykk. Likevel holdt de seg oppe med ni poeng.

Har hatt en middelmådig pre-season, og mot jevngode eller bedre motstand har det ikke blitt seier. Avsluttet også fjorårssesongen med tre strake tap.

Borteformen var også svak, med bare fire seire, men laget hadde flere uavgjort enn tap. 4-10-9.

Brighton favoritter, men ser det ikke som helt utenkelig at bortelaget kan knipe poeng. HU

7, Derby County - Rotherham United
Derby hadde en flott sesong i fjor, men sesongen endte i tårer da QPR ble for sterke i playoff-finalen. Laget spilte den siste halvtimen 11 mot 10, og kjørte på for seier, da Bobby Zamora ut av intet sikret seieren for QPR på overtid. Dermed blir det en ny sesong i Championship for de hvite og svarte.

Hadde 14-4-5 på hjemmebane i fjor, og laget er tippet som et av fire-fem lag som kan kjempe om de to direkte opprykksplassene.

Kjempetalentet Will Hughes sammen med en av ligaens beste midtbanespillere i Craig Bryson, vil unektelig lage mye ugang for motstanderne i år.

Rotherham United er et av opprykkslagene denne sesongen, og fikk Championship-billetten etter at de beseiret Leyton Orient i en høydramatisk kamp på Wembley. Det hele ble avgjort på straffespark, og Rotherham trakk det lengste strået.

Har ikke vært noe kasteball i oppkjøringen til sesongen, og har blant annet slått Doncaster og Nottingham Forrest.

Her kan det dog fort bli i tøffeste laget, og alt annet enn hjemmeseier vil overraske stort. H

8, Middlesbrough - Birmingham City
To lag som etter forventningene skuffet stort forrige sesong. Middlesbrough startet sesongen fryktelig, og Aitor Karanka ble hentet inn midtveis. Etter en slapp start fikk han The Boro opp fra den verste nedryksstriden, og laget havnet mitt på tabellen.

Har noen store navn i stallen, som Jonathan Woodgate, og har også hentet inn noe spennende spanjoler i sommer. Blant annet Tomas Mejias fra Real Madrid. Likevel er ikke laget spådd å kunne kjempe helt i toppen denne sesongen, men har potensialet til å overraske.

Har slått lag fra lavere divisjoner i oppkjøringen, men tapte 2-0 mot Villarreal i deres siste test før sesongstart.

Hjemme på Riverside Stadium hadde laget brukbare 10-9-4 forrige sesong.

Birmingham var en kjempeskuffelse forrige sesong, og måtte bruke all energi på å overleve. Det greide de akkurat, på målforskjell, med uavgjort i den siste kampen. En kamp de lå under 2-0, men fikk sin dramatiske utligning på overtid.

Har ingen store forventninger i år heller, og laget er i store, økonomiske vansker.

Vant bare to kamper på hjemmebane forrige sesong (!), og den statistikken må endres skal de holde plassen.

Gir Middlesbrough et naturlig hjemmetips. H

9, Nottingham Forest - Blackpool
Nottingham Forest hadde en veldig ustabil fjorårssesong, og etter å ha ligget høyt oppe på tabellen i en lang periode, endte det ikke bedre enn en ellevteplass. 

Har en av ligaens aller sterkeste tropper, og med Stuart Pearce tilbake som klubbtrener, etter flere år som U21-landslagssjef for England, er det mange som tror at Forest kan være med å kjempe om en playoff-plass denne sesongen.

Har ikke overbevist veldig i treningskampene, men 1-0 seieren over West Bromwich i lagets siste test, var imponerende.

Blackpool har opplevd noen tunge år etter nedrykket fra Premier League, hvor laget imponerte med sin attraktive, morsomme fotball. Siden den gang har laget endt på femtende og tjuendeplass på tabellen.

I år er det ventet at laget skal komme enda lenger ned, og med god grunn. Laget hadde for få uker siden kun åtte spillere i laget, uten midler til å kjøpe spillere. Derfor er det svært uvisst hvor laget står før dagens kamp.

Har på grunn av alt rotet i klubben, kun spilt en treningskamp av betydning. Den endte med 1-0 tap for Burnley.

Ingen grunn til overanalysering. Klokkeklar H

10, Huddersfield Town - Bournemouth
To middelhavsfarere som begge holdt seg unna både opprykk - og nedrykksfaren forrige sesong.

Hjemmelaget endte tilslutt på en syttendeplass, ni poeng fra nedrykk, og laget virker ikke spesielt forsterket før sesongstart. Forventningene er deretter.

Hadde mindre imponerende 8-6-9 på hjemmebane, mens prestasjonene i sommerens treningskamper har variert.

Som nyopprykket klubb imponerte Bournemouth voldsomt forrige sesong. Åpnet sesongen helt uten frykt, og lå lenge og snuste på en playoff-plass. Dabbet noe av mot slutten, og endte til slutt på tiende.

Har mistet lagets storscorer, Lewis Grabban til Norwich i sommer. Hele 22 mål sist sesong, men har beholdt den svært talentfulle manageren Eddie Howe, noe som betyr mye.

Hadde akseptable 7-7-9 på bortebane i 13/14-sesongen.

Helt åpen kamp i Huddersfield. HUB

11, Brentford - Charlton Athletic
Brentford kvalifiserte seg direkte til Championship etter andreplass i League One forrige sesong. Var da ligaens beste hjemmelag med mektige nitten seire på på tjuetre kamper. 19-1-3.

Klarer de å fortsette den fantastiske hjemmeformen også i Championship kan det fort bli hyggelig å være Brentford-tilhenger ut over sesongen.

Har også imponert i treningskampene, og slått blant annet Crystal Palace og Nice, selv om det ikke trenger å bety all verden.

Charlton Athletic kommer fra en brukbar sesong, og som nyopprykket før sesongen, må londonlaget være fornøyd med å ha holdt plassen. Lå lenge i sumpen, men tok nok trepoengere til at plassen ble berget.

Nå følger man opp med den vanskelige andresesongen, og det skal bli spennende å se om laget klarer å bli enda sterkere.

Har fått inn et par spennende angrepsspillere i Igor Vetokele og Johann Berg Gudmundsson, men av de fleste eksperter bli de sett på som en opplagt nedrykkskandidat.

Åpent oppgjør. HB

12, Preston North End - Notts County
League One
Preston med i playoff-finalene, men ble slått ut av Rotherham over to kamper. Må dermed spille League One-fotball også i år, men laget er en av favorittene til opprykk.

Hadde en flott hjemmestatistikk sist sesong, med bare to tapte kamper. 12-9-2.

Har vist gode takter i pre-season med blant annet uavgjort Leicester og knepent tap mot Liverpool.

Notts County endte sesongen på en tjuendeplass, mye takket være en fryktelig bortestatistikk. 3-3-17 holdt til en sisteplass på borteformtabellen.

Kan ta med at laget slo Osasuna i en treningskamp, en uke før dagens kamp, men det kan være mange faktorer bak et slikt resultat.

Her må vi følge fjorårssesongen og Prestons sterke hjemmestatistikk, og gå for H.

96-rekker

1. Odd - Strømsgodset HU

2. Ipswich Town - Fulham UB

3. Wigan Athletic - Reading H

4. Millwall - Leeds United B

5. Watford - Bolton Wanderers HUB

6. Brighton - Sheffield Wednesday HU

7. Derby County - Rotherham City H

8. Middlesbrough - Birmingham City H

9. Nottingham Forest - Blackpool H

10. Huddersfield Town - Bournemouth HB

11. Brentford - Charlton Athletic HU

12. North End - Notts County H

Klikk her for å levere denne rekken.

432 - rekker

1. Odd - Strømsgodset HU

2. Ipswich Town - Fulham HUB

3. Wigan Athletic - Reading H

4. Millwall - Leeds United HB

5. Watford - Bolton Wanderers HUB

6. Brighton - Sheffield Wednesday HU

7. Derby County - Rotherham City H

8. Middlesbrough - Birmingham City H

9. Nottingham Forest - Blackpool H

10. Huddersfield Town - Bournemouth HUB

11. Brentford - Charlton Athletic HU

12. North End - Notts County H

Klikk her for å levere denne rekken.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør